![]() |
Hai sa-ti zic ceva ..din supra alimentare... nu scotii mii de cai..ci doar faci mai nervos motorul... si maresti miile de turatzii..si in acest fel poti sa calezi motorul..in fine intram in alte chestii..
Si de curiozitate dintr-un motor de 2,2l si supra alimentat care are 115 cp din fabrica il aduci la 250? :) ma faci sa rad.... Sa luam pe fiecare in parte... Pistoane modificate..cocosate... 15cp pe unul..in cel mai fericit caz.... 4pistoane x 15=60cp Galerie modificata...max 15cp Supra alimentata Carborator schimbat Tobe sport.. 3cp putere Filtre Sport Luat usor din baia de ulei inca max 10cp maxim 225cp scoti asa din modificarile mentionate mai sus... si nu prea mai ai ce sa modifici.... |
Si nu vin cu aberatii ca o toba sport da 20cp ..sau ce oi vrea tu sa zici.... mai mult de 3 cp o toba nu da...
maxim maxim maxim 300cp scoti din un motor de 2,2litri mai vechiutz.... asa ca.. informeazate tu... |
Apropo exemplul de motor de care ti l-am dat este de pe un renault..un motor de 2,2litri cu 115cp putere(din fabricatie)... Din 1981.. si ce modificari ti-am relatat mai sus.. le are la actual motorul + inca unele mai mici... si are cca 200cp putere.....Si are multe modificari....pt puterea asta...
|
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
nu pot sa cred ce scrie mai sus :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: |
si daca mai pui o axa extrema pe 320grade plus ca mai umbli la turbo... deja ti-am stricat calculele..
nu e vorba ca se apuca oricine sa modifice acum un motor si sa scoata din el tot ce se poate. la acele motoare au lucrat echipe de ingineri, totul calculat. nu sunt eu in masura sa spun ce putere poti sa scoti din motorul care tu l-ai dat exemplu dar daca nu te uiti la fiabilitate si costuri cu siguranta vei fi surpins de ce poti face |
Nu are turbo... e pe benzina.... si nici nu merge pus..din cate stiu... Iar eu nu faceam comparatie cu dacia...
Merge pus un fel de turbo..care e de la alt renault cu motor mai mic... de 2000cmc ..dar nu e chiar turbo e cu o pompa..adik nu turbina.. si mi se pare ca da 9-10cp |
vorbesti de modificari care pot fi facute in fata blocului..
din acele motoare se facea ceva extrem, fara sa se tina cont de fiabilitate, motorul fiind binenteles refacut dupa fiecare cursa. PS. daciile vechi de raliu avea profilul de la cama care impinge supapa de evacuare pe 335grade iar cama de admisie pe 340grade dand astfel un efect asemanator cel de turbo. |
LOL blak , compari un motor modificat de o armata de ingineri pentru performanta maxima si fiabilitate 0 cu motorul de pe masina ta :)
Cand o sa conduci un Audi S2 Coupe si o sa prinzi suta in 3.6 secunde , sa ma anunti :D Teoretic , toate motoarele de pe masinile de raliu sunt impinse la maxim , insa totul are o limita :D ... rezistenta materialelor , deh ... Ps : tu stii ce e aia turbosuflanta si la ce ajuta ? |
Quote:
bine mah!!!! inca nu te'au prins baietzii cu caschete??? sau mergi in fiecare zi pe circuit asha numa de distractzie???? =)) pe cuvant.....unii isi deschid gura asha sa se afle in treaba......si scot nishte perleeee......cred ca daka v'ar auzi aia de la cartea recordurilor de ce spunetzi....lolz!!!....atzi fi bogatzi bai baietzi! |
Silos fiatul lui tacamiu avea 4secunde pana la suta.... asa ca....
|
Silos nu a comparat nimeni renaultul ala cu s2 ala tau.. ci doar am zis ca daca e o exceptie.. nu o da exemplu..pt ca acolo ... sa lucrat ceva si e special construit tu modifica un motor de 2,2l si anuntama daca il duci macar la 3oocp..si un motor mai vechi..
Asa hai ca fac comparatie intre mclaren F1 si Audi s2 al tau ..care o fi mai bengos pe circuit? |
Re:
Quote:
:shock: Cam greu de crezut..nici daca ar fi avut o cutie f scurta nu cred ca ar face suta asa repede..... |
Re:
Quote:
|
wow ce sa zic ce autostrazi avem aici in romania.....ca ii ma nasoala decat un drum de tzara.....acum vei spune ca mergi in afara ca aici n'ai unde sa'i dai etc.......oricum....nu ma intereseaza ce zici si mai ales ce faci ....si inca un lucru.....nu afirma ceea ce nu stii......cu faza ca nu am carnet inca si nu stiu ce vorbesc....frate.....am fost campion national la karting....nu un an....deci te rog......am si eu habar de motoare bai nene!
|
bv kupidon .
blak , din motorul ala al tau nu cred ca poti sa storci mai mult de 220 cp fara turbo , iar daca ii pui turbo iti trebuie o gramada de bani ... de fapt 2 gramezi de bani si un pic . |
| All times are GMT +2. The time now is 20:22. |
- Copyright 2026 4Tuning