Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masini de serie (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie.html)
-   -   Volkswagen GTI W12 concept (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie/41457-volkswagen-gti-w12-concept.html)

zGb 23-05-07 12:02

Re: Volkswagen GTI W12 concept

ma jur...dar nu g5...scirocco ;)

ROSSI 46 23-05-07 12:21

Quote:

Originally Posted by wtcvictim (Post 915326)
posibil sa nu fie lansat insa daca tot au creat acest concept probabil ca vroiau sa "testeze" oarecum ceva pentru noile modele. Tractiunea spate o fi oare?

cred k au o tactica de management bine pusa la punct...este f posibil shi normal dak tot baga tractiune spate sa o ia progresiv cu un model mai ''slabutz'' cum ziceai shi tu un tfsi shi de ce nu poate in vreo 2 ani sa se ajunga la asa ceva un monstru w12...shi oare aveau nevoie de cel mai mare motor sa testeze tractiunea spate?puteau sa faca asta shi cu un 3,2... era binevenit shi tind sa cred k dak ar fi fost supraalimentat cu acel motor sar fi obtzinut timpi mai buni...masa mai usora1. shi cu sigurantza puterea ar fi ajuns la rotzi mai bine fie ea shi mai mica

boy_wonder 23-05-07 13:33

2 Attachment(s)
poze cu motorul :shock:

Bogdan_mb 23-05-07 16:53

Quote:

Originally Posted by ROSSI 46 (Post 915474)
cred k au o tactica de management bine pusa la punct...este f posibil shi normal dak tot baga tractiune spate sa o ia progresiv cu un model mai ''slabutz'' cum ziceai shi tu un tfsi shi de ce nu poate in vreo 2 ani sa se ajunga la asa ceva un monstru w12...shi oare aveau nevoie de cel mai mare motor sa testeze tractiunea spate?puteau sa faca asta shi cu un 3,2... era binevenit shi tind sa cred k dak ar fi fost supraalimentat cu acel motor sar fi obtzinut timpi mai buni...masa mai usora1. shi cu sigurantza puterea ar fi ajuns la rotzi mai bine fie ea shi mai mica

eu iti dau dreptate.. www.hgp-turbo.de daca ei au scos puterile acelea din 3.2 ma gandesc ca VW putea si mai bine.

MerlinSpitfire 24-05-07 09:15

Quote:

Originally Posted by sebaaa (Post 914869)
motoarele de F1 rezista doar 800 km si dupa aia poc!
si nu e motor mare de avion w12 , ci este de pe phaeton;)

Motoarele de avion au cele mai mari performante la raport HP/Kg (deci la aceleasi puteri sunt mici dar performantele dinamice sunt mai mici (un astfel de motor functioneaza aproape non-stop la puterea maxima sau foarte aproape de aceasta ) nu intereseaza reprizele ca la masini ). Un motor de F1 cu limitari electronice de turatie (ce turatie maxima are w12 ?) , exploatat de un cumparator excentric in conditii normale (sa-l vada localitatea , Monte-Carlo de ex ) sau la linii intre amatori rezista mult si bine .

MerlinSpitfire 24-05-07 09:27

Care este avantajul unui motor W fata de V (la acelasi nr de cilindrii bineinteles ) inafara de faptul ca este mai scurt ? ( In loc de 2x6 cilindri la v 3x4 cilindrii la W ) . Solutiile ca V , W , boxer sau stea sunt vechi . Ar fi interesant de ce n-a adoptat W nimeni din F1 avand in vedere ca arborele e mai scurt ?

Bogdan_mb 24-05-07 12:32

Quote:

Originally Posted by MerlinSpitfire (Post 917214)
Care este avantajul unui motor W fata de V (la acelasi nr de cilindrii bineinteles ) inafara de faptul ca este mai scurt ? ( In loc de 2x6 cilindri la v 3x4 cilindrii la W ) . Solutiile ca V , W , boxer sau stea sunt vechi . Ar fi interesant de ce n-a adoptat W nimeni din F1 avand in vedere ca arborele e mai scurt ?

Motorul a fost adoptat in F1 in '90 dar a fost un mare esec :

" When the new season came, the situation was ridiculous: One chassis, one engine, few if any spare parts, no tests, no hope for success. The W-12 turned out to be the least powerful engine of the year: its output was about 450 hp while others did 600 to 700 hp. On the other hand, the ex-First L190 chassis was one of the heaviest cars in the field. Handling was bad, reliability was poor. As a result, the Life was as fast (or slow) as a Formula 3 car. Even in Formula 3000, it would have been outclassed, much less Formula 1. "

Continuarea o gasesti aici : http://en.wikipedia.org/wiki/Life_(Racing_Team)

einstein1984 24-05-07 22:53

W-ul ala mentionat de la Vw e de fapt un V format din doua blocuri VR (ce e asta aflati si singuri de aici: http://en.wikipedia.org/wiki/VR6_engine). Solutia e extrem de proasta pentru ca e ingramadita (trasee de evacuare langa cele de admisie, putin spatiu pentru distributie etc.). Un V12 clasic e mai bine echilibrat, mai aerisit si inca nu e inutil de lung (V12 de pe F50 atingea turatii mari spre foarte mari).

MerlinSpitfire 25-05-07 09:29

Merci wtcvictim si einstein 1984 pt lamuriri . Nu m-am gandit sa ma uit pe wikipedia dar oricum argumentatia voastra este absolut pertinenta si suficienta .

einstein1984 25-05-07 09:45

Am uitat sa mentionez ca arborele cotit de pe W12 lui VW are tot 6 manetoane, ca si cel de V12 obisnuit.

MerlinSpitfire 25-05-07 09:53

Atunci nu vad chiar niciun avantaj la solutia W12 VW

MerlinSpitfire 25-05-07 09:57

numarul de manetoane la 6 in linie este la fel ca la v6 dar arborele mi se pare mai scurt . S-ar putea sa fie o impresie desi nu cred . Ford v6 3000 cc are arborele mai scurt decat BMW 6 linie 3000 cc . Motorul de Ford este mai scurt . Dar nu insist pe idee .

mmihai82 25-05-07 11:01

no coment...:-o ...o bestie pe roti...

BYG'u 25-05-07 12:17

1 Attachment(s)
frumos si interiorul :lol:

einstein1984 26-05-07 14:46

Quote:

Originally Posted by MerlinSpitfire (Post 918875)
numarul de manetoane la 6 in linie este la fel ca la v6 dar arborele mi se pare mai scurt . S-ar putea sa fie o impresie desi nu cred . Ford v6 3000 cc are arborele mai scurt decat BMW 6 linie 3000 cc . Motorul de Ford este mai scurt . Dar nu insist pe idee .

6 in line are 6 mantetoane, V6 are 3 manetoane, cu 2 biele articulate pe fiecare manton. Si nu e o impresie, stiu sigur! Dar e off topic.
Masina asta e facuta ca sa dea peste nas lui Clio V6, insa nu cred ca va fi produs (chiar si in serie mica).

All times are GMT +2. The time now is 05:31.

- Copyright 2026 4Tuning