Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masini tunate (https://forum.4tuning.ro/18-masini-tunate.html)
-   -   2008 Porsche 911 GT2 (https://forum.4tuning.ro/18-masini-tunate/46222-2008-porsche-911-gt2.html)

Dripci 27-07-07 17:19

Re: 2008 Porsche 911 GT2

:)), asa e THX-1 :))

ameer 28-07-07 17:00

Nu neaparat, mai sunt si pe aici oameni cu bani care nu isi cumpara masini doar de fite. Sunt prin bucuresti cateva 996 gt3 si gt2.

993turbo 31-07-07 18:55

The return of the KING :) Astept cu nerabdare noi recorduri doborate pe Ring
Rival pt masina asta e 599 le nu 430 fie el si CS. 599 e mai putin sport dar e in aceeasi clasa de putere/performanta dar mai ales ca scop al masinii.
Bafta!

boy_wonder 09-08-07 18:19

timpul scos de aceasta masina pe nurburgring este de ... 7:32

993turbo 10-08-07 07:32

Quote:

Originally Posted by boy_wonder (Post 1038509)
timpul scos de aceasta masina pe nurburgring este de ... 7:32

Si iata si recordul :shock: , e chiar putin mai rapida decat imi imaginam, deh, am uitat ca un Porsche e mai mult decat suma componentelor, sunt multe masini mi puternice si cu motoare mai V8 sau V12 dar lipseste arta numita "pure racing" hehe...cum spuneam acum cateva luni pe un forum, astept timpii concurentei :lol:

boy_wonder 10-08-07 11:30

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by 993turbo (Post 1039373)
Si iata si recordul :shock: , e chiar putin mai rapida decat imi imaginam, deh, am uitat ca un Porsche e mai mult decat suma componentelor, sunt multe masini mi puternice si cu motoare mai V8 sau V12 dar lipseste arta numita "pure racing" hehe...cum spuneam acum cateva luni pe un forum, astept timpii concurentei :lol:

uite si timpii scosi de concurenta :))))
a scos pe circuit cat un Carrera GT si cat un Zonda F

ameer 10-08-07 14:51

Gt2 e foarte tare dar inca ceva : Ia sa vedeti ca pe alte circuite nu mai scoate o diferenta asa mare. Porsche scoate timpi din astia pe nurburgring pe nardo sau silverstone etc nu mai sunt diferente, chiar performeaza mai slab decat altele cateodata.

Cateodata am senzatia ca porsche cam testeaza si modifica masina special sa scoate timpi pe ring. Ceva ce nu se intampla la ceilalti constructori

ameer 10-08-07 15:29

Oricum jos palaria pt GT2! 7:32 e un timp fenomenal pt nurburgring indiferent cat ii suspectez eu si cat nu imi plac mie masinile porsche :D

boy_wonder 10-08-07 15:30

eu sunt curios ce timp o sa scoata pe circuitul Top Gear..

ameer 10-08-07 15:32

Quote:

Originally Posted by boy_wonder (Post 1039807)
eu sunt curios ce timp o sa scoata pe circuitul Top Gear..

Hai ma ca ala nu e o referinta
Acolo ai vazut unele masini sunt testate pe ploaie altele pe uscat etc... Conteaza mult condtiile atmosferice... NU e relevant in opinia mea. De ex prima oara cand au testat Murcielago a scos un timp mediocru. A doua oara cand au testat Murcielago pt ca si-au dat si ei seama ca prima oara conditiile erau absolut nefavorabile (ma mir) a scos un super timp, in primele 5.

boy_wonder 10-08-07 16:47

Quote:

Originally Posted by ameer (Post 1039816)
Hai ma ca ala nu e o referinta
Acolo ai vazut unele masini sunt testate pe ploaie altele pe uscat etc... Conteaza mult condtiile atmosferice... NU e relevant in opinia mea. De ex prima oara cand au testat Murcielago a scos un timp mediocru. A doua oara cand au testat Murcielago pt ca si-au dat si ei seama ca prima oara conditiile erau absolut nefavorabile (ma mir) a scos un super timp, in primele 5.

stiu ca nu e o referinta.. principala referinta pentru mine este nurburgring..
dar am zis de circuitul top gear pentru ca daca te uiti acolo vezi niste rezultate surprinzatoare.. (poate din cauza conditiilor meteo diferite, dar daca stam sa ne gandim si pe nurburgring masinile sunt pilotate de oameni diferiti..)

ameer 10-08-07 18:45

Quote:

Originally Posted by boy_wonder (Post 1039922)
stiu ca nu e o referinta.. principala referinta pentru mine este nurburgring..
dar am zis de circuitul top gear pentru ca daca te uiti acolo vezi niste rezultate surprinzatoare.. (poate din cauza conditiilor meteo diferite, dar daca stam sa ne gandim si pe nurburgring masinile sunt pilotate de oameni diferiti..)

