Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Skoda Octavia RS vs Seat Leon FR (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/75849-skoda-octavia-rs-vs-seat-leon-fr.html)

TURBOSS 25-05-08 23:19

Re: Skoda Octavia RS vs Seat Leon FR

Quote:

Originally Posted by alexSHO (Post 1553172)
se scrie "astia" nu "astea" :| oligo ce esti :)

era la misto, dar daca nu te prinzi...:lol:

:lol:
Quote:

Originally Posted by stache (Post 1544988)
eu am un leon fr 2 de anul trecut si vreau sa spun ca am facut cea mai buna alegere de cand ma stiu !!!!!am 80 000 km cu ea si nu am avut nici o problema ....:D

tare asta...:))> nici titi aur..:)) :shock:

Nautilus 26-05-08 00:39

Quote:

Originally Posted by Race (Post 1551656)
Leon-ul Cupra/FR are cea mai buna pozitie de condus dintre toate hot-hatch-urile.E singurul lucru bun la interioarele alea ca de Dacia 1300.

99% fals. Spatiul e stramt, consola centrala supradimensionata, dai cu genunchiul in ea, pedalele plasate unde nu trebuie, da impresia de "Hummer H1 mai mic". Nici la Leon I nu e perfecta pozitia, dar la un Leon II n-are nimic demn de apreciere. Cel care a dat de inteles pe un alt topic ca n-are permis are fi trebuit sa gandeasca de 2 ori inainte de a vorbi :p :D

~Nautilus

Race 12-06-08 01:10

Quote:

doar ca sa scoata cu 0.2 mai bine decat altcineva
Quote:

o sa cada pamantul pe mine ca m-a depasit o masina care e cu 0.6 sec mai rapida
Pari cam nehotarat daca sunt 0,2 sau 0,6 secunde.Si acele 0,6 secunde inseamna vreo 5-6 lungimi de masina...destul de mult tinand seama ca vorbim despre o masina MAI IEFTINA.

Quote:

bineinteles, ca o sa ma intrec cu ST-uri la limita la 180+ km/h pe transfagarasan
Sunt convins ca nu.Pentru ca tu ti-ai luat masina sa te lauzi ca ai FR,"masina sport frate",nu ca sa te dai.Altfel nu iti luai tractoras.Macar taci din gura si nu mai spune ca "fr ul sta in curbe mai bine ca orice masina din clasa ei(gti rs st type r) ",pentru ca te contrazici singur si devii si mai penibil decat un cumparator oarecare de "hot hatch" (cica :lol: ) Diesel.

Quote:

exact cum ai vazut tu in 2 fast 2 furious
Masina de pensionar,parere de pensionar.Spre surpriza ta unii oameni chiar isi cumpara hot-hatch-uri ca sa mearga cu ele.Daca esti convins ca "nu ai unde sa mergi in Romania" si "aia merg repede la televizor nu se poate pe strada" si alte cacaturi de octogenar de ce nu ai luat un Passat 1.6 FSI ? Uitasem,insigna aia de FR face toti banii...

Sincer eu nu inteleg de ce nu ai luat un TDI de 140 CP.Conform datelor Seat Romania,ai face acelasi timp intre 80 si 120 km/h in treapta 5 (8,2 secunde) si chiar mai putin in treapta 6 (10,1 fata de 10,5 secunde) decat un FR de 170 CP.Trecem elegant pestre faptul ca acceleratia respectiva trebuie facuta in treptele 3/4,ca la cei 80 ani mentali ai tai sigur crezi ca "daca mergi peste 2500 RPM se strica masina".Cam mult ai dat pentru o insigna de FR pe care o puteai pune pentru o suma modica.

Quote:

Spatiul e stramt, consola centrala supradimensionata, dai cu genunchiul in ea, pedalele plasate unde nu trebuie
Spatiul e stramt daca ai 150 kg (nici atunci nu cred),asa ca iti recomand sala cu caldura.
Cu consola centrala nu ai nici o treaba,iarasi sala ar face minuni in cazul ca nu ai loc de ea.
Pedalele sunt plasate exact unde trebuie,si anume pe podea.
In afara de asta,stai jos pe scaun,cu picioarele destul de putin flexate,volanul e aproape de planul vertical cat sa nu te intinzi dupa el in viraje,schimbatorul de viteza destul de sus si departat de consola centrala cat sa nu te apleci dupa el si are o cursa foarte scurta.Nici o masina din clasa asta nu e perfecta,dar extremele in materie de pozitie de condus sunt fara dubiu Megane si Leon (prost si bun).

