Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masini tunate (https://forum.4tuning.ro/18-masini-tunate.html)
-   -   PPI Audi R8 (https://forum.4tuning.ro/18-masini-tunate/58157-ppi-audi-r8.html)

carutasu 14-02-08 20:17

Re: PPI Audi R8

Quote:

Originally Posted by Prestige (Post 1356981)
Si da stiu de restricitionari si in plus stiu si faptul ca reglementarile sunt cat se poate de corecte....Nu Exista Nici O Conspiratie "hranita" cu fonduri Audi ....Iar in clasamentul celei mai prestigioase curse enduro R10 se afla pe primul loc.

Da-mi voie sa nu cred ca stii reglementarile.Deci daca tu consideri corect ca dieselul sa poata concura cu 5500cc iar benzina doar cu 4000, daca dieselul poate concura cu compresie de 2.94 barr iar benzina doar cu 1.5...in aceeasi clasa, P1... (dar poate merge si cu 3 barr la 3000cc de exemplu unde deh, nu exista concurent dieselar), nu mai zic nimic.Fa socoata capacitate x compresie si vezi ce echivalent aspirat au fiecare.In LM1 si LM2 R10 e snopit de Acura si de Porsche doar pentru ca nu au restrictie la compresie, ramanand aceeasi diferenta de cilindree.

Prestige 14-02-08 22:16

Quote:

Originally Posted by carutasu (Post 1357615)
Da-mi voie sa nu cred ca stii reglementarile.Deci daca tu consideri corect ca dieselul sa poata concura cu 5500cc iar benzina doar cu 4000, daca dieselul poate concura cu compresie de 2.94 barr iar benzina doar cu 1.5...in aceeasi clasa, P1... (dar poate merge si cu 3 barr la 3000cc de exemplu unde deh, nu exista concurent dieselar), nu mai zic nimic.Fa socoata capacitate x compresie si vezi ce echivalent aspirat au fiecare.In LM1 si LM2 R10 e snopit de Acura si de Porsche doar pentru ca nu au restrictie la compresie, ramanand aceeasi diferenta de cilindree.

Incredibil...tu vrei sa intelegi ce vrei tu sa intelegi ....si ceilalti competitori pot opta pt diesel.....pentru ca in momentul de fata aceasta tendinta se promoveaza de catre Federatia Internationala de Automobilistica. REGLEMENTARILE nu e nevoie sa mi-le pui tu de pe wiki sau alte siteuri (LMP1 - intented especially to manufacturers: A minimum weight of 900 kg. Naturally-aspirated engines limited to 6000 cc. Turbochargers and superchargers allowed for gasoline engines with a maximum displacement of 4000 cc and for diesel engines with a maximum displacement of 5500 cc. No limits on the number of cylinders for any type of engine. Homologated production car engines (complying with LM GT1 regulations and at least 1000 units per year) allowed within the same limitations. Fuel tank size of 90 litres for gasoline and 81 litres for diesel engines.
LMP2 - intented especially to privateers: A minimum weight of 825 kg. Naturally-aspirated engines limited to 3400 cc with a maximum of eight cylinders and 4000 cc for homologated production car engines (complying with LM GT2 regulations and at least 1000 units per year). Turbocharging and supercharging (limited to only one single stage charging device) allowed for gasoline engines with a maximum displacement of 2000 cc and a maximum of six cylinders. In homologated production engines turbo/supercharging (two stage charging devices) is only allowed for diesels with a maximum displacement of 4400 cc (at least 10 000 units per year). Fuel tank size of 80 litres for all type of engines.

Biofuels, specifically petrol with 10% ethanol and biodiesel (BTL) allowed in both categories.

Both classes allow open or closed-cockpit designs (closed car must have a windscreen, a roof and doors on each side). Although a passenger seat is not used, cars have to be designed to carry two people. The empty area of the cockpit is therefore usually used to hold electronic devices and cooling equipment.

Dimensions are limited to a maximum of 4650 mm in length, 2000 mm in width, and 1030 mm in height (from the bottom of the bodywork, not the ground). Bodywork is also required to cover all mechanical elements of the car, so that it cannot be visible when the car is viewed directly from the front, side, or top) LE STIU.

