Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masini tunate (https://forum.4tuning.ro/18-masini-tunate.html)
-   -   Opel Astra OPC Nürburgring (https://forum.4tuning.ro/18-masini-tunate/50535-opel-astra-opc-nuerburgring.html)

22VIN 02-10-07 19:52

Re: Opel Astra OPC Nürburgring

Quote:

Originally Posted by THX-1 (Post 1106006)
Rivali directi ai OPC-ului sunt Golf GTI,focus ST,renault RS,etc..in nici un caz R32-ul care concureaza cu S3,130i,Alfa 147 GTA,etc iar de impreza numai zic,chiar nu are ce cauta in astfel de comparatii,si-apoi cum naibi sa compari opel astra cu 130i...:lol:

P.S.-Cat despre mazda 3 poate sa aibe si 300 de cai,ca tot nereusita este!! Dc. tu faci deosebirea intre o mazda 1.4s-vt de 84 cp si o mazda mps de 265 cp eu ma fac preot:D ,nu iese cu nimic in evidenta ca design!!..arata a masina de tocilar cu ochelari:lol: :lol:

r32-u desi are cu doar 10cai mai mult, il ajuta motorul 3.2 v6 aspirat care ofera mult cuplu si raspuns bun... astra opc e clar in categorie cu gti megane rs si focus st pt ca sunt ''hot hatch'', pe moment ce celelalte, care folosesc ditamai motoarele sunt un fel de ''muscle hatch'' :))) dar consider ca sunt cam exagerate si as opta spre un hot hatch. mi se pare cam aiurea sa pui 3 litri pe un hatch...

ovydioo 20-10-07 11:36

vreau si io una ...

FLAME 20-10-07 22:30

wow faina masina:D

Hexer 21-10-07 00:30

Parerea mea e la fel cu celelalte OPC-uri, probleme in curbe, devine subviratorare masina, asta din pacate pentru siguranta (masina GM, "pentru ameica" unde daca te intorci in curba dai in judecata compania...).
Probpema asta se poate rezolva foarte usor, un stabilizator fata din varianta cu cel mai mic motor, ori montat una mai tare pe spate.
In rest este la nivel cu restul din clasa.

boy_wonder 21-10-07 11:00

din ce stiu eu, ultimele creatii OPC (cel putin Astra si Corsa) detin recordurile la Nurburgring, fiecare pentru clasa ei.. asa ca acum ma intreb de unde ati auzit/stiti voi de probleme de directie sau probleme in curbe, ca doar nurburgring parca era circuit si nu autostrada :lol:

Hexer 21-10-07 16:04

Hm...
De exeplu corsa era comparat cu clio sport, peste tot corsa era mai rapica, mai bunam, dac la testele unde masina trebuia sa ia curbe...era cu mult in urma, in ciuda faptului ca pe linie dreapta este mult mai rapida...deci asta inseamna ca suspensia nu este reglata cum trebue.
La fel is cu vectra, si astra anterioara, si cotetul aia mare de 7 persoane, toate au un motor foarte bun, frane bune dar sunt subviratorii, toate!!!
Stiu de ce este asa, dar oameni buni, o masina de "sport", cel putin cu tendinte de sport trebuie sa ia curbele cu clanta inainte, nu cu grila inainte in rapa...ma rog, asta e parerea mea.

3TURBOnos 22-10-07 19:51

Quote:

Originally Posted by Hexer (Post 1160331)
Hm...
De exeplu corsa era comparat cu clio sport, peste tot corsa era mai rapica, mai bunam, dac la testele unde masina trebuia sa ia curbe...era cu mult in urma, in ciuda faptului ca pe linie dreapta este mult mai rapida...deci asta inseamna ca suspensia nu este reglata cum trebue.
La fel is cu vectra, si astra anterioara, si cotetul aia mare de 7 persoane, toate au un motor foarte bun, frane bune dar sunt subviratorii, toate!!!
Stiu de ce este asa, dar oameni buni, o masina de "sport", cel putin cu tendinte de sport trebuie sa ia curbele cu clanta inainte, nu cu grila inainte in rapa...ma rog, asta e parerea mea.

da, asta e parerea ta umila ! IAR OBSERVATIILE TALE NU AU SUPORT REAL, CI SUNT NISTE INVENTII, EU CRED CA VB LA "STO' " !

opc-ul este cea mai rapida pe circuit din clasa sa ! DECI STIE SA IA SI CURBELE !

Hexer 22-10-07 20:10

Daca tot vreti date, si nu cautati pe net...
Pentru corsa:
Track Corsa OPC Clio III Sport
Hockenheim Shorttrack 1:21.5 1:20.5

carutasu 24-10-07 04:47

Quote:

Originally Posted by 3TURBOnos (Post 1162340)
da, asta e parerea ta umila ! IAR OBSERVATIILE TALE NU AU SUPORT REAL, CI SUNT NISTE INVENTII, EU CRED CA VB LA "STO' " !

opc-ul este cea mai rapida pe circuit din clasa sa ! DECI STIE SA IA SI CURBELE !

Mda, pare ca stie.

