![]() |
am uita dar este in sectiunea filme parca,nu??nu mai stiam de unde il am
|
eu leam comparat?tu ai spus ca este enzo mai tare decat un skyline cu 800 de cp si nu toate skyline sunt de drag,dar in fine nu vreau ca sa ne certam eu raman cu parerea mea iubesc skyline mai mult ca orice si pt mine este cea mai tare masina,am citit un reportaj despre copii aia bogati din dubai care au tot felul de masini tari f 50 enzo porsche si cele mai tari masini pe care le au sunt supra si skyline cu peste 1000 de cp masini de strada nu dragster,si eu am facut cu rs4 concursc u ferarri f355 si 360 modena si leam intrecut am prieteni care a intrecut maranello cu golf 1 stiu ca nu ma crezi nu vreau sa par arogant dar asa este :D :) :D
|
bai fratilor!!!!!voi comparati merele cu perele si strugurii cu bananele:))
In primul rand aveti cu totii dreptate in felul vostru,dar asa nu se fac comparati.....lipsesc niste asemanari intre masini. La copitolul <faima> nu se poate compara nimic cu Ferrari....Ferrari este un Mythos este o Legenda.Supra nu va avea niciodata acest nume,dar asta nu este totul....Ferrari este prima masina din lume ca a inceput sa foloseasca technica din F1 la masinile de strada. Dar putini stiu ce probleme are F50 cu temperatura motorului si cu Zgomotul infernal din interiorul masini,schrtie,troncane si multe altele,dar asta este o chestie care se iarta pentru ca este un Ferrari. Exista din ani 90` Ferrari cu 1000CP facut de firma König din München. Insa cati bani costa nu trebuie sa va spun....sau? In al doilea rand Ferrari sunt masini de aratat....nu de mers cu iele pe strada in fiecare zi.Un Le Mans nu ar rezista nici un Ferrari si nici o Supra sau Skyline preparat.In Ferrari sunt 50% din piese de la Fiat,fara gluma. Altfel ar ajunge astfel de masini la milioane de dollari. O chestie buna au insa Supra si Skyline pe langa Ferrari,Lamborghini si altele cu renume mai mare: O Supra sau un Skyline le poate aduce aproape orisice Tuner la 800-1000Cp.La Ferrari nu exista momentan nici un model care sa poata fi adus la 1000Cp.Exista si F50 Biturbo dar are 850 Cp. In Germania se testeaza toate masinile tari pe o singura pista si acolo stiu constructori cat de buna este masina lor....M3CSL/Lotus/Ferrari/Lamborghini/SLR....etc. Acest curs Nürburgring are 21Km lungime si are tot ce intalneste o masina in viata ei pe traseu rapid(curbe de 50Kmh si de 200Kmh,urcari si coboriri super rapide....in fine tot.) Ce vreau sa spun este ca recordul pe aceasta distanta la detinut o Supra timp de 2 ani!!!!!!Deci nici un Ferrari sau altceva. Dupa care Firma Gemballa a colaborat cu Michelin timp de 8luni si au facut un Porsche 996 Turbo cu cauciucuri speciale pentru acest curs si detin momentan locul 1. Deci chiar asa de rele nu sunt Suprele cum vor sa le faca uni:)) Eu unul daca as avea bani de ajuns....mi-as lua un Bugatti EB 110. 4Turbo/10 cilindri/4x4 si 650 CP.Nu Ferrari(Fiat) sau Lamborghini(Audi). |
Quote:
Si aici ala cu cel mai rapid Honda Civic din quebec( 10.63 la 131 mph cu slicks si 100hp shot de NOS), ia pus cauciucuri de strada de 15\" si a facut concurs cu Ferrari 360 modena pe 400m si pe circuit.......pe 400m l-a spulberat rau de tot ala cu Civic-ul, dar pe Circuit, in ciuda celor peste 500hp ale Civic-ului, n-a resuit sa-l bata , il ajungea pe Ferrari in linii drepte dar pierdea in curbe....., deci te cred sa stii......stiu si de dememtii aia din dubai ca au ce e mai tare pe lumea asta la capitolul masini.... |
Quote:
Supra e masina tare, dar la capitolul handling......exita mult mai bine.... |
Fratilor. Nimeni n-a zis ca Ferrari si alte masini de renume nu au performante bune, doar ca performantele nu sunt maxime. F50 este conceptul pus in practica de Ferrari de a crea o masina de F1 pentru sosele. Enzo urmareste aceeasi linie insa nu are performante la fel de bune. ( datele care au fost introduse intr-un post sunt cu siguranta eronate... ). Cea mai importanta realizare pt Enzo a fost aerodinamica care este cea mai buna dintre orice masina produsa.