Prestige 14-02-08 22:33

Si in acest context imi pare cat se poate de corect( tinand cont ca 54 % din autotorismele importate sunt diesel (in ce priveste Romania, la nivel mondial cererea de dieseluri fiind chiar mai mare) astfel viitoarele propulsoare pe motorina vor beneficia de evolutia lor din cadrul curselor motorizate.
ACESTA ERA PUNCTUL MEU DE VEDERE
Poate acum ai intels ce vroiam sa spun.

Prestige 14-02-08 22:43

Quote:

Originally Posted by bloodfart (Post 1357312)
carutasu incearca sa va spuna ceva foarte simplu, dar pare ca va scapa:

Cand comparatia va fi intre motorul cu bloc de marime X cu turbina de marimea Y care merge pe benzina, si intre motorul cu bloc de marime X cu turbina de marimea Y care merge pe motorina atunci sa vina audi sa se laude, nu cand un motor e jumate din marimea altuia. Le dai la ingineri mana libera sa faca ce vor cu restul motorului, doar volumul total si diametrul turbinei ramanand la fel, si vezi care scoate un monstru mai mare...

Cand un motorinar o sa se compare, atunci sa aiba audi sau altii pretentia de al pune intr-o supermasina... Pana atunci, ce conteaza ca a castigat la Le Mans? Cat de des o sa faci drumuri trans-continentale, si in care sa fi si asa de in graba incat sa trebuiasca sa tii opririle la un absolut minim... sa fim seriosi, lumea reala e PLINA de benzinarii, si chiar daca ar trebui sa faci plinu la fiecare 100 de kilometrii, nu vad sa ramai pe undeva in Europa in pana... Si cand ai 100,000 de europ pentru R8, ti se rupe de 3euro in plus la rezervor pentru diesel, si preferi sa poti sa agati femei cu masina, nu doar sa le sperii cu mirosu si sunetu....

Ai nu mai spune....ca noi astia amaratii nu stiam aceste amanunte....Tu din cate se pare n-ai idee ce inseamna LeMans si masina(Audi R8 V12) n-are a face cu o functionare in regim de stres continuu.Chiar daca o caracteristica a dieselurilor este o rezistenta sporita nu cu acest scop in minte a fost creat R8 diesel....in ce consta zgomotul scos de v12 de 6 litri de pe R8 ...cauta pe net niste vid-uri cu el.Cel ce isi cumpara un R8 disel il face pentru pedigri-ul R10-lui in LeMans si pentru a avea unul dintre cele mai rapide diseluri din lume.

carutasu 15-02-08 01:54

Quote:

Originally Posted by Prestige (Post 1357924)
Si in acest context imi pare cat se poate de corect( tinand cont ca 54 % din autotorismele importate sunt diesel (in ce priveste Romania, la nivel mondial cererea de dieseluri fiind chiar mai mare) astfel viitoarele propulsoare pe motorina vor beneficia de evolutia lor din cadrul curselor motorizate.

