Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masini de serie (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie.html)
-   -   BMW 3.0L twin-turbo, Motorul Anului 2008 (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie/76938-bmw-3-0l-twin-turbo-motorul-anului-2008-a.html)

apache 08-05-08 22:53

Re: BMW 3.0L twin-turbo, Motorul Anului 2008

Quote:

Originally Posted by Marius_mym89 (Post 1522995)
Cel mai performant motor al anului 2008: Porsche 3.6-litri Turbo (911 Turbo, 911 GT2) si cu asta am incheiat acest post....:love::love::love::love::love::love::love:

da,asta cred ca e singuru adevar din topul asta...ca restu' bat la ochi

UNLORD 08-05-08 22:54

Quote:

Originally Posted by apache (Post 1522098)
NIMENI NICIODATA NU ma va convinge ca un motor bmw este mai fiabil ca unul mercedes.

Stiu ca e greu sa accepti si ca e dureros. Doar anul asta sa fie aranjat sau si anii trecuti?
Ca se pare ca ai facut parte din juriu de esti asa de convins :).

apache 08-05-08 22:58

Quote:

Originally Posted by UNLORD (Post 1523022)
Stiu ca e greu sa accepti. Doar anul asta sa fie aranjat sau si anii trecuti?

nu cred ca m-ai inteles. intradevar sunt sport motoarele bmw ,dar nu le vad mai fiabile ca mercedes ..si topul se numeste " motorul anului" nu " cel mai performant...."

A contat mai mult ce performanta are motorul ? sau ce anume a contat de a castigat bmw ?
Care au fost procentajele care au diferentiat un motor de altul ? exista un articol detaliat pentru asa ceva?

mihai clio willy 08-05-08 23:53

clasamentu mii se pare un pic ciudat,si nu ma refer ca bmw e pe primul loc.ci pentru faptul ca de ex.la clasa 1.8 la 2.0 litrii apar aceleasi motoare puse pe masini diferite care apartin aceluias grup constructor.asta sincer nu pare un clasament de luat in seama.cel putin asa cred eu.........

steffan 09-05-08 00:14

Quote:

Originally Posted by apache (Post 1523032)
nu cred ca m-ai inteles. intradevar sunt sport motoarele bmw ,dar nu le vad mai fiabile ca mercedes ..si topul se numeste " motorul anului" nu " cel mai performant...."

A contat mai mult ce performanta are motorul ? sau ce anume a contat de a castigat bmw ?
Care au fost procentajele care au diferentiat un motor de altul ? exista un articol detaliat pentru asa ceva?

consumul, performantele, vanzarile, problemele aparute la ele, cam astea conteaza si deci sa le luam pe rand la consum mertzu pierde, putere pierde (mertzu are cilindree mai mare si acelasi nr de cai), vanzari aici bmw la 3.0L twin-turbo a avut vanzari mai bune, si probleme sa fim seriosi.. sunt destul de rezistente, iar motoarele de mertz cu 1 mil km sunt de acum nsuh cati ani, dak te uiti sunt BMW ursulet care de 20 si ceva de ani nu au avut probleme, si ca sa mai raspund cuiva acre nu intelegea de ce este twin-turbo, cei de la bmw considera ca 2 turbine mai mici sunt mai bune ca una mare, aici la consum se refera si pe undeva au dreptate, iar daca nu ii puneau turbo si il faceau de puterea asta consuma ca un M3...

ESPinoza 09-05-08 00:17

Quote:

Originally Posted by steffan (Post 1523226)
consumul, performantele, vanzarile, problemele aparute la ele, cam astea conteaza si deci sa le luam pe rand la consum mertzu pierde, putere pierde (mertzu are cilindree mai mare si acelasi nr de cai), vanzari aici bmw la 3.0L twin-turbo a avut vanzari mai bune, si probleme sa fim seriosi.. sunt destul de rezistente, iar motoarele de mertz cu 1 mil km sunt de acum nsuh cati ani, dak te uiti sunt BMW ursulet care de 20 si ceva de ani nu au avut probleme, si ca sa mai raspund cuiva acre nu intelegea de ce este twin-turbo, cei de la bmw considera ca 2 turbine mai mici sunt mai bune ca una mare, aici la consum se refera si pe undeva au dreptate, iar daca nu ii puneau turbo si il faceau de puterea asta consuma ca un M3...