Quote:

Nici la Leon I nu e perfecta pozitia, dar la un Leon II n-are nimic demn de apreciere
Clar.Pentru ca VAG e cel mai tare grup,Seat cea mai tare marca,Leon cel mai tare model,Leon 1 cea mai tare generatie,FR cel mai tare nivel de echipare/motorizare...si evident rosu cea mai tare culoare :lol:

Quote:

Cel care a dat de inteles pe un alt topic ca n-are permis are fi trebuit sa gandeasca de 2 ori inainte de a vorbi
Cel care nu si-a permis un Volkswagen adevarat (a carui sigla o are in avatar) si a cumparat un inlocuitor ar trebui sa nu mai emita pareri despre masini,ci doar despre surogatele lor :-P:D

alexSHO 12-06-08 11:33

Quote:

Originally Posted by Race (Post 1585960)
Pari cam nehotarat daca sunt 0,2 sau 0,6 secunde.Si acele 0,6 secunde inseamna vreo 5-6 lungimi de masina...destul de mult tinand seama ca vorbim despre o masina MAI IEFTINA.

Scade si tu 7.2 din 7.8 si vezi care e diferenta dintre cele doua (stock vorbind ca oricum din pacate pt tine cam fac fr-uri benzina stock in momentul de fata) dar ce pretentii pot avea sa iti dai tu seama ce am vrut sa subliniez acolo :). Deci dupa logica ta stralucita daca un evo 8 mr fq400 e de TREI ORI MAI IEFTIN decat un murcielago si il bate pe circuit rezulta ca toata lumea ar trebui sa isi ia fq400 right? stupid logic:doh:

Quote:

Sunt convins ca nu.Pentru ca tu ti-ai luat masina sa te lauzi ca ai FR,"masina sport frate",nu ca sa te dai.Altfel nu iti luai tractoras.Macar taci din gura si nu mai spune ca "fr ul sta in curbe mai bine ca orice masina din clasa ei(gti rs st type r) ",pentru ca te contrazici singur si devii si mai penibil decat un cumparator oarecare de "hot hatch" (cica :lol: ) Diesel.

omule tu chiar nu pricepi ca nu toata lumea isi ia masina sa faca liniute cu ea, spune-mi si mie cati proprietari din sutele de masinile de 400+ cai de AICI si le-au luat 'sa se dea cu ele ca baietii'? :| gandesti prost colegule de forum... dar prost rau

Quote:

Masina de pensionar,parere de pensionar.Spre surpriza ta unii oameni chiar isi cumpara hot-hatch-uri ca sa mearga cu ele.Daca esti convins ca "nu ai unde sa mergi in Romania" si "aia merg repede la televizor nu se poate pe strada" si alte cacaturi de octogenar de ce nu ai luat un Passat 1.6 FSI ? Uitasem,insigna aia de FR face toti banii...

Sincer eu nu inteleg de ce nu ai luat un TDI de 140 CP.Conform datelor Seat Romania,ai face acelasi timp intre 80 si 120 km/h in treapta 5 (8,2 secunde) si chiar mai putin in treapta 6 (10,1 fata de 10,5 secunde) decat un FR de 170 CP.Trecem elegant pestre faptul ca acceleratia respectiva trebuie facuta in treptele 3/4,ca la cei 80 ani mentali ai tai sigur crezi ca "daca mergi peste 2500 RPM se strica masina".Cam mult ai dat pentru o insigna de FR pe care o puteai pune pentru o suma modica.

la 1800rpm schimb bai 'visul forumistelor' ce esti :lol:

TURBOSS 14-06-08 01:10

2 motoare indentice cu 2 caroserii diferite...NIMIC INTERESANT!

Nautilus 17-06-08 11:21

Quote:

Quote:

Nici la Leon I nu e perfecta pozitia, dar la un Leon II n-are nimic demn de apreciere
Clar.Pentru ca VAG e cel mai tare grup,Seat cea mai tare marca,Leon cel mai tare model,Leon 1 cea mai tare generatie,FR cel mai tare nivel de echipare/motorizare...si evident rosu cea mai tare culoare :lol:

Cred ca unul dintre noi vorbea chinezeste si intelegea romaneste, si era altcineva decat mine, asa ca tin sa repet: Nici la Leon I nu e perfecta pozitia, dar la un Leon II n-are nimic demn de apreciere :p :D nici unul din cele doua generatii de Leon nu are o pozitie de condus perfecta sau macar foarte buna, dar Leon II e cel mai prost. Daca trebuie tradus si in turceste ca sa intelegi, poti sa rogi pe cineva de pe forum, eu nu stiu

Quote:

Cel care nu si-a permis un Volkswagen adevarat (a carui sigla o are in avatar) si a cumparat un inlocuitor ar trebui sa nu mai emita pareri despre masini,ci doar despre surogatele lor :-P:D

Un Volkswagen adevarat inseamna generatia Broscutelor, sau in epoca moderna Golf IV R32. 1.9TDI, 2.0TDI/140, 2.0TDI/170 si alte mofturi scumpe asemenea ti le cedez cu placere

~Nautilus

AdiZeL 13-07-08 01:31

Prefer Skoda Octavia RS motorul trage bine si imi place mai mult cum arata.