Pai ai dat singur exact acelasi raspuns care il dadeam si eu, adica totul e marketing.Tendinta de promovare.Ai servit singur mingea la fileu.Nu are nici o legatura cu performanta.Intr-o competitie in care benzinei i s-ar permite 5500cc si ....si fie si atat....nu mai vorbesc sa mai fie si aceeasi compresie, dieselul ar fi pur si simplu pe nicaieri.Regulamentul actual chiar daca tie ti se pare corect e o pura aiureala.Ce-ar fi ca si in Formula1 sa bage masini de 12-13k de cc (ca sa poata scoate si ele 900cp...daca, oricum nu ar fi suficient ca ar fi mult mai grele cu asemenea motoare), doar pentru a promova....stiu eu ce CDI de la Mercedes.E absurd.Nu vad iarasi absolut deloc relevanta a ceea ce imi spui, ca oricare echipa poate opta pentru diesel.De ce sa opteze??Eu ca si constructor de masini LM (Porsche sa spunem) stiu ca la 5000cc si la 2 barr compresie as putea face o masina incomparabil mai rapida decat va fi R10 vreodata, cu care as castiga cate titluri vreau.De ce sa nu mi se dea voie, ca ce chestie sa trec pe diesel pentru ca-mi impui restrictii la jumatate din parametrii celuilalt?Chiar nu ma prind ce corectitudine vezi in asta.Nu stiu ce vrei sa arati si cred ca nici altcineva.Motorsport inseamna performanta, performanta maxima.Ce-are a face cu cei 54% despre care vorbesti?Nu vad nici o noima ce mi-ai argumentat.
Sau ok, hai sa acceptam sa zicem si partea asta de care vorbesti.Dar daca e marketing si stii asta, daca vrei sa creezi "pedigree pentru cel mai rapid diesel din lume", pai atunci nu te mai bate cu caramida in piept ( ca si constructor) ca ai castigat LM in conditiile in care stii bine ca toti concurentii tai benzinari sunt drastic limitati.Raspunde-mi tu, de ce crezi ca R10 ia bataie in LM1 si LM2?Nu s-au apucat inca aia de marketing?
Nu ti-am dat nici un paragraf de pe wikipedia, au am studiat un pdf cuprinzand tot regulamentul.E bullshit....din punct de vedere strict al fair-play ului sportiv.Comercial....o fi valabil.

carutasu 15-02-08 02:08

Quote:

Originally Posted by Prestige (Post 1357878)
Turbochargers and superchargers allowed for gasoline engines with a maximum displacement of 4000 cc and for diesel engines with a maximum displacement of 5500 cc. top

Deci a doua intrebare (dupa cea legata de LM1 si 2), iata inca o data ce scrie in quote si la care trebuie adaugata si mentiunea de restrictii la compresie 2.94 vs 1.5...deci ce ti se pare corect la treaba asta?Strict din punct de vedere competitional.

Prestige 15-02-08 10:11

Quote:

Originally Posted by carutasu (Post 1358230)
Deci a doua intrebare (dupa cea legata de LM1 si 2), iata inca o data ce scrie in quote si la care trebuie adaugata si mentiunea de restrictii la compresie 2.94 vs 1.5...deci ce ti se pare corect la treaba asta?Strict din punct de vedere competitional.

Mai omule e clar ca tu ti-ai format o opinie si nici cu dalta nu poate cineva sa ti-o schimbe, dar esti pe langa in ce privete ce-am spus eu...(nu privesti problema in ansamblu)
Mai explicit de atat nu pot.....:
Motorina (diesel petrol ; mai sunt si alte tipuri de combustibili DIESEL- nederivate din agregate fosile...) intre 200 si 350 de grade la presiune atmosferica normala se obtine din petrol.....la un litru de petrol = circa 850 de grame motorina
E arhicunoscut faptul ca dieselurile consuma mai putin decat propulsoarele pe benzina
Benzina pe de alta parte are un raport de 720 de grame pe litru de petrol (cu aproximativ 15 % mai putin decat motorina)
La ardere motorina elibereaza 40.9 megajuli iar benzina 34.8 (tot 15 % diferenta)
Motorina are un proces mai simplist de rafinare deci si costuri mai mici de productie
Cea ce tu tot repeti este ca benzina din cauza cifrei octanice crescute permite o rata de compresie mai ridicata ...adica mai putin spatiu in cilindru in cursa de compresie a pistonului ..o temperatura cilindrica crescuta ce astfel creste eficienta si niveluri de putere ridicate.Asta stiu inca din primi ani de liceu de la orele de Chimie Avansata....Nu este nevoie sa-mi repeti aceeasi placa de 10000 de ori......
Reglementarile prevad favorizarea dieselurilor....cat se poate de corect in opinia mea.....
Dar tu citesti printre randuri si asa continui cu un argument ce nu-si mai are valabilitate in ce spun eu ....Daca vrei sa-mi faci iar capul mare cu "marsavia corporatista" mai bine nu mai posta....ca repet...nu are nici cea mai mica legatura cu cele expuse de mine......