Interesant ar fi un lucru....http://www.fastestlaps.com/index.php...=458d5fc827e78

pe Nurburgringul care a facut celebru OPC-ul, ST-ul totusi e pe acelasi timp cu el (chiar cu 93 de sutimi mai jos), desi nu apare mentionat, ce-i drept, mai sunt circuite incluse in test in care OPC castiga (inclusiv circuitul Top Gear).Ce vroiam sa spun ca e interesant: o data ca ST-ul nu era mentionat cu timpul sau, apoi, daca timpii ST-ului pe circuite mai scurte au fost mai slabi, cum de nu s-a pastrat o proportie, in sensul ca timpul Focusului sa fie mai slab si aici si inca la o diferenta mai mare (fiind mult mai lung decat celelalte).

Hexer 24-10-07 12:58

Parca OPC-ul asta are un pic mai multi cai decat ST-ul...si ST-ul este un Hatchback cu tendinte sport si nu un track day car.
Astept RS-ul care e un adversar real, cum ar fi Megane Sport R26.
Da aia am comparat clio cu corsa ca sunt 99% identice ca performanta si e de la aceasi firma (corsa de opc) si tendintele masini nu neaparat tipul de suspensie determina, ci cum e setata ea si ce electronice are. Asta inseamna secunde multe si clienti mult mai putini...99%din oameni nu doreste o masina de zi cu zi cu suspensie extrem de rigida...dar totodata asta va fi rapid prin curbe...

Numai cele bune...

carutasu 24-10-07 13:35

http://www.fastestlaps.com/index.php...=45c462fdc7c6f

Pai asta ar fi comparatia.Luand totul proportional, adica faptul ca pe toate circuitele pe care s-au comparat, RS e mai rapid ca ST, inseamna ca si pe Nurburgring in mod normal ar fi mai rapid.In teste e trecut OPC cu 8.35.93, ST cu 8.35.00, normal RS s-ar putea situa sub 8.35.Dar are doar 212cp.Versiunea viitoare se anunta la 2.5l (chiar 3 dupa unele surse).O prima varianta (care nu prea mi-e pe plac la auz :) ) ar fi de 280cp, dar cu tractiune fata.A doua e de-a dreptul lovely, 300cp, pe transmisie integrala.In conditiile alea ar putea fi un rival serios chiar ptr Subaru Sti sau pentru Evo.

TURBOSS 24-10-07 19:09

cea mai "grava" problema al celor de la opel este ca fac parte din G.M. !
daca erau pe cont propriu era mult mai inaintati !

ma bucura existenta opc-ului si sper in reaparitia calibrei(2 poate) si al omegei !

NOScox 05-11-07 20:03

Quote:

Originally Posted by carutasu (Post 1165242)
http://www.fastestlaps.com/index.php...=45c462fdc7c6f

Pai asta ar fi comparatia.Luand totul proportional, adica faptul ca pe toate circuitele pe care s-au comparat, RS e mai rapid ca ST, inseamna ca si pe Nurburgring in mod normal ar fi mai rapid.In teste e trecut OPC cu 8.35.93, ST cu 8.35.00, normal RS s-ar putea situa sub 8.35.Dar are doar 212cp.Versiunea viitoare se anunta la 2.5l (chiar 3 dupa unele surse).O prima varianta (care nu prea mi-e pe plac la auz :) ) ar fi de 280cp, dar cu tractiune fata.A doua e de-a dreptul lovely, 300cp, pe transmisie integrala.In conditiile alea ar putea fi un rival serios chiar ptr Subaru Sti sau pentru Evo.

nu este NICIODATA mai rapid st-ul decat opc-ul, decat daca are un sofer cu un handicap la sofat !

eu le-am condus pe amandoua si este cu mult mai bn opc-ul, iti ofera senzatii mult mai puternice !

Hexer 05-11-07 20:22

Nimeni nu asteapta mai putin de la un fan OPEL...(opc)
Dar senzatiile si performanta sunt dou lucruri total diferite (cu 1300 ce senzatii ai la 120 si vine curba...)

ps. parca @carutasu a zis ca nu e mai rapida ST-ul decat OPC, dar RS o sa fie cu siguranta...

22VIN 06-11-07 20:41

Quote:

Originally Posted by Hexer (Post 1185488)
Nimeni nu asteapta mai putin de la un fan OPEL...(opc)
Dar senzatiile si performanta sunt dou lucruri total diferite (cu 1300 ce senzatii ai la 120 si vine curba...)

ps. parca @carutasu a zis ca nu e mai rapida ST-ul decat OPC, dar RS o sa fie cu siguranta...

ai condus-o ca sa stii despre ce vorbesti? sau doar iti dai cu parerea din ce ai citit? oare stii ce e aia ''marea subvirare'' despre care se tot vorbeste? iti zic io ca la volanul uneia nu ai mai simti subvirare pentru ca probabil nu ai mai avea curajul sa intri asa tare in curba... despre subvirare vorbesc soferii adevarati de la tv care au condus atatea modele incat pot sa faca o comparatie...

All times are GMT +2. The time now is 04:33.

- Copyright 2026 4Tuning