multzi s`au plans ca pompele de benzina se stricau la acest motor de 3.0L twin-turbo. poate in 2008 au remediat problema. si nu au pus 2 turbine mici ca e mai buna decat una. din cate stiu are 2 turbine pt a nu avea lag deloc una intrand in actiune de la turatzii joase.

apache 09-05-08 01:17

Quote:

Originally Posted by ESPinoza (Post 1523236)
multzi s`au plans ca pompele de benzina se stricau la acest motor de 3.0L twin-turbo. poate in 2008 au remediat problema. si nu au pus 2 turbine mici ca e mai buna decat una. din cate stiu are 2 turbine pt a nu avea lag deloc una intrand in actiune de la turatzii joase.

gresit ce zici tu aici cu turbinele.

twin turbo sunt 2 tubine de exact aceiasi marime care folosesc exact aceiasi parametrii. aia de care spui tu cu turatii joase si turatii inalte se numeste biturbo daca nu ma insel

steffan 09-05-08 11:32

Quote:

Originally Posted by ESPinoza (Post 1523236)

eu asa am citit in nu stiu ce revista, Supercar parca, cei de la BMW considera ca doua turbine mai mici sunt mai bune decat una mare si asa stiam si eu ca daca una e la turatii joase si alta la turatii inalte inseamna BiTurbo.

molady11 09-05-08 11:45

Dacia 1300,1310 ,1410 ...astea motoare Nr 1 :)))

UNLORD 09-05-08 13:35

Quote:

SCORING
In every category, the panelists judged each shortlisted engine using their subjective driving impressions and technical knowledge, and took into account characteristics such as fuel economy, smoothness, performance, noise and drivability. The jurors each had 25 points to award to their five favourites in each category. A maximum of 15 points could be allocated to an engine, and the minimum was one point. An engine could not be tied for the top slot.

p.s. Daca te intereseaza fiabilitatea/service/costuri de intretinere, J.D. Power se ocupa de asta, si ai sa ai o surpriza neplacuta sa vezi Mercedes in coada clasamentului, iar BMW in primele locuri.

UNLORD 09-05-08 13:44

Quote:

dar nu le vad mai fiabile ca mercedes

http://www.auto-motor-si-sport.ro/fo...2&topic=1016.0

molady11 09-05-08 15:36

Quote:

Originally Posted by UNLORD (Post 1523994)

Acest studiu se bazeaza pe un sondaj al posesorilor .Nu pe Bancuri de teste si forjate de le ia mama drac... degeaba ai masina super fiabila si buna dak are sofer prost si nu o ingrijeste

El_Nino 09-05-08 21:47

Quote:

Originally Posted by molady11 (Post 1524165)
Acest studiu se bazeaza pe un sondaj al posesorilor .Nu pe Bancuri de teste si forjate de le ia mama drac... degeaba ai masina super fiabila si buna dak are sofer prost si nu o ingrijeste

Daca e sa te iei dupa posesor potzi sa-i dai si Mertz,si Toyota si bmw.....ciobanu poate sa-l faca praf intr-o zi...:D

Te intzeleh ca esti fan Mertz...daca nu ma insel anul trecut un top facut de germani au declarat cea mai fiabila Mazda....Toyota,....bmw pe undeva pe locul patru si Mertz pe 15 :rolleyes2

vacaroz 09-05-08 22:34

unde sunt japonezele in topicul asta? :Dce premii au ei la motoarele lor?cam nemtzii au dominat

LEON=black 10-05-08 15:33

BMW is the BEST. sa fim sinceri, intotdeauna si pt. totdeauna BMW-urile or sa aiba cele mai tari motoare si designul cel mai agresiv la masinile de serie. MERTZ si AUDI mai au de recuperat. BMW power=spune tot aceste cuvinte

All times are GMT +2. The time now is 01:28.

- Copyright 2026 4Tuning