![]() |
[quote=bil1706;[/QUOTE]
Bill, sa stii ca am vb cu Fordu V6 tatal fordurilor, mai demult,despre evacuare sport.. serpisori+tzeava de inox so stii ce mi-a zis? pe dyno cp=0 in plus.. plus ca a testat si ca erau cam la fel performantele si ca doar sound-ul difera.. atat Sfatul lui era sa raman pe evacuare stock.. sa nu bag banii aiurea.. [quote=bil1706;552646]bill vezi ca evacuarea nu se face asa usor.. daca nu e calculata klumea poti sa iti bulesti motorul.. Parca asa ziceai si tu mai demult Ea practic trebuie sa fie o copie dupa cea originala.. nu sa te apuci tu sa o faci dupa cum te taie capul.. ca mai mult pierzi in loc sa castigi |
Re: evacuare goala.. mai multi cai putere..?
pai da asta am zis si eu "nu serpishori facuti pe genunchi" d'aia de fabrica DA. Eu pot demonstra practic diferenta... nu mai discut ca nu are rost
|
si atunci de unde notiunea de evacuare "sport"? :|
|
Parerea mea e ca multa lume are o parere total gresita, si pune o eticheta total gresita lucrurilor custom made (facute pe genunchi cum spun unii).
Luati o masina si duceti-va la ce tuner vreti voi si ceretii sa scota ce poate el mai bine din masina aia, si o sa vedeti ca masina vostra o sa aibe pe ea numai piese unicat facute si gandite pt masina aia (cum ar spune unii facute pe genunchi). e vorba de calitate si de sculele cu care se fac acele piese, unicat, parerea mea e ca tocmai asta insemna tuningul adevrat piese unicat, nu e nici o manevra sa te duci sa cumperi kitul X il montezi si gata, alea sunt solutiile ieftine si lipsite de farmec. Chiar daca te apuci tu sa faci o galerie o evacuare , si cunostiintele necesare poti face ceva bine. Poate nimeni nu-mi poate oferii o evacuare prin care sa te uiti ca printr-o teva gola dar care in acelasi timp taie anumite fregventze sonore. Poate ca nimeni nu-mi va oferii o galerie de evacuare care sa-mi plaseze modelul x de turbina exact la o distantza acceptabila de motor si de caroserie. etc etc si atuncea ce faci apelezi la manufacturarea unei piese asa zis facute pe genunchi. a manufactura un unicat intrun mic atelier nu inseamna ca faci rabat de la calitate. cat despre partea ca piesa X Y Z TZ nu ofera o crestere de putere e o discutie f lunga, pe un motor stock daca schimbi bujiile se paoet considera ca ai facut o investitie prosta, dar pe un motor modificat daca nu le schimbi se poate spune ca ai omorat motorul. si asta e valabil pt orice piesa. Inox la galerii? de ce oare? nu rugineste e usor de prelucrat.. ? calitate poate undeva sub medie de ce? pt ca poate unii folosesc un inox de prosta calitate balustrada de la o scara nu suporta temperatura pe care o suporta o galerie de evacuare, poate pt ca unii fac niste suduri la repezeala apoi lustruiesc galeria sa arate frumos, dar cand e supusa la stres termic crapa taman in zona sudurilor, poate pt ca in urma sudurilor apar scurgeri de material in interior, care in momentul in care sunt puse pe motor si se inrosesc ajung si se desprinda de peretii galeriei si ajung sa se lovesca de palele turbinei, poate pentru ca unii folosesc o teva de inox cu o grosime a carnii prea mica care duce deasemenea la aparitia fisurilor. CONCLUZIA: e ca nu se pune problema de piesele facute pe genunchi ci de calitatea pieselor, poate sa fie piesa X facuta de o firma mare Y mult mai prosta decat aceiasi piesa facuta de nea Badea intr-un mic garaj ;) problema e ca unii "meseriasi" zic "las ca merge si asa" eh astia sunt aia de reparau motoare de dacie si nu tineau nici pe jumtate cat tinea un motor facut de fabrica, cred ca aicea vb de motoare si piese facute in Germania, SUA, Japonia, iar cand se modifica un motor asteptarile sunt ca el sa tina si sa fie mult mai calitativ decat ce a reusit sa faca fabrica. PS: poate a inteles cineva ceva din ce am zis eu aicea, si nu uitati CLIENTUL e cel care dicteaza calitatea :!: |
Quote:
|
nu am pus eticheta gresita spunand "facute pe genunchi" am vazut galerii de ev sport facute de unii (firma "specializata" ) din bucatzele de teava sudate pentru ca ... probabil ... nu aveau o masina de curbat tzeava si a uales sa faca coturile din bucatzi de teava de cca 10-15 cm>>> d'asta spun treaba cu genunchii.
Nu contest faptul ca sunt firme sau ateliere la noi care fac treaba buna.... dar eu as lua mai repede o galerie facuta de producator (asa cum am eu pe masina acum ...spre norocul meu ca am gasit-o :)) ) bafta |
sal, am si eu o intrebare, am un leon 1,9 tdi de 90 de cai si as vrea sa-i elimin toba finala sa-i pun tzeava simpla, intrebarea era: afecteaza cumva performantele motorului chestia asta? creste consumul? care sunt partile pozitive si cele negative la chestia asta? o sa am si ceva sunet?
|
Quote:
|
da imi spune si mie cineva ce sunt aia serpisori :)))) ca nu inteleg :D
|
1 Attachment(s)
Quote:
|
salut!
in legatura cu evacuarea. la mine la motor de 2.0L duratec vvt s-a intamplat asa: am scos catalizatorul si intermediara si am pastrat finala si am marit dimensiunea treseului la 63mm de la 59. ok, am 163de cp si 197nm masurati. intre timp m-am plictisit si am pus la loc intermediara insa catalizatorul e scos! surpriza 166cp si 205nm cuplu. DAR!!!!! am aceste cifre de la aprox 4500 in sus unde e si normal si pana acolo am pierdut 20nm pe toata curba-pana in 4500rpm. deci alegerea e a ta, depinde foarte mult si de motor! la cele aspirate nu recomand o evacuare goala- e lucru cunoscut ca nu aduce nici un castig, in afara de sunet(oricum la ce bun sa faca urat daca nu fuge???) cel mai bine una de firma sau un traseu marit si o toba intermediara cilindrica cu o finala sport-sau fara finala. |
Quote:
|
da. e logic evacuare goala adik ies gazele mai repede pt k nu mai intampina filtre gen ktalizator,toba d mijloc. asta inseamna ca intra si mai multa benzina fuge mai bine si consuma cam 0.5 - 1.5 litri in plus asta e najpa
|
Quote:
-1 buc flex -Tai toba din mijloc -Tai si finala -pui 2 stuturi de teava care sa coresp ca dimensiune L Di -Eu zic ca e mult ,100 Km mersi cu piriitoarea si o sa binecuvintezi mersul pe jos Probabil ca vei cistiga si niste cai putere dar vezi ca sunt mai mititei si traiesc in mare |
ma intereseaza daca la un chrysler 300c 3000 CRD ....vreau sa obtin un sunet mai gros ( si poate si cv caluti...ca noh...218 ..)...se poate ? prin schimbarea tobelor finale?
|
| All times are GMT +2. The time now is 19:11. |
- Copyright 2026 4Tuning