![]() |
Re: Manual de tuning pentru toti - ia-l si citeste-l
ce chestie misto!!!!!!!!!!
|
sunt incepator in asa ceva si prinde f bine...mersi fain!
|
VA rog frumos spuneti-mi si mie cum l-ati printat.
|
chiar vreau sa il citesc pe tot e super...merci :)
|
M-am uitat si eu peste carte si am gasit o gramada de chestii interesante dar sunt o caruta de greseli si ineptii prin ea asa ca aveti grija ce sfaturi urmati si pe care nu. Inainte de a face vreo modificare recomandata sau renuntati la ceva din cauza a ce scrie acolo, ganditi-va bine de ce se recomanda acel lucru respectiv daca ati mai vazut ceva asemanator la tuneri seriosi europeni.
|
Quote:
|
Quote:
Ai dreptate, asta este prea mult dummies, sunt cateva lucruri care nu sunt explicate ca lumea sau periculoase. Si eu zic ca dupa asta sa nu facac nimeni modificari. Cumpra cari de gen: Prepare To Win, Engineer To Win, Tune To Win, Drive To Win and Nuts, Bolts, Fastener and Plumbing all by Carroll Smith. (cea mai buna alegere) Race Car Vehicle Dynamics by Milliken / Milliken. Race and Rally Car Source Book by Allan Staniforth. Tuning BL`s A-Series Engine by David Vizard. How To Build ********** Vol 1 by David Vizard. Race Car Engineering & Mechanics by Paul Van Valkenburgh. Competition Car Composites By Simon McBeath. Race Car Chassis Design and Construction by Forbes Aird. Brake Handbook by Fred Puhn. Automotive Supercharging and Turbo Charging Manual by John D. Humphries. Sau e si pe forum: http://www.tud.ttu.ee/~t041509/Maximum_boost.pdf |
Interesant. Inca nu am vazut pe nimeni in Ro sa pomeneasca de cartile acestea...
Le ai cumva pe astea 2 in format electronic? Race Car Chassis Design and Construction by Forbes Aird. Brake Handbook by Fred Puhn. |
Nici eu nu sunt in romania :)
Nu am nici una in format electronic (ar dura mult si eu nu pot sa citesc de pa calc atata pagini, ma dore ochii :( ), dar tot timpul cumpar de pe net carti, relativ ieftin (10-25$) si merita. Mai ales daca si inveti din asta este o investitie pe termen lung. Eu in casa pe raftiri nu fac colectii de la scriitori celebre (asta face tatal meu) eu pun carti de tuning, despre masini, engeneering si tot ce se pot utiliza ca inginer. Si eu zic ca merita mult mai mult sa aveti ceva pe hartie decat pa calc, acolo poti pune semne, skech-uri, iti amintezti cam pe la ce pagina era dupa grosimea cartii...si milte de gen. Ps."Nu aia este un inginer bun care stie toate formulele si cartile pe de rost, ci aia care stie pe ce raft in ce carte gaseste raspunsul!!!" Asta merita tinut in minte, mie rectorul a spus. |
Le am si eu pe toate cele enumerate de tine care se leaga de dinamica, mai putin cele 2 pomenite si cea legata de compozite.
Dar asta imi e meseria, asa ca i-am dat inainte cu cartile de pe vremea facultatii. |
Quote:
Quote:
daca le ai si tu in format electronic uploadeza=le si tu pe forum la linkul dat de mine mai sus |
Sorry, cartile le am doar in original.
|
Relatia dintre cai putere si cuplu
http://craig.backfire.ca/pages/autos/********** |
Interesant manualul si util as spune eu.
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 07:05. |
- Copyright 2026 4Tuning