Pentru cei care cred ca nu exista versiuni de Supra, Skyline, Nsx si Rx -7 care sa nu faca fata unei curse de anduranta recomand ca acele persoane sa se informeze mai bine. In Asia ( in specia Japonia) exista un campionat in care concureaza doar modelele pe care le-am enumerat mai sus puternic modificate si care exte echivalentul campionatului FIA Gt de pe la noi ( europa). Performantele sunt foarte asemenatoare cu cele ale masinilor din Fia gt adica Viper, Saleen si cate mai sunt... Campionatul se cheama JGTC daca nu ma insel si orice masina de aici ar face fata cu brio ( cu modificarile si reglajele implicite ) Unei curse chiar de anduranta impotriva unei masini ca Ferrari. Intradevar daca luam orice masina de serie fie modificata sau nu, nu ar rezista la un Le Mans de 24 h, insa nu este corect sa punem in aceeasi oala Ferrari, Bugatti, Aston Martin, mai ziceti voi cu Toyota, Nissan si altii. Iar referitor la renumele castigat de aceste masini, aceta este un subiect greu de epuizat intr-un post. Ferrari si altii de acelasi \"rang\" isi castiga din curse, pretz, traditie renumele. In schimb Toyota si Nissan au un renume extraordinar din pasiunea unor oameni care au rezlizat bijuterii ingineresti si le-au modificat pana la niveleul unor monstri. Check out cu okazia asta filmul cu Supra de 1000 cp recent adaugat pe racingflix.com. Am auzit k e tare... |
Sursa este una de a afla.....
Eu vorbesc de una singura si aceea clasamentul Tunerilor.Adica masini mult mai tari decat cele de serie.Cu care un Ferrari sau Lambo de serie nu ar avea nici o sansa. Problema este ca la Supercars(Ferrari/Lambo/Bugatti) au scos fabricanti respectivi ca.80% din capacitatea motorului......restul de 20% este pentru rezistenta motorului. La Skyline si Supra constructia motorul da posibilitate Tunerilor sa scoata pana la 200-300% in plus.Acesta posibilitate nu a fost de la inceput insa stiuta nici de Toyota. Majoritatea motoarelor in ziua de azi se fac in V din cauza locului pe care il au.Pe o masina Sport cu motor in fata este foarte usor de pus un 6 in V decat 6 in linie.Insa problema cea mai mare a motoarelor in V este ca nu rezista turatilor mari......de la ca. 600Cp in sus se sparge blocul motor.In functie de motor. De aceea este Supra asa de bine situata in fata multor masini de renume. In cea ce priveste concursurile de masini(Le Mans sau cele japoneze)asta nu mai are absolut nimic in comun cu cele care circula pe strada. Dar mai bine sa comparam Supra cu masini de rand decat cu Ferrari.(desi Ferrari 360 Modena sunt mai multe decat Supra:))Ironia soartei ca un Ferrari sa fie produs in serie mai mare decat o japoneza:)) |
oameni buni ce sa mai spun cred ca prietenul meu virgil a spus totul :D :) :D eu unu dupa masina care o am acum si sunt foarte multumit de ea,stiu sigur ca urmatoarea va fi o supra sau un skyline :D :D :D
|
Quote:
Eu ziceam de comparatia facuta de CatalinRS4 intre o japoneza din asta tunata foarte tare ,la 800-1000 hp si un Enzo........ Masinile din JGTC nu au 800 si 1000 de cai, au mai ptin, dar componentele sunt de extrem de mare calitate si facute pt fiabilitate, ca sa reziste la curse.......de aia costa de 5 ori cat o Supra tunata la 1000 cai cu piese care se gasesc pe piata....... Eu tot ce am zis este ca Un Skyline/Supra de 1000 hp facut de o firma de pe piata , nu are aceasi fiabilitate ca un Enzo sau un alt astfel de Supercar conceput din fabrica intr-un anumit fel, la anduranta pe circuit......toti cei care sunt in tuning foarte puternic stiu ca fiabilitatea masinilor lor scade cu cat se modifica motorul mai mult.... |
Quote:
|
Quote:
|
da asa este dar eu sunt genul de om care ma plictisesc repede de o masina si mie imi place rs4 mult de tot inca nu mam plictisit
dar ce masina as putea sami iau dupa rs4????am observat ca tie nu prea iti place supra sau skyline sau??? :D :D :D |
catalin rs4.. ce`ar fi sa pui si tu niste poze cu mashina ta ca eu inca nu am vazut`o
|
Catalin trebuia sa faca invers:))
Intai Supra si dupa aceea RS4...... Acum are numai 21 de ani si nu are familie si copii!!!!!dar are masina cu spatiu mare......(poate pentru gagici) Cand se insoara isi ia Supra:))) Daca nu mai vrei gagici multe la un loc atunci merge rocada asta:)) Rapid esti cu amandoua...... |
pai lasa ca imi iau si supra la anu :)))) ai dreptate trebuia sami fi luat o supra inainte nu am familie nici copii singurul avantaj care il am este mult loc incap multe femeii:))) espimoza da am pus demult poze cu masina mea uitate la curse pe bani si o sa vezi masina mea :D si a lui frate miu :D :D :D
|
| All times are GMT +2. The time now is 01:37. |
- Copyright 2026 4Tuning