Da oricum am vazut si eu acum pe autoblog, astea sunt timpuri date de porsche nu e un test din lumea reala. NICIODATA sa nu aveti incredere in timpurile date de producatori... Uite o sa urmaresc cand o va testa Von Surma un ziarist (fost pilot) si o sa vedem acolo ce timpi scoate gt2. VOn saurma a testat multe masini pe ring si a dat peste cap multe din cifrele producatorilor. Plus ca porsche si nu numai se duc pe ring cu echipa intreaga de rpofesionisti si masina aia nu e un standard ci una modificata pt a reduce timpul pe ring si atat. Testele se desfasoara pe sute de ture de circuit de-a lungul a cateva luni de zile. Sunt foarte sceptic, cum sunt sceptic si cu 7:40 timpul lui 997 turbo... Cum au fost si ce de la chevrolet cu z06, s-au dus sa faca teste pe ring cu o echipa intreaga de ingineri si au modificat setariel suspensiei etc special pt a obtine un timp bun. Masina care a facut 7:43 pe ring nu este cea pe care o cumperi din magazin

993turbo 10-08-07 21:03

Quote:

Originally Posted by ameer (Post 1040063)
Da oricum am vazut si eu acum pe autoblog, astea sunt timpuri date de porsche nu e un test din lumea reala. NICIODATA sa nu aveti incredere in timpurile date de producatori... Uite o sa urmaresc cand o va testa Von Surma un ziarist (fost pilot) si o sa vedem acolo ce timpi scoate gt2. VOn saurma a testat multe masini pe ring si a dat peste cap multe din cifrele producatorilor. Plus ca porsche si nu numai se duc pe ring cu echipa intreaga de rpofesionisti si masina aia nu e un standard ci una modificata pt a reduce timpul pe ring si atat. Testele se desfasoara pe sute de ture de circuit de-a lungul a cateva luni de zile. Sunt foarte sceptic, cum sunt sceptic si cu 7:40 timpul lui 997 turbo... Cum au fost si ce de la chevrolet cu z06, s-au dus sa faca teste pe ring cu o echipa intreaga de ingineri si au modificat setariel suspensiei etc special pt a obtine un timp bun. Masina care a facut 7:43 pe ring nu este cea pe care o cumperi din magazin

Cum adica nu e test din lumea reala :lol: ? De unde e, de pe Marte? Poate nu stii ca timpii/cifrele date de Porsche sunt de multe ori chiar mai conservatoare decat cele ce se pot obtine cu un sofer bun? Au spus oficial ca ei dau timpi de acceleratie de ex pt soferul normal, e adevarat, timpul pe Ring e scos de Walter Rohr si arata ce poate masina daca o duci la limita, pana la urma e tipul care s a ocupat de dezvoltarea GT2 ului. Si GT2 e construit din fabrica sa i poti modifica setarile pt ce circuit vrei tu adica masina e chiar "standard", ca si GT3 si GT3 RS. Asta e diferenta intre GTuri si Z06 :-). Sau nu stiai asta? Da, Porsche optimizeaza masinile pt Ring pt ca e cel mai dificil circuit din lume si e apropiat de lumea reala, cu suprafata variata ca aderenta, imperfecta, cu up and down. Asa ca poti sa ai linistit incredere in timpii dati de oamenii de la Zuffenhausen, daca scrie mic acolo timp dat de fabrica, nu au tendinta italienilor de a umfla un pic lucrurile ..hehe...
Top Gear e o gluma, e mai mult show decat analiza competenta, vezi topurile lor, conditii diferite, chiar si pilotul e altul, Stig "ie mai multi" de fapt :-). Nardo? ala e proving ground pt viteza maxima nu e circuit de fapt. Ai timpi de pe Silverstone intre GT2 si altceva? Eu inca nu, asa ca astept cifrele , nu speculez.
Da, stiu e dureros pt cei de la Ferrari sa si vada depasite modelele (la pret inferior) dar nu asta urmaresc cei de la Porsche, sunt piete diferite, eu unul nu vad un posesor de 599 rupand gumele pe circuit, poate cativa cu 430/CS.
GT2 e un mic monstrulet care papa multe supercar uri bazandu se pe tehnologie avansata (chestia cu "there's no replacement for displacement" e un basm din anii '80 cand vorbesti de tehnica actuala, numai americanii continua pe directia asta...
Bafta!