Prestige 15-02-08 10:21

Si in ce priveste sportul auto cu performanta dusa la extrem...nu este competite profesionista in lumea asta care sa nu aiba reglementari ( ce privesc Restrictii directe)..asa ca nu stiu ce sportivitate dezlantuita visezi tu (poate doar daca am fi in 1936 cu Autounionul de 390 de km/h ...cosciugul zburator...(apropo si asta tot un fel de Audi e)

_anaconda_ 15-02-08 10:55

Ideea e ca audi s`au plictisit sa ii umileasca cu motoarele pe benzina la LeMans si au trecut pe diesel si aceasi poveste!e ceva normal ca fara nicio limitare un benzinar la aceeasi capacitate cilindrica si impins la extrem e cv mai performant decat un diesel,dar regulile sunt pentru toti asa ca toti puteau beneficia de 'avantajarea' dizalului,Insa audi a reusit sa se impuna si cu noul motor,fapt de apreciat pt ca experienta in racing cu motoare diesel fiind aproape zero...mai bine lasati subiectul asta balta ca nu ajungeti nicaieri!atata timp cat audi a castigat si cu benzina si cu diesel(in ciuda faptului ca la prezentarea masinii toti erau sceptici in privinta posibilei victorii...insa s`au inselat) poate sa se bata cu caramida si in cap,are dreptul.Mie personal imi place mult ideea si masina R8 V12 tedei.
Aici in schimb ar trebui sa se vorbeasca de PPI R8 nu de regulamente si victorii in care a fost avantajat dieselul si alte baliverne...pana una audi ramane cu victoriile.o zi buna

carutasu 15-02-08 15:02

Quote:

Originally Posted by Prestige (Post 1358538)
Si in ce priveste sportul auto cu performanta dusa la extrem...nu este competite profesionista in lumea asta care sa nu aiba reglementari ( ce privesc Restrictii directe)..asa ca nu stiu ce sportivitate dezlantuita visezi tu (poate doar daca am fi in 1936 cu Autounionul de 390 de km/h ...cosciugul zburator...(apropo si asta tot un fel de Audi e)

Prestige, vad ca tu gandesti cu dalta.Nu criticam Audi (cum dracu as face-ao ca imi plac masinile astea).Cat se spune de exemplu ca bmw-ul e bmw, si sunt de acord, tot as prefera un Audi quattro, indiferent de carburant la o adica (desi prefer benzina, dar e doar o chestie de optiune personala).Inteleg ca exista reglementari, iarasi stiu asta, ce naiba, exista si in Formula1, si in WRC....dar intre aceleasi tipuri de motorizari.In Formula1 TOATE au restrictie la 2400cc, in WRC TOATE au restrictie la turbina.Nu fac 2 categorii de motorizari, pe ulei de floarea soarelui si pe vopsea de ulei si sa zica "bei, tu ai voie cu X, iar tu nu, pina la X-5".

"E arhicunoscut faptul ca dieselurile consuma mai putin decat propulsoarele pe benzina
Benzina pe de alta parte are un raport de 720 de grame pe litru de petrol (cu aproximativ 15 % mai putin decat motorina)
La ardere motorina elibereaza 40.9 megajuli iar benzina 34.8 (tot 15 % diferenta)
Motorina are un proces mai simplist de rafinare deci si costuri mai mici de productie"