TURBOSS 16-07-08 14:00

Quote:

Originally Posted by AdiZeL (Post 1642382)
Prefer Skoda Octavia RS motorul trage bine si imi place mai mult cum arata.

motoarele sunt identice ;)

79BYG 19-07-08 20:55

Optez pt RS .. dar si Fr-ul e acolo .. 2 masini aproape una de cealalta la performante ... CONTEAZA MULT SI SOFERUL !!!

mbrad_26 26-07-08 14:49

Quote:

Originally Posted by lascarica (Post 1531150)
Foarte misto topicul...eram cam suparat din motive personale,insa acum mai mi-a trecut:lol:
Dolb ,io te cred,binenteles....doar ca...poate ar trebui sa treci si prin locatiile unde se tin GP-urile, sa le explici si celor din F1 procedeul folosit de tine...:lol:...ca, sarmanii...aia sunt cam inapoiati si intra in acele de par cu 30-40km/h....nu ca matale cu 150....:lol:...sau era vorba de kilograme si nu de km/h ?...sau ai pus un "0" in plus acolo ...din greseala...:lol:
Vorba cuiva de mai sus,legata de varste si ce vorbeste fiecare...bag de seama ca mare dreptate avea :)
PS: aproppos,poate gresesc,insa erai cu un vehicul pe roti in acul ala de par la 150,sau tocmai fusesei rapit de fiinte extraterestre ?!:lol: ..in cel de-al doilea caz,te rog sa ma scuzi,m-am grabit in a trage concluzii....:D

Aleks, te rog sa nu stergi.

Prea tare...lolol:))....lol...Lascarica esti dat dracu....:D:D:D

mbrad_26 26-07-08 14:57

Quote:

Originally Posted by dogy_10 (Post 1535675)
la seaturile tdi din wtcc e vorba strict de reclama, nu ca tdi-urie ar fi mai bune ca benzinarele, lumea vede si cumpara tdi si la vw le convine ca sunt mai scumpe atat la achizitie cat si la intretinere

OT: daca vrei sa cumperi dute fa un drive test cu amandoua si vezi care iti place mai mult nu te lua dupa ce spune unu sau altu

Adica eu inteleg asa...1.TDi -urile castiga pentru ca au reclama .....sau
2.Benzinarele se lasa batute ca sa faca reclama tdi - urilor:)
Dogy e o vb ...Caii putere vand masinile, cuplul castiga cursele ...cred ca stiai deja.

tarzy 26-07-08 16:29

eu unul zic ca toata chestia asta tdi vs benzinare e una relativa pt ca in timp ce pentru unii modul cum urca motoru in ture,sound-ul si flexibilitatea destul d mare a motoarelor p benzina conteaza mai mult, pentru altzii "sutul in fund " pe care dieselul il administreaza p accelerare este ceea ce conteaza. deja nu mai e problema de performantze superioare la vreun anume tip d motoare(vezi rezultatul d la le mans la clasa p1)

tarzy 26-07-08 16:30

in concluzie ambele masini, atat in variante diesel sau benzina, isi vor gasi clientzii si fanii. pararea mea este k la o cursa p circuit, folosind aceeasi motorizare, skoda ar iesi invingatoare:)

allexutzzu 26-07-08 16:41

avand in vedere ca eu conduc o octavia, e normal sa sustin tot skoda...dar nu e foarte departe seatul...ambele se comporta cam la fel, depinde si de sofer, cate rateuri da in cutie, cat o plafoneaza, etc ... :D

dolb 26-07-08 18:30

Allexutzu , pe de-o parte ai dreptate! si mie daca mi s-ar oferi in poll-ul asta si un GOLF GT 2.0 TDI 170 as alege golful, pentru ca am unul deja si imi place cum ruleaza!

Insa personal daca ar fi sa aleg, as alege cu siguranta LEONUL, nu ca as avea ceva cu skoda, insa merg pe premiza" daca tot vrei o masina cu valente sportive macar ia-ti una care arata SPORT, nu un sedan de familie "

All times are GMT +2. The time now is 16:51.

- Copyright 2026 4Tuning