Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Generalitati tuning (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning.html)
-   -   Supratehnologizarea automobilelor (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning/3667-supratehnologizarea-automobilelor.html)

KaiseR 23-02-05 12:21

Eu am dat un exemplu banal, cel cu ABS-ul.
1. Ganditi-va ca Bmw-urile noi au motoare pe benzina cu injectie la 2000 Bar.
2. Credeti ca o pala de turbina se poate face cu dalta si ciocanul? Cat de mare credeti ca poate fi diferenta, la aceeasi capacitate, intre un motor aspirat si unul supraalimentat. Va spun eu: FOARTE mare.
Distributia variabila..........ce nevoie avem de ea?
Un lucru este cert. Tehnologia va merge inainte chiar daca vrem noi sau nu. Dar asta nu inseamna ca nu pot sa imi cumpar o broasca (VW) daca am o pasiune pt aceasta masina.
P.S.: De ce casca lumea ochii si le curg balele cand trece Lamborghini pe strada (de ex: in Victoriei).

georgeb 23-02-05 12:27

pentru ca daca ar fi pe toate drumurile nu s-ar mai uita nimeni la el . :twisted:

KaiseR 23-02-05 16:50

Si cam de ce crezi ca nu e pe toate drumurile?
Iti spun eu: pentru ca e f scump. Si de ce e f scump?
Iti spun tot eu: pentru ca foloseste tehnologie avansata (fata de majoritatea masinilor de strada).

B 68 VLD 23-02-05 16:55

Quote:

Iti spun tot eu: pentru ca foloseste tehnologie avansata (fata de majoritatea masinilor de strada).
Corect dar tehnologia aia avansata nu a transformat-o intr-o jucarie high-tech pt copii. :wink:

LEXUS 23-02-05 18:33

Masini k lambo si ferrari sunt jucarii pentru adultii care-si permit..

tre 23-02-05 23:44

vvt sau turbo sau etc. nu-nseamna 'supratehnologizare' cum a zis cel ce-a deschis topicul. e normal ca toata lumea sa-si doreasca masini mai bune, dar, cum bine a zis cineva, tu tre sa conduci masina si nu ea pe tine. asta ca sa n-o dam in diverse cu lamborghini-uri, abs-uri sau mai stiu eu ce.

@Nos@ 24-02-05 15:14

Sincer pe mine ma seaca sistemele astea noi de prevenire si protectie si bla bla bla!Sunt de parere ca nu este bine sa te conduca masina pe tine ci sa conduci tu masina!Oricum exista o limita la care banuiesc ca se vor opri si fabricantii!Sincer nu miar place sa ma duc la masina, sa apas pe un buton sa ma urc, sa spun sau sa tastez ruta si masina sa a duca singura!Asta este o porcarie!Deci nu sunt de acord cu supratehnologizarea asta! :wink:

CT-05-DGP 24-02-05 15:57

BOD lasa ma ce te doare ca am scris eu cu 2n tuning am accentuat si care e problema .....si ii ziceam lui lowrider ca si in anii 80 erau masini cu mai multi cp ...zicea el ca atunci cele mai puternice aveau 250 si azi peste 500 trebuia sa fii mai atent ....
pt baietii care au scris de lamborghini si ferarri alea sunt masini cu traditie cu istorie ...fabricantii lor dezvolta o anumita politica ....au si ele sisteme moderne dar nu ca un seria 7 ca alta nu mi-a trecut prin cap acum ...masinile fabricate de ei sunt pt senzatii tari ....placerea de a conduce o masina super sport nu piere prin nu stiu ce sisteme .....altfel nu mai vad rostul masinii supersport si a senzatiilor oferite de ele ...si aici nu e vorba nu mai de viteza

HolySoul 28-02-05 04:38

parerea mea e ca tre sa am mai multe optiuni ... sa am de unde alege .. unii din producatori o sa faca super tehnologizate .. (masini de femei si ele chiar au nevoie ca sa se rujeze :P )
si altele au sa faca masini mai \"clasice\"
Opel speedster exemplu ... masina noua cu geamuri manuale si fara prea multe briz-brizuri :)
oricum tre sa apara ceva deocamdata mi se pare ca nu aveam de unde alege .. nu am destule optiuni oricum progresul e benefic .. altfel cum ar mai veni Apocalipsa ?
:)
or sa scara preturile la masinile conventionale .. si asta ma bucura .. si o sa creascaa mult pretu la masinile \"inteligente\" sau porbabil vor veni pachete optionale pe masina da sigur multe au sa fie obligatorii si adoptate de legile UE
this UE Shit starts boring me .. . din ce in ce mai naspa imi pare rau ca nu traiesc in Africa sau alta parte :)
UE UE UE UE UE ... moama numa belele cu astia

Murarashu 28-02-05 12:34

Tehnologizarea masinii in sine e doar unul dintre aspecte; al doilea este modalitatea de cercetare si dezvoltare a masinilor; de exemplu, o masina NASCAR nu are nici un fel de electronica pe ea (electronica e interzisa complet pe masinile Nascar), deci are carburator, nu injectie, dar din motoare de 5300-5800 cmc aspirate scot 750 CP, ceea ce inseamna mult peste 100 CP/litru, performanta greu de atins fara turbo, chiar de catre masini supertehnologizate. In comparatie, motorul supertehnologizat de pe CL65 AMG are 6000 cmc, injectie electronica si dublu-turbo, dar produce \"doar\" 612 CP. Secretul masinii NASCAR este deci modul superavansat si tehnologizat in care este proiectata si construita, chiar daca masina nu are deloc la bord sisteme electronice-supertehnologice si nici turbo.

tre 28-02-05 22:42

Re:

Quote:

Originally Posted by \"HolySoul\"
UE UE UE UE UE ... moama numa belele cu astia

adevar grait-ai.

