![]() |
Re: Volkswagen GTI W12 concept
ma jur...dar nu g5...scirocco ;)
|
Quote:
|
2 Attachment(s)
poze cu motorul :shock:
|
Quote:
|
Quote:
|
Care este avantajul unui motor W fata de V (la acelasi nr de cilindrii bineinteles ) inafara de faptul ca este mai scurt ? ( In loc de 2x6 cilindri la v 3x4 cilindrii la W ) . Solutiile ca V , W , boxer sau stea sunt vechi . Ar fi interesant de ce n-a adoptat W nimeni din F1 avand in vedere ca arborele e mai scurt ?
|
Quote:
" When the new season came, the situation was ridiculous: One chassis, one engine, few if any spare parts, no tests, no hope for success. The W-12 turned out to be the least powerful engine of the year: its output was about 450 hp while others did 600 to 700 hp. On the other hand, the ex-First L190 chassis was one of the heaviest cars in the field. Handling was bad, reliability was poor. As a result, the Life was as fast (or slow) as a Formula 3 car. Even in Formula 3000, it would have been outclassed, much less Formula 1. " Continuarea o gasesti aici : http://en.wikipedia.org/wiki/Life_(Racing_Team) |
W-ul ala mentionat de la Vw e de fapt un V format din doua blocuri VR (ce e asta aflati si singuri de aici: http://en.wikipedia.org/wiki/VR6_engine). Solutia e extrem de proasta pentru ca e ingramadita (trasee de evacuare langa cele de admisie, putin spatiu pentru distributie etc.). Un V12 clasic e mai bine echilibrat, mai aerisit si inca nu e inutil de lung (V12 de pe F50 atingea turatii mari spre foarte mari).
|
Merci wtcvictim si einstein 1984 pt lamuriri . Nu m-am gandit sa ma uit pe wikipedia dar oricum argumentatia voastra este absolut pertinenta si suficienta .
|
Am uitat sa mentionez ca arborele cotit de pe W12 lui VW are tot 6 manetoane, ca si cel de V12 obisnuit.
|
Atunci nu vad chiar niciun avantaj la solutia W12 VW
|
numarul de manetoane la 6 in linie este la fel ca la v6 dar arborele mi se pare mai scurt . S-ar putea sa fie o impresie desi nu cred . Ford v6 3000 cc are arborele mai scurt decat BMW 6 linie 3000 cc . Motorul de Ford este mai scurt . Dar nu insist pe idee .
|
no coment...:-o ...o bestie pe roti...
|
1 Attachment(s)
frumos si interiorul :lol:
|
Quote:
Masina asta e facuta ca sa dea peste nas lui Clio V6, insa nu cred ca va fi produs (chiar si in serie mica). |
| All times are GMT +2. The time now is 05:31. |
- Copyright 2026 4Tuning