ameer 11-08-07 13:25

AI dreptate partial. Insa eu am observat diferente mari de timp intre ce spuen porsche si testele facute de diversi independenti. Adica in teste in care porsche iesea cu 10 secunde mai rapid ca eu stiu ce, aceeasi masina testata de independenti iesea doar cu 1 secunda mai rapida sau cateodata cu cateva mai lenta. Chiar m-am uitat cu atentie.

Asta cu cifrele sunt conservatoare e o prostie totala. A zis la un moment dat unu printr-o revista care nu mai stia cum sa-i pupe in c*r... si de atunci toata lumea a preluat asta cu cifrele sunt conservatoare. C u asta nu pot fi de acord

Oricum e clar ca GT2 e un monstru. Dar trebuie sa fi de acord ca nu prea e masina de strada. Daca vrei o masina de strada iti iei turbo. Si din pacate aici in romania nu avem un circuit ca sa putem duce la limita o masina ca asta

993turbo 17-08-07 08:16

Quote:

Originally Posted by ameer (Post 1041070)
AI dreptate partial. Insa eu am observat diferente mari de timp intre ce spuen porsche si testele facute de diversi independenti. Adica in teste in care porsche iesea cu 10 secunde mai rapid ca eu stiu ce, aceeasi masina testata de independenti iesea doar cu 1 secunda mai rapida sau cateodata cu cateva mai lenta. Chiar m-am uitat cu atentie.

Asta cu cifrele sunt conservatoare e o prostie totala. A zis la un moment dat unu printr-o revista care nu mai stia cum sa-i pupe in c*r... si de atunci toata lumea a preluat asta cu cifrele sunt conservatoare. C u asta nu pot fi de acord

Oricum e clar ca GT2 e un monstru. Dar trebuie sa fi de acord ca nu prea e masina de strada. Daca vrei o masina de strada iti iei turbo. Si din pacate aici in romania nu avem un circuit ca sa putem duce la limita o masina ca asta

Da mi exemple concrete, cifre, link-ruri, daca vrei iti scriu un pomelnic cu performante mai bune decat cele date de fabrica incepand din anii '80 incoace, cum naiba spui ca e o prostie totala, toata lumea stie asta, e o chestie cunoscuta in lumea auto de zeci de ani, numai tu spui ca nu, nu e adevarat, Porsche minte cand publica cifre/performante?!? Chiar stii despre ce vb? E ca si cum ai spune ca 911 are motor fata...Daca in prospectul masinii tale scrie 6.9 s pana la suta sigur scoti timpul ala, chiar daca nu te cheama Rohr, pe probate am masurat cu masina mea (6.5), nu vb din auzite, daca ai timp te astept pe Mosport sa masuram niste timpi ;) asa, real life.
E ciudat cand cineva se ia de cei care sunt referinta la corectitudine la specificatii/performanta, mai ales cand cei in cauza downgradeaza sistematic cifrele, daca arunci un ochi o sa vezi ca cei de la Porsche nu au alergat niciodata dupa cifre pompoase la putere/vit max etc, ei cauta sa construiasca masini armonioase, utilizabile zilnic, de aici respectul meu pt ei, daca nu esti milionar si vrei un supercar (chiar second hand) ghici unde ajungi...
Cat despre dusul la limita pe strada...ultima oara cand am incercat sa ma APROPRIU de limita masinii mele am vazut un Ford Crown Victoria negru cu multe lumini colorate clipicioase in spate...:cry: si a doua zi un bilet galben cu niste cifre mari pe el in portmoneu asa ca stai linistit cu "impinsul limitelor" pe strada la un 997 turbo hehe..:lol:, GT2 e de strada, daca vrei mai mult ia un GT3 Cup sau poti sa ai orgasme intr un GT3 RSR "if you have what it takes" ;)
Condus placut!

All times are GMT +2. The time now is 07:31.

- Copyright 2026 4Tuning