![]() |
Re: O intrebare simpla: cauciuc nou vs. second-hand
Quote:
|
Quote:
|
Nu e chiar asa.
La orice masina cu jante mari pretul anvelopelor va fi mare, fie ca masina valoreaza 100k sau 2k. |
Quote:
|
Ideea nu e ca nu iti permiti sa schimbi cauciucurile.
Hai sa o luam logic! Sa zicem ca un cauciuc nou = 100%. Un cauciuc SH = 80% (banuim ca nu cumpara nimeni toate stifturile). In cazul in care cauciucul se uzeaza ~20% / an atunci va convine sa platiti diferenta (destul de mare, sa fim sinceri) ca sa mergeti mai in siguranta pentru un an? Dupa un an oricum ajung in starea in care ar fi fost cele SH. Si aici nu comparam cine-stie-ce jmecherie de cauciuc nou cu cauciucuri Montana sh... :rolleyes2 |
care este legatura cu siguranta a unor anvelope care au pret per set de 600 ron?
chiar crede cineva ca o anvelopa de 150 ron are calitati de siguranta? daca nu iti permiti o guma noua de calitate mai bine iai una second dar de top siguranta nu are treaba numai cu anvelopa,cine tine la siguranta si vrea masina personalizata are mult mai multe de facut in afara de cauciucuri |
eu sunt pentru SH. un cauciuc nou, costa de 3-4 ori mai mult, si daca mergi cu masina destul de mult (eu consum cel putin un set de cauciucuri pe sezon iarna/vara) atunci vei constata ca daca cumperi gume SH dar in stare buna (~80%), si le schimbi cand ajung la uzura de 50%, tot vei iesi mai ieftin si mai sigur decat cu gume noi, pe care le schimbi cand ajung la 20-30%.
daca ai avea 2 masini si pe una ai incaltao cu gume noi iar pe cealalta cu sh care mai au 80% pe ele, si mergi la fel, cand gumele noi vor avea 60%, gumele caree le-ai cumparat sh vor mai avea doar 40%, dar mai ai bani sa-ti cumper inca cateva seturi hs care au 80%. |
Exact asta a fost logica mea si de aia cred ca sunt mai bune cauciucurile SH !
|
Salut,hai sa-mi spun si eu opinia in legatura cu cauciucurile sh VS noi.
Nu sunt deloc impotriva achizitionarii de cauciucuri SH,dar la achizitionarea lor cum spuneau si altii trebuie controlat anul fabricatiei.Dar cum spun altii ca nu-si iau cauciucuri noi pt ca le taie in linia de tramvai sau in nush ce canal sau bordura,deja e aberatie.Pai hai sa nu-si mai ia nimeni nici masina noua de frica accidentelor.Eu unul daca as gasi cauciucuri SH cu uzura mica si un pret bun in comparatie cu acelasi model dar nou,normal ca n-as sta pe ganduri sa le cumpar,dar in caz contrar unde nu s-ar merita pt diferenta de bani intre Sh si Nou clar as cumpara cauciuc nou.In consecinta am votat pt cauciuc nou. |
perfect deacord.
daca diferenta de calitate intre nou si sh e la fel de mare ca si diferenta de pret atunci cumper clar nou. daca calitatea celui sh e apropiata de cea al uni cauciuc nou, iar diferenta de bani e mare, in mod sigur voi alege sh-ul. |
Quote:
|
Quote:
|
macar daca aveai alt nume de user. =)):lol::lol:
nu ne mai prindeam ca e reclama. :lol::lol: |
Omul e perseverent macar :D
|
la cele sh e loterie, ma chinui acum cu 4 bucati, le-am echilibrat de doua ori in locuri diferite si tot bate volanul, fac zgomot la rulare, desi sunt o firma buna (Michelin Pilot), au carne pe ele, dar asta nu e singurul lucru care conteaza se pare.
alta data am luat Alpha Acera noi, si nu am avut probleme de genul asta cu ele in primii 10 000km. mai incerc cu sh, poate trag lozul cel mare pana la urma. 70 de lei bucata in loc de 350 cat e un cauciuc nou reprezinta o diferenta destul de mare pt mine. |
| All times are GMT +2. The time now is 06:33. |
- Copyright 2026 4Tuning