Re: Viitorul BMW M5 (2011): V10 5.5l si 550 CP
Quote:
Originally Posted by iulian_rs
(Post 1523122)
nu cred sa iasa doar cu 550 de cp stau si ma gandesc ca sunt intr o concurenta atat de apriga cu audi si noul rs6 deja are cu 30 de cai mai mult
|
Si vreo 200 de kile in plus :D
Quote:
Originally Posted by danibavarezu
mai e mult pana atunci eu cred ca o sa aiba mai multi cai nu 550.Are RS 6 noul model 580
|
Da dar ala e bi-turbo si se opreste la 6800 de ture- pe cand M5-ul pe la 8200. N-o sa vezi niciodata un M turbo asta iti garantez ;)
Quote:
Originally Posted by neo2004
photoshop curat si pura imaginatie ... M-ul v-a mai fi ceva ani si generatii de acm incolo normal aspirat pentru ca d'asta sunt cunoscuti iar m-ul este o masina fabricata pentru track day chiar daca au ajuns si regii motoarelor turbo pe benzina M-ul v-a ramane aspirat si ca sa pastreze traditia probabil motorul v-a avea ~5L si un raport de ~110cai / litru la care au ajuns deja cu versiunea mai mica a v10-ului adica v8 dupa m3, nu degeaba sunt regii motoarelor ... singura masina din lume care poate sa scoata un asemenea raport dintr-un motor este ferrari cu enzo fix 110cai dar nu este mai performant...
|
Perfect de acord. N-au de ce sa mareasca cilindreea, 5 litri sunt mai mult decat suficienti ca sa scoata 550 de cai din ei. De fapt cred ca numai adaugarea injectiei directe va permite scoaterea a vreo 30 de cai in plus din cilindreea actuala (si cred ca asta se va intampla cu facelift-ul care urmeaza sa apara). In plus daca ar mari cilindreea ar creste si consumul care deja e monstruos...
In orice caz eu cred ca tot ce s-a scris pana acum despre viitorul M5 sunt zvonuri fara nici un fel de fundament- ba ca bi-turbo ba cilindreea marita...mai bine ar baga niste ture in plus ;) Oare cum ar suna un M5 cu 9000 de turatii in bord..:shock:
|