Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Alte discutii Opel (https://forum.4tuning.ro/327-discutii-opel.html)
-   -   -- All About Opel Manta -- (https://forum.4tuning.ro/327-discutii-opel/35219-all-about-opel-manta.html)

yulydelacamp2005 29-03-07 13:05

Re: -- All About Opel Manta --

john 17 tu in ce stadiu mai esti cu masina ???
eu o sa ma apuc de ea, dar am niste datorii sunt din constanta si incerc sa ma interesez din timp unde si in ce fel pot sa-mi fac masina frumoasa ...
am inteles ca ti-ai dat motorul jos ...acum cautzi piese sau cum ???

yulydelacamp2005 29-03-07 13:08

eu am probleme cu electrica, bordul nu-mi place de nici culoare, motorul e foarte jegos dar in schimb merge foarte bine la un consum de 9,5 in oras si 7 afara, vopsita proaspat ... vreau sa-i schimb putin botu masinii si o fusta pe spate ...!
o sa intru cu niste poze curand !

robert_zed2112 29-03-07 14:25

Quote:

Originally Posted by john17 (Post 823306)
Omu' asta (Robert Z) cred ca e virtual, ca fizic nici la telefon nu raspunde :-)

=))) ti am dat nr man :) care il am mereu deschis :)) acum o sa vezi ca sunt viu :))) pt ce l care a zis ...ceva de piese intai sa ma apuc de asta si ce ramane ...dau tot...

yulydelacamp2005 29-03-07 14:49

ok astept lista !

john17 29-03-07 18:19

Eu sunt cu ea desfacuta, inca n-am gasit ce cautam dar poate ma combin cu Robert sau mai am o varianta de un Rekord... Dar parca n-as da 300 pt motor si un radiator! Axa cu came e rezolvata, inca n-am facut chiulasa si nici n-am dat pistoanele sa vad cum stau - blocul e OK, fara uzura. Pe mine ma omoara timpul... Acum sunt in Constanta si mai iau un motor fara chiulasa de la fostul proprietar, ma intalnesc cu el in ~30 min.

robert_zed2112 29-03-07 18:31

ma noi mai discutam la pret dak e ;) sa vedem dak esti serios...as vrea sa dau motoru si sa stiu ca il foloseste bine cineva ..doar eu stiu cati bani am bagat:)

robert_zed2112 29-03-07 18:33

john mai sunat frate dar se auzeam decat muzica ...

john17 29-03-07 22:04

Gata, dupa ce am difuzat muzica la tel din motive care imi scapa am reusit sa intram in contact, e real omu'! Presimt ca in curand o sa fiu persoana cu cele mai multe motoare de Opel cu chiulasa de tuci (fonta) din Ro, si abia facusem (50%) curatenie in garaj :-)
Deocamdata am un bloc+arbore,pistoane,biele,volanta etc in portbagaj - pt stabilitate - (pe langa cel care imi cocoseaza suspensia de la Manta din Buc)!

robert_zed2112 29-03-07 23:08

:)))))))))))

yulydelacamp2005 30-03-07 16:00

hai ca suntetzi haiosi sa fiu al naibii !!!

john17 06-04-07 10:16

3 Attachment(s)
A sosit AXA ! E drept ca am dat pe ea >jumatate din pretul masinii...

Ovidiu 06-04-07 11:54

john17 ziceai ca nu mai da randament chiuloasa de 2,4... tin sa te contrazic; nu am citit niciunde, dar din cate stiu camera de ardere o sa fie aceeasi pt ca supapele sunt mai mari, nu si distanta dintre piston si supapa; daca supapele aveau o distanta mai mare fata de capul pistonului, atunci era pierdere de randament

Gandeste-te de ce o dacie 1300 fuge mai tare daca planezi chiuloasa mai mult si e de 1400... si de ce motoarele in 16v fug mai tare pe aceleasi pistoane (2000 8v 115cp dar 2000 16v 150cp)

Eu cred ca daca ma tine carburatorul, voi da mai mult randament

Ovidiu 06-04-07 11:57

Quote:

Originally Posted by robert_zed2112 (Post 811031)
man poate iti vand eu motor...ca eu o sa pun un 3000 v6

Am si eu un motor 3000 v6 de Omega B daca te intereseaza; am avut aceleasi planuri cand l-am cumparat dar nu am reusit nimic

john17 06-04-07 12:27

Quote:

Originally Posted by Ovidiu (Post 836911)
john17 ziceai ca nu mai da randament chiuloasa de 2,4... tin sa te contrazic; nu am citit niciunde, dar din cate stiu camera de ardere o sa fie aceeasi pt ca supapele sunt mai mari, nu si distanta dintre piston si supapa; daca supapele aveau o distanta mai mare fata de capul pistonului, atunci era pierdere de randament

Gandeste-te de ce o dacie 1300 fuge mai tare daca planezi chiuloasa mai mult si e de 1400... si de ce motoarele in 16v fug mai tare pe aceleasi pistoane (2000 8v 115cp dar 2000 16v 150cp)

Eu cred ca daca ma tine carburatorul, voi da mai mult randament

Toata treaba e daca volumul camerei de ardere e egal, mai mic sau mai mare. Se castiga din supape mai mari sau mai multe, dar daca raportul de comprimare scade pierzi mai mult. Nu numai nr. de supape difera, ci si diagrama de distributie, gestiune electronica etc de ies CP mai multi Camera de ardere e influentata ca volum de "cocoasa" pistoanelor, eu de exemplu nu pot comprima cat trebuie pt axa asta motorul prin frezarea chiulasei, mi-ar trebui alte pistoane care costa ~700 euro, drept ca sunt adevarate (forjate). N-ai decat sa masori volumul camerei de ardere (un geam uleios cu care o inchizi aproape complet si bagi incet apa cu siringa gradata pana se umple) si vezi daca e mai mare la 2.4! Sau in fine, poti s-o masori pe toate directiile la forma pe care o are. Distanta intre supape si piston e influentata de uzura si daca au mai fost rectificate scaunele+supapele, nu e o dimensiune de baza.

yulydelacamp2005 06-04-07 12:28

de ce nu ai reusit nimic cu motorul de omega ?
si la cati bani dai motorul ... si daca lipseste ceva din el ...

All times are GMT +2. The time now is 03:18.

- Copyright 2026 4Tuning