SEBASTIAN 28-02-05 22:49

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Murarashu\"
Tehnologizarea masinii in sine e doar unul dintre aspecte; al doilea este modalitatea de cercetare si dezvoltare a masinilor; de exemplu, o masina NASCAR nu are nici un fel de electronica pe ea (electronica e interzisa complet pe masinile Nascar), deci are carburator, nu injectie, dar din motoare de 5300-5800 cmc aspirate scot 750 CP, ceea ce inseamna mult peste 100 CP/litru, performanta greu de atins fara turbo, chiar de catre masini supertehnologizate. In comparatie, motorul supertehnologizat de pe CL65 AMG are 6000 cmc, injectie electronica si dublu-turbo, dar produce \"doar\" 612 CP. Secretul masinii NASCAR este deci modul superavansat si tehnologizat in care este proiectata si construita, chiar daca masina nu are deloc la bord sisteme electronice-supertehnologice si nici turbo.

bmw m3 csl

Murarashu 01-03-05 09:53

Re:

Quote:

Originally Posted by \"SEBASTIAN\"
bmw m3 csl

Cu siguranta, si mai sunt si altele (multe din modelele Ferrari din ultimii 10 ani). Insa am vrut sa accentuez faptul ca o masina \"curata\" din punctul de vedere al electronicii si \"sistemelor ajutatoare\", daca este insa studiata si construita cu ajutorul tehnologiei de ultima ora, poate fi foarte performanta.

tre 01-03-05 16:04

cica la americani e un sistem dashtept tare, 'mystar' (nu mai stiu exact, oricum ceva cu star), introdus de gm, care cica monitorizeaza si poate controla in permanenta masina (gps, senzori, motor, etc. etc.) si erau ei fericiti ca au reusit sa ajute 34.000 de oameni care si-au incuiat cheile in masina si chestii d-astea + ca au detectat din timp 500 de cazuri de functionare eronata a airbagurilor. + ca poa' sa-ti faca rezervari la hoteluri, bilete de avion si multe alte chestii la fel de utile.

abia asteapta crackerii sa se joace nitel cu masinile oamenilor, sau aia de fura (de prin) masini sa le descuie usile direct de la sediu. :D

acu serios, chiar nu mai poate omu sa dea drumu la faruri sau stergatoare, trebuie ca totu sa se faca automat? nu mai poa' sa dea de rotite sa regleze temperatura in interior? sau, la masinile alea de lux, trebe motorase care sa deschida usile sau portbagajul? parerea mea e ca astea is niste mari tampenii sau mai bine zis, praf in ochi.

ai o mie de becuri si ding-ding-uri pt. centura, faruri, stopuri, chei, alarme, temperatura habitaclu/afara, etc. etc. etc. dar un singur bec pt. orice defectiune la motor. n-ar fi mai interesant ca la o masina sa poti sa vezi pe lcd-u din dotare de ex. 'ba, schimba-ti dracu placutele' sau 'mai verifica si tu amortizoarele si presiunea-n roti' sau 'vezi ca benzina de petrom e cam naspa, mai curata injectoru 3'?

nu stiu daca toate sistemele astea 'de siguranta' (abs, esp, abc, etc.) is asa de eficace, mai ales daca conducatoru auto se bazeaza prea mult pe ele, pot avea exact efect contrar, cu atat mai mult cu cat si ele pot lua 'decizii' eronate.
de ex. eu era s-o patesc cu abs-u (si tind sa cred ca aventuri de genu asta is destul de frecvente), ma apropiam de-o intersectie (vro 60-70/h) si-am franat moderat, in asfalt era un hop peste care am trecut cu roata din dreapta, abs-u s-a activat si am iesit cu juma' de masina in intersectie, noroc ca nu venea nimeni.

corect ar fi sa ai posibilitatea de-a dezactiva oricand, ca asa vrei tu orice sistem (fie el 'de siguranta' sau nu), inclusiv abs-u sau esp-u, pentru ca cel putin mie imi place sa cred ca, inca, omul are mai mare discernamant decat o masina.

am vazut niste treburi in sensul asta, dar nu duse pana la capat, la hyundai si bmw poti dezactiva controlu de tractiune/esp-u iar la peugeot airbagurile (inclusiv cel de la sofer). cred ca si la opel era treaba asta cu airbagul, dar parca numai pt. cel din dreapta.

p.s.: tot ca sa nu existe neintelegeri: is de-acord cu ecu sau lsd, nu-s de-acord cu drive-by-wire sau turometru/vitezometru pe mijloc.

sil4tuning 05-03-05 11:10

Americanii au avut mereu tendinta de a tehnologiza masinile si influentele au ajuns si in Europa prin trustul GM care detine un numar important de marci la noi pe continent . Imi place tehnologia dar nu pe masini si nu in exces

All times are GMT +2. The time now is 21:52.

- Copyright 2026 4Tuning