![]() |
Re: Seat Leon I 1.9 TDI vs Ford Focus 2 1.6 TDCI
Eu le consider din punct de vedere a fiabilitatii la acelasi nivel, cu precizarea ca motorul de 1.9 TDI e mult mai cunoscut de mecanii din Romania, gasesti piese pe stoc la orice magazin, si piese second peste tot. In schimb Ford-ul e o masina mai noua, motorul e mai silentios si consuma mai putin, masina e mai stabila. Masinile grupului VAG se devalorizeaza mai greu, pe cand Ford e o masina cu devalorizare mai rapida in Romania. Fiecare masina are avantaje si dezavantajele ei. Trebuie sa vezi pe ce te axezi mai mult, estetica, confort, consum, ce vrei sa faci cu ea si cat vrei sa o tii, si in functie de asta sa decizi.
|
Punctat foarte corect, cred ca daca dadeai acest raspuns pe 4tuning help primeai distinctia pt "cel mai bun raspuns" si multe voturi.:)
Eu sunt de parere ca trebuie sa-ti cumperi un model cat mai nou, datorita tehnologiei noi implementate, datorita perceptiei cumparatorilor cand vei dori sa vinzi masina(sigur nu-ti cumperi masina pe viata), datorita pretului mai mare de revanzare. Eu in 2012 in niciun caz nu as mai alege o masina care a intrat in productie '98 cum este Astra G, Seat Leon, '97 Golf 4 sau '96 A3. Da, au fost reusite masinile astea, dar le-a trecut vremea.Totusi, peste o masina din 2001-2003 cum aveai tu in vizor, au trecut deja 9-11 ani. Daca mergi pe conceptia asta, iti poti cumpara un Mercedes Cobra, doar sunt niste "monstrii" ai fiabilitatii. Cand am ales fosta masina, un Aveo, productie 2006, primul an de fabricatie al acestui model, am zis ca vreau un model cat mai "proaspat", desi puteam sa cumpar un Kalos la un pret special de la reprezentanta datorita faptului ca iesise din productie. Totusi am ezitat, si nu regret. Am vandut Aveo lovit anul acesta cu 2200 euro. Daca o sa cauti pe piata un Kalos sedan, aceeasi masina in proportie de 90% cu Aveo meu, cu un an mai vechi,impecabil, o sa gasesti pana in 3000 de euro. Daca aveam Kalos, il vindeam centrelor de dezmembrari, nu il mai cumpara nimeni, pt ca se gandeau ca nu mai merita reparat. Conceptia aceasta care m-a avantajat in cazul de fata m-a facut sa-mi cumpar Focus facelift, nu cel simplu. Sunt convins ca am dat mai mult pe el decat o masina cu un an mai vechi, dar am de castigat si la aspect, la interior, si mai mult ca sigur nu se va devaloriza atat de mult ca un Focus non facelift. Sa ne gandim ca iti cumperi o masina din grupul vag, din 2001, o tii 5 ani, si apoi te decizi sa o vinzi. Deja masina are 16 ani. Crezi ca va fi asa de usor de vandut si la un pret bun? E ca si cum tu te-ai decide sa-ti cumperi acum un Passat B4. L-ai cumpara? Nu cred, altfel te-ai fi orientat la el. In fine, e decizia ta, dar cantareste bine inainte. Si in legatura cu raspunsul lui ondin legat de faptul ca masinile trancane, ca se aud plasticele din interior, sunt convins ca difera foarte mult si modul de conducere a proprietarului, drumurile pe care a circulat masina,etc. Daca un conducator auto "aduna" toate gropile din drumul sau nu cred ca este indreptatit sa spuna asa ceva. Te invit sa mergi cu masina mea , si daca auzi vreun zgomot de acest fel, eu o vand si cumpar alta masina ce-mi recomanzi tu. Si totusi in bord ii apar 100k, poate sunt reali, poate nu, numai masina stie. Da, legat de faptul ca sare lacul, cred ca de acolo am si eu sarit lacul de pe capota, nu de la un rahat de pasare care nu a fost sters la timp. Nu o sa gasesti masina perfecta, dar totusi cauta masina in care sa te simti tu cel mai bine. |
Quote:
Quote:
|
Quote:
un batranel avea un vw broscuta si parcheaza in fata la allianz arena cand un angajat de acolo se da jos din ultimul model si mercedes si ii spune mosului, d-le eu lucrez aici si uite ce costum am, ce masina, totul ultima fitza, la care mosul in blugi vechi si un tricou asemenea cu broscuta lui zice ca el este patronul firmei unde lucrezi d-ta tinere. morala, fiecare dