![]() |
eu am vazut destule octavii cu 200 la ora acu habar n-am ce motor aveau da cert este ca prind 200 si se plafoneaza acolo .
viteza reala verificata si ras-verificata nu va pot da detalii cum :D e dubios ... nu cred ca viteza maxima e data de cai .. probabil tzine mai mult de frecare si greutate intrebati un prof de fizica de ex o locomotiva are 4000 cai una electrica parca ... si nu prinde mai mult de 140 hai sa zicem maxim 200 :D dar un avion cu caii astia prinde 1000 keep it simple nu totu se rezuma la cai |
Re:
Quote:
si nu e de la limitator cu siguranta... |
Tring..
doamne cate pareri.. :lol: in primu rand viteza maxima nu e data numai de cai..conteaza rapoartele cutiei,cum e etajata..daca are demultiplicarea finala mare poate si cu 70 de cai sa prinda 200km..dar intr-un minut.. :twisted: cutiile de obicei sunt etajate pt o proportie echilibrata intre viteza max/demaraj/reprize/cai putere...nu neaparat in aceasta ordine.. :lol: Si faza ca octavia stock de 90 hp tdi prinde 200km/h...basme ma ce dracu..vitezometrele pot avea eroare de pana la 12%..probabil octavia aia de care zicea era in blana si ii arata lui 200 cand de fapt avea maximal 185km/h...viteza maxima din talon nu e data intamplator... :twisted: :twisted: pe considerentul asta poate si pe ala cu octavia l-a depasit de ex un passat 1.9 tdi de 130 hp care are v max 20.6 parca si cel din octavia o fi zis \"mama uite si asta a trecut cu 230 ca vantu pe langa mine..tre sa povestesc amicilor\" :lol: got the point?..
|
Re: Tring..
Quote:
un prieten cu octavia 1.8 t 150 cp din 2002 mi-a zis k a luat 220 cu ea, deci nu cred k se plafoneaza doar la 200. Viteza maxima data de constructor este viteza maxima pe care o poti atinge in conditii minime de securitate. |
Re: Tring..
Quote:
oricum,ideea e ca octavia TDI de 90 cp ,pe bord chiar atinge 200,verificat. real,nu stiu cat are....dar...inca ceva,in talon e trecuta viteza maxima pe care ar trebui sa o afiseze si pe bord.daca pe bord se duce la 200,inseamna ca real e pe undeva pe la 190-195...zic eu :wink: cel mai bine,sa stea octavia de 90 cp cu 200 la ora,langa un RS4,si cel din rs4 sa citeasca pe bord :lol: (cusiguranta are viteza maxima constructiva mai mare ca la octavia,...vb aia...400 cp stock :lol: ) |
Ba, ma bucur ca au mai mers si altii cu 200 cu tdi-ul de 90cai de pe octavia, ca sa nu mai zica unii carcotasi ca exagerez. :twisted:
|
e un lucru stiut ca, cel putin pe vitezometru, viteza constructiva e depasita de cam toate masinile indiferent de marca (la logan nu stiu cum e :D). la fel de stiut e si faptul ca vitezometrul are si el o eroare, nu-nteleg de ce se despica firu-n 4 acuma...
personal nu mi se pare atat de absurd/irealizabil ce zice scorpio_gl si-anume 200 km/h pe ceas cu octavia tdi de 90 de cai. luand in considerare cele de mai sus si faptul ca motoarele diesel, datorita cuplului mare dar si plajei de turatii mai reduse, permit rapoarte de demultiplicare mai mici (trepte mai lungi) se poate atingei o viteza maxima mai mare decat in cazul unui motor pe benzina de putere echivalenta. |
1. Vitezometrele sunt calculate sa arate mai mult decat ai in realitate si pentru a tempera nebunii (pardon, soferii)
2. Faptul ca se plafoneaza unele masini la 200 km/h ar trebui sa va duca cu ochii si pe turometru (ala cu \"RPM\") pentru ca el indica turatia motorului. Daca este aproape de turatia de putere maxima (sau mai grav) dupa ea atunci motorul nu mai poate da. Fie pui o cutie mai lunga fie este maximul pe care il poate atinge acel motor pe acea caroserie. Pune un motor TDI de 90CP pe o motoreta de 100kg sa vezi ca 200 km/h ii prinzi in 11-15 secunde probabil 3. Nu inteleg ce va vine greu sa credeti ca dintr-un motor TDI de 90CP se pot scoate atatia cai. Numai din chip iei 30CP, injectoare daca pui mai iei 6-15 CP (in functie de varianta). Puteti consulta www.upsolute.com si www.kermatdi.com. Au date tehnice si dyno-plot-uri Apoi ALH-ul (TDI 90 CP dupa 1998) are componentele interne identice cu cel de 130CP deci daca poti duce \"safe\" 130-ul la 160 poti si pe cel de 90 (diferenta e in sistemul de injectie). Trebuie insa intercooler mai mare si frontal + turbo + injectoare + cip (vreo 1500 EUR) dar merita. |
da, pai asta-i valabil la toate motoarele cu admisie fortata nu numa la tdi. in general la dieselurile astea 'de consum' se poate scoate mai mult pt. ca sunt 'de consum', adica din fabrica nu sunt facute sa mearga la 100% din capacitate. chiar si asa, blocul motor e mult mai solid dar injectoarele costa cat nu fac.
orcum, ideea e ca dieselu e bun cand ai de carat. :D |
Re:
Quote:
nu poti scoate 120 de cai dintr-un motor de 90, doar prin remaparea chipului, te asigur |
Re:
Quote:
|
Re:
Quote:
|
lui tre
|
Am condus octavia 1.9 tdi si mi s-a parut normala dupa care am condus Laguna tot 1.9 si diferenta e de la cer la pamant daca zici ca a trecut pe langa tine ca vantu avea peste 120 cp lucru realizabil cu un cip sau cu un power box.
|
Re:
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 20:13. |
- Copyright 2026 4Tuning