Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Peugeot vs. Golf ! (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/357-peugeot-vs-golf.html)

Hondarul 21-11-04 09:42

Lasa vrajeala... Comparam aici 206 simplu cu un Golf simplu. Nu RC cu GTI, nu ??? Eu zic k ar cam fi la egalitate... Aceeasi calitate, aceleasi performante.

LEXUS 24-11-04 23:15

ce aveti toti ma???
307 este pentru GOLF :evil:
si ca pret , si clasa compact din care face parte un mai puteti baga focus,megane2 hatchback,skoda octavia,civic,corola
dar ON TOPIC
307 este VS GOLF

HolySoul 25-11-04 23:38

dar lumea nu intelege :)
oricum la design este mai tare 307 dar ca performante ... se stie ...
eu am condus ambele masini si ... desi nu-mi place cum arata golf-ul oricum este net superior fatza de 307 (ma refer in principal la acceleratie cuplu , etc)

LEXUS 26-11-04 09:53

este normal
nemtii doar fac motoare: :lol: :lol:
si mie imi place mai mult 307-le cum arata la exterior..dar la interior..si in principal consola centrala imi place mai mult la golf 5 ,

m_vpr 27-11-04 13:34

Golf clar. Daca ar fi fost 307 vs golf, alegerea era mai grea, si cred ca as fi spus 307.

cipi2ooo 29-11-04 17:23

PjVsVW

Da dintre Polo si 206 cu motoare similare. :D

aleks 31-01-05 14:42

cam dubios ales topicul. eu am votat vw dar aici 206 e dezavantajat, ca e o clasa mai mica. ar fi fost ok sa fie 307 in locul lui. oricum 206 nu e asa extraordinar. am avut unul la firma si nu mi-a spus prea multe. acum 3 ani era designul impresionant, dar acum e prafuit. si cadea des, piesele erau scumpe... nope tot golful e de baza

tazmania 02-02-05 18:19

un singur lucru.....peugeot e campioana mondiala la wrc,pe cand despre vw nu am auzit sa aiba mari performante in sporturile cu motor.....si la modelele stoc,mi se pare mult mai bun din toate punctele de vedere.rc de la peugeot e mult mai tare decat vr6 sau gti de la vw.asta e parerea mea asa ca va rog sa nu imi saritzi in cap

aleks 03-02-05 08:49

Re:

Quote:

Originally Posted by \"tazmania\"
un singur lucru.....peugeot e campioana mondiala la wrc,pe cand despre vw nu am auzit sa aiba mari performante in sporturile cu motor....

vw nu se prea implica in wrc, asa ca nici performante nu are de unde sa aiba

Doc 05-02-05 14:41

Nu prea merge sa compari 206 cu Golf, poate decat cu Golf 2 dar mai mult nu. 206 face parte din alta clasa si este clar dezavantajat foarte mult.

Cu 307 merge cel mai bine, mai ales cu noile motoare generatia a 2 a HDi, facute de PSA + Ford care dau clasa motoarelor TDi de pe Golf. Au fost total reproiectate si sunt mult mai silentioase decat cele TDi de pe Golf.
Eu de exemplu am un 307 cu 1.6HDi 110CP si cuplu de 240Nm la 1750RPM, acceleratie 0-100km/h de 11.2s. Masina are 1300kg si se misca foarte bine ajutata de o cutie destul de bine etajata.
Chiar as vrea sa ma dau cu un golf TDI 100CP, 101CP sau 115CP sa vad exact cum se comporta fiecare.

zGb 05-02-05 15:13

ala de 115 cai iti rupe capu rau...are 285 nm sau 310 nm in functie de anul de fabricatie

Doc 08-02-05 19:14

Dar ai uitat un singur lucru: 1.6 HDi are overboost si poate creste puterea de la 240Nm la 260Nm (de mai mult nu stiu) ceea ce duce la o apropiere fata de 280Nm. Si s-ar spunea ca priceperea soferului, gumele, evacuarea si greutatea masinii conteaza mult in acest caz. :boogy:
Eu nu contest ca poate sa aiba performante mai bune, dar am zis ca as vrea sa fac un test. Nu am dat in cap la nimeni. Parerea mea....

TNos 14-02-05 06:35

iti creste \"cuplul\" de la 260 la 280...nu cu rautate, sunt sigur ca a fost e \"greseala\" de graba,,,dar cuplul nu mai conteaza asa mult odata ajuns in turatiile mari.cuplul motor e bun la plecarea de pe loc, la iesirea din curbe in turatii mici, la zvacniri in turatii mici, dar la turatii mari si in cazul unei liniute nu e asa important...odata trecut de treapta 1, nu mai e important...

pauladrian 17-02-05 00:44

in primul rand golf trebuie comparat cu 307.
eu am 106 gti si ca sa cumpar un golf 4 gti trebuia sa pun mult mai multi bani jos.
clar gti-ul meu e mic si un golf e mai mare mai greu dar ca demaraj nu stiu exact ce diferenta e sa ma corectati voi daca gresesc.
eu am 7,4 sec la suta.daca ma face e mica diferenta dar pretul e enorm la golfuri.
golfurile parerea mea e ca nu merita banii.daca tot sunt dispus atunci ii arunc pe un bmw si am incheiat targul stiu ca am bmw care intradevar e masina adevarata nu golf.
ca design 307 e mai reusit :wink:

daflyer_oradea 17-02-05 01:27

in rimul rand...parerea mea e ca poll-ul e ales oarecum gresit.Comparati un seria 7 de la bmw cu un c-klasse...
Eventual se putea compara uin golf V cu peugeot 307...si va spun ca si la motorizarile pe motorina francezii sunt superiori.Am mers vreo 20 de km (nu eu conduceam) bara la bara cu viteze in jur de 170 cu un golf IV cu motor de 115 cai, si peugeotul 307 era cu motor de doar 90 de cai (hdi, bineinteles) . La plecarea de pe loc, la reprize nu era cu nici un pic in fata golf-ul...si in plus din peugeot la demaraje nu se auzea decat motorul Tdi de la golf IV...
As alege 307...daca ar fi acesta subiectul poll-ului.dar cum nu este...ma abtin. Si 206 rc este frumos-dar nu se poate compara cu o masina mai mare...care apartine altei clase, cu motorizari mai puternice...etc

All times are GMT +2. The time now is 15:30.

- Copyright 2026 4Tuning