![]() |
Re: Dacia Nova 1.6 VS Tico!?...
am dacie berlina si nu are rost ! tico face berlina de 1,4, dar pana la nova mai e mult !
|
si eu am tot berlina 1.4 dar o sa o duc la reglaje si o sa incerc sa il fac...de ras nu am de ce sa ma fac...nu am ce pierde asa ca o sa scot oleak untu din ea...;)
|
pai hai sa zic io ce poate tico in forja....
50 cu a 1-a 80 cu a 2-a 120 cu a 3-a si mai mult nu am dat ca nu am mai avut unde.....dar se auzea criminalll...mor dupa sunetul ala ...zici ca e motocicleta...si daca mai ai si toba sport...da nu mai zic ca mi se face pofta si la nova vin asa toate schimbate la 5000-5500 de ture 45 a 1-a 70 a 2-a 90 a 3-a 130 a 4-a acum......vedeti si voi...rugati pe cineva cu experienta sa va forjeze masina in timp ce cronumetrati :P si comparati timpii :P ( asa a zis Laurentiu Rosu ) Eu nu am stat sa duc fiecare treapta-n blana ca tine... dar un lucru il stiu sigur: tico nu ajunge-n 80 cu a2a NICIODATA, iar nova am vazut si-n 85 chiar aproape de 90. Iar parerea mea despre Liniutza asta este ca NOVA e clar superioara. Mie tico nu mi-a luat nici 70 cu a2a dar era al unui mos si avea 30 MII km in 6 ani.... Ma gandesc ca nu era " invatat pe goana " ca sa zic asa... dar in fine... nush... oricum NOVA bate CLAR. |
nova carburatie duce clar 100 cu a2-a....cine nu crede e problema lui...eram cu inca cineva in masina si cu soferul si aluat 100 cu a 2-a
si 160 cu 6 insi in masina |
eu la a mea ti-am zis... aproape 90 cu a2a si apropo de viteza maxima... 155 am vazut eu cu ochii mei. eram 2 in masina. nu era maxim dar n-aveam permis atunci si deja mersesem prea departe si am franat si m-am intors... cred ca sare de 160 avand in vedere ca 140 siceva mi-a luat cu a4a. bine trebuie luat in calcul si faptul ca poate sa fie eroare de kilometraj.
|
si apropo... eram 3 intr-un tico de pe taxi si a ajuns pana undeva peste 140 dar nu cu mult... :D deci o fi nova buna dar nici tico nu e prost rau. dar cu toate astea tot nu are nici o sansa in fata novei. dar am citit la inceput ca aici e vb de o nova cu carburator simplu corp... nush nimic cu d-aia n-am mers dar auzit ca se simte diferenta.
|
nush cat se simte insa un prieten cu nova gti a facut o nova p carburatie...si a facut-o de 2 ori cam uratel....
acm nush ce sa zic poate nu era reglata calumea nova respectiva...insa din alt punct de vedere nova pe carburatie este cea de care zic ca a luat 100 cu a2-a cu inca 2 insi in masina si 160 cu 6... cel mai bine este o confruntare directa ... |
Bai baieti voi va plictisiti rau pe aici, de abia aveti carnete si va dati cu parerea. Nova pe carburator dublu bate SUPERnova, solenza, logan de 1.4, golf 4 de 90 cai tdi si multe altele, toate conduse de profesionisti in ale liniutelor, nu-mi dau cu parerea chiar s-au facut liniutele astea. Tico e o prastie, berlina de 1.4 il face, daca are motorul bun si nu merge pe carbuni. Daca nu credeti va astept in Campina cu Nova 1.6 carburet. Iesiti pe strazi si lasati forumurile in pace.
|
Tico is the winner Duce mult tico la motorul mi pe care il are
|
vorbesti ne cunostinta de cauza
tico cu nova are sanse fix 0 pe 400m o singura sanse are,sa plece mai bine,atat nova cu carburtorul bine reglat are sanse cu DSN si SLZ si bate logan 1,4 clar de la berlina la nova e diferenta ca de la cer la pamant,asa ca nu va bazati pe faptu ca daca tico bate berlina bate si nova |
singurul lucru care-l pot spune urat despre nova este suspensia. nu-mi place deloc cum se comporta pe viraje. e prea usoara de cur. bineinteles e peste tico :D dar ca chestie asa...
|
Dar...din gura spuneti multe...in fine..de ce nu vine nimeni cu o nova 1.6 sa ne facem?:) il provoc...bem si o bere (fara alcool) dupa!;)
|
as veni cu cea mai mare placere...insa la cati bani am bagat pana acm in masinuta(pt intretinere) nu imi mai vine sa ma dau cu ea...nu am mai tras frana de mana de asta iarna...ca sa nu ma mai tenteze am montat o cotiera deasupra ei...
nova la suspensie este mult peste orice model de dacie...lucru probat de mine...atata tot s ii pui cauciucuri mai late un pic(175 am io) si e stabila...pentru o dacie partea cu tico io cred ca este deja clara... |
asa e. e clara treaba cu tico. si o sa tin cont de ce ai zis si-am sa schimb cauciucurile dar asta nu prea curand ca acum mi-am pus noi... la urmatoarea schimbare pun mai late. dar tot raman la parerea ca e usoara de cur... si nu ziceam de alte dacii ca normal ca fata de berlina nova e "metrou"... dar motoru imi place super mult si ma dezamageste suspensia :)
|
Vazut pe viu, Nova vs Tico mai multe runde, Nova a castigat clar de fiecare data... Am testat SuperNova cu Matiz si am castigat fara probleme... Ati putea sa le comparati si voi cu ceva mai cu pretentii nu cu jumatatati de masini:p
|
| All times are GMT +2. The time now is 16:41. |
- Copyright 2026 4Tuning