Ce spui tu aici are importanta la masinile normale, chestia cu costuri mai mici, proces de rafinare mai simplu, nu are a face cu competitia cu motoare, ce naiba e asa greu.Acolo te intereseaza performanta si masinile acolo concureaza pe clase.Cum spuneam in F1 toate au 2400cc, in WRC toate au 2000cc, numai aici una are capacitate 7 mere, iar ailalta 8 pepeni (chipurile in aceeasi clasa), nici o noima din punct de vedere moral.
@Daca Audi....si apoi altii eventual (ca pregatesc si Peugeot un diesel) si aceasta "tendinta de promovare" doresc sa promoveze dieselul ok.Perfect ok.Atunci mult mai onest ar fi sa scoata de tot benzinarele (tot le-a ciuntit de le-a luat naiba....pun pariu ca daca si asa ar castiga, si n-ar fi exclus, le-ar limita la 3000cc...R10 rulllzzz, nu?) si atunci Le Mans ramane o competitie, o disciplina in motorsport exclusiv pentru diesel.E ok asa.Nu le lasi insa si pe celelalte dar le dai la cap, doar asa...sa dea la numar.Cum sa-ti spun, nu cred ca ti-ar placea sa te duci la un interviu pentru un post deja ocupat (si stiind asta), doar asa....sa dai la numar, sa poata spune aia ca a fost concurs.Deci vorba aia "tradare sa fie daca o cer interesele, dar sa o stim si noi".Si nu-mi compara tu securitatea unei masini din '36 cu cea de acum, oricum aia nu are nici o legatura cu carburantul.
Anaconda si tu o iei la fel problema...vrei avantaje, treci pe diesel...raspunde-mi totusi la intrebare, vad ca nimeni nu vrea sa o faca : DE CE? de ce sa nu pot concura cu benzina corect, in aceeasi clasa, la aceeasi capacitate cilindrica, la aceeasi compresie, pentru a putea evidentia corect care sunt cela mai performante motoare?Unde ai mai auzit tu de reglemantari diferentiate?Ca si cum in raliuri ar vrea Mitsubishi sa vina cu diesel si sa-i dea voie cu 4000cc, benzinarele sa ramana la 2000 si sa le impuna si o noua restrictie, in loc de 34mm diametrul la turbina sa fie 30mm.
Si Anaconda, tot de motorsport vorbind, un benzinar turbo la aceeasi cilindree si fara resrictii la turbina nu este ceva (cred ca asta ai vrut sa spui cu "cv") mai performant, ci cu muuult ( cm :) ) mai performant decat propulsorul diesel.Uite-te numai vreo 2-3 topicuri in vecinatate pe aici ce a scos asa, scurt, un motor de ferrari de 4300cc supra-alimentat.Nu mai vb de cele duse la extrem, cum ai spus tu, care pot scoate si 300cp/litru fara probleme.Se poate discuta si despre asta daca vrei.

carutasu 15-02-08 15:19

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 1358588)
atata timp cat audi a castigat si cu benzina si cu diesel(in ciuda faptului ca la prezentarea masinii toti erau sceptici in privinta posibilei victorii...insa s`au inselat) poate sa se bata cu caramida si in cap,are dreptul.Mie personal imi place mult ideea si masina R8 V12 tedei.
Aici in schimb ar trebui sa se vorbeasca de PPI R8 nu de regulamente si victorii in care a fost avantajat dieselul si alte baliverne...pana una audi ramane cu victoriile.o zi buna

Repet, nu e vorba de Audi (ca ii pot bate pe toti de acolo si cu benzina e alta treaba), ci de un principiu.Daca R10 va putea bate benzinarele fie si de 4000cc si la 2.5barr (macar asa)....cum de altfel e departe de a realiza treaba asta in ALM...., atunci jos palaria, voi spune ca au realizat ceva in conditii cat de cat corecte.Acum avem categorii diferite de "greutate"...bine ca nu le-au pus aspirate.E ca si cum l-ai pune pe Tyson (in forma maxima) cu un boxer profesionist de 75kg, castiga (bineinteles) si pe urma se bate cu caramida in piept cu mareata victorie.Ce conteaza ca diferentele sunt evidente, winning is winning, nu?

AlliedComposites 15-02-08 20:03

Quote:

Originally Posted by Prestige (Post 1357924)

glumesti nu? LUMEA nu e numai Europa si mici sectiuni din Asia amice! Daca nu ar fi camioane si camionete, singurele diesele din america de nord ar fi mana de golf jetta si passat diesel care au inceput sa vina dupa 2000 incoace.... deci vorbesti din purta, si generalizezi de te doare capu

AlliedComposites 15-02-08 20:22

Quote:

Originally Posted by Prestige (Post 1357947)
Ai nu mai spune....ca noi astia amaratii nu stiam aceste amanunte....Tu din cate se pare n-ai idee ce inseamna LeMans si masina(Audi R8 V12) n-are a face cu o functionare in regim de stres continuu.Chiar daca o caracteristica a dieselurilor este o rezistenta sporita nu cu acest scop in minte a fost creat R8 diesel....in ce consta zgomotul scos de v12 de 6 litri de pe R8 ...cauta pe net niste vid-uri cu el.Cel ce isi cumpara un R8 disel il face pentru pedigri-ul R10-lui in LeMans si pentru a avea unul dintre cele mai rapide diseluri din lume.

ALO!! tu lucrezi la un bowling alley, ca se pare ca esti popic?! Era vorba daca motorul TDI e demn de un supercar, si in acest caz, in R8. Supercarurile sunt cumparate de oameni cu bani ca sa se simta bine, si mai putin de 1% dintre ei o sa iasa vreodata cu ele pe vreo pista, si inca si mai putini o sa mearga la curse de lunga durata. DECI NU INTERESEAZA DECAT PE TOCILARI CA AUDI A MERS CU UN MOTOR 24 DE ORE LA STRES MAXIM, SI A CASTIGAT DIN CAUZA CONSUMULUI REDUS!! poate asta iti pasa tie si altor cativa ca tine. Tu sunt sigur ca daca ai avea o super masina ai transportao numai cu rulota de la atelier la piste, o sa ai o echipa intreaga de tehnicieni, si o sa cari inca o rulota de piese, cauciucuri si scule :rolleyes2 ...... pe majoritatea nu-i intereseaza decat sa iasa cu ea o ora doua in weekend, sau in vacanta!!

te-ai gandit vreodata de ce lamborghini face supermasini de atat de mult timp, si cu toate astea nu s-au obosit mai deloc sa intre in competitii?? de ce porsche iti vinde un 911TT si un 911RSR?? pentru ca supercar nu este sinonim cu racecar!!!!!! Sau poate tu nu cumperi masini gen DB9 sau Ferrari 599, ca nu sunt destul de demente pe circuit :rolleyes2:rolleyes2:rolleyes2

bravo lu audi ca au intins regulile la maxim intr-un campionat.... mare branza... ti-a fost dovedit ca atunci cand nu sunt reguli nu e competitiv, deci ce tot lauzi aicea? zici ca e banal cand zic ca daca nu-s aceeasi marime nu e nimic special, dar asta e exact ce tu incerci sa ne convingi tu. Ca un motor facut pentru regulile unui anumit campionat, v-a fi automat perfect in orice situatie si contra oricarui alt competitor similar... si nu e, si si tu sti asta.... daca mai bati campii prea mult o sa ramai fara frimituri de paine si n-o sa mai gasesti calea inapoi!

AlliedComposites 15-02-08 20:26

Quote:

Originally Posted by carutasu (Post 1358227)
Pai ai dat singur exact acelasi raspuns care il dadeam si eu, adica totul e marketing.Tendinta de promovare.Ai servit singur mingea la fileu.Nu are nici o legatura cu performanta.Intr-o competitie in care benzinei i s-ar permite 5500cc si ....si fie si atat....nu mai vorbesc sa mai fie si aceeasi compresie, dieselul ar fi pur si simplu pe nicaieri.Regulamentul actual chiar daca tie ti se pare corect e o pura aiureala.Ce-ar fi ca si in Formula1 sa bage masini de 12-13k de cc (ca sa poata scoate si ele 900cp...daca, oricum nu ar fi suficient ca ar fi mult mai grele cu asemenea motoare), doar pentru a promova....stiu eu ce CDI de la Mercedes.E absurd.Nu vad iarasi absolut deloc relevanta a ceea ce imi spui, ca oricare echipa poate opta pentru diesel.De ce sa opteze??Eu ca si constructor de masini LM (Porsche sa spunem) stiu ca la 5000cc si la 2 barr compresie as putea face o masina incomparabil mai rapida decat va fi R10 vreodata, cu care as castiga cate titluri vreau.De ce sa nu mi se dea voie, ca ce chestie sa trec pe diesel pentru ca-mi impui restrictii la jumatate din parametrii celuilalt?Chiar nu ma prind ce corectitudine vezi in asta.Nu stiu ce vrei sa arati si cred ca nici altcineva.Motorsport inseamna performanta, performanta maxima.Ce-are a face cu cei 54% despre care vorbesti?Nu vad nici o noima ce mi-ai argumentat.
Sau ok, hai sa acceptam sa zicem si partea asta de care vorbesti.Dar daca e marketing si stii asta, daca vrei sa creezi "pedigree pentru cel mai rapid diesel din lume", pai atunci nu te mai bate cu caramida in piept ( ca si constructor) ca ai castigat LM in conditiile in care stii bine ca toti concurentii tai benzinari sunt drastic limitati.Raspunde-mi tu, de ce crezi ca R10 ia bataie in LM1 si LM2?Nu s-au apucat inca aia de marketing?
Nu ti-am dat nici un paragraf de pe wikipedia, au am studiat un pdf cuprinzand tot regulamentul.E bullshit....din punct de vedere strict al fair-play ului sportiv.Comercial....o fi valabil.

cum, adica e normal ca alergatorul ala cu amputatie care alearga pe 2 tije de fibra de carbon sa nu fie lasat sa concureze la olimpiada? hai ma, ce conteaza ca a rupt record dupa record de cand are "picioarele" din carbon, si are clar un avantaj in plus fata de toti ceilalti care au picioare normale, eu cred ca Prestige ar gasi argumente ca sa zica ca are tot dreptul sa fie acolo. :rolleyes2

carutasu 15-02-08 20:29

Mai eu m-am gandit mai bine si cred ca Prestige are dreptate.De fapt nu are, ca e indulgent.In LM ar trebui sa se permita doar benzinare aspirate, cilindree de max 4000cc si limitate la 7000rpm.Daca isi iau nasul la purtare si inca fac fata....jjjap...limitare la 6500.Sau sa li se calculeze si un balast, asa, ca in Grand Turisme.Asa ar fi corect.Atunci TDI-ul ar castiga fara drept de apel.Si cred ca ar fi corect sa se faca si un clasament de consum.Aici chiar ar rupe tot.Benzinarele s-ar retrage si ar lasa loc doar tedeiului, hashdeiului si cedeiului.Eiiii....atunci sa vezi problema....ca toate sunt economice.Vor aparea domenii noi, precum scolile dedicate pentru pilotajul economic.Nu-i rau.FIE CA CEL MAI ECONOMIC BOLID SA CASTIGE :clap::clap::clap::clap:
@Pe bune acuma...daca era un diesel vs benzina si sa aduci ca argumente atuurile dieselului la masinile de serie in raport cu benzinarele (economicitate, cuplul mai mare la turatii mai mici fata de aspirat, comoditate in condus..) era perfect.Statisticile de vanzari din ce zona a globului vrei tu, daca sunt favorabile dieselarelor iarasi...ok.Sa amesteci chestiile astea cu supercarurile si cu motorsportul e ca si cum ai manca sarmale cu profiterol.

Quote:

Originally Posted by bloodfart (Post 1360024)
cum, adica e normal ca alergatorul ala cu amputatie care alearga pe 2 tije de fibra de carbon sa nu fie lasat sa concureze la olimpiada? hai ma, ce conteaza ca a rupt record dupa record de cand are "picioarele" din carbon, si are clar un avantaj in plus fata de toti ceilalti care au picioare normale, eu cred ca Prestige ar gasi argumente ca sa zica ca are tot dreptul sa fie acolo. :rolleyes2

E si mai normal ca daca pe mine nu ma tine sa alerg precum legendarul Carl Lewis (ca nu am inaltimea lui, fuleul lui, nu-s asa avantajat mecanic in stuctura osoasa a picioarelor etc), deci desi stiu ca nu ma tine, totusi ma bag.Dar il rezolv, nu-i problema.Ii dau bocanci de 5-6 kg bucata si cred ca tot il bat.Winning is winning, ce conteaza cum.

All times are GMT +2. The time now is 17:57.

- Copyright 2026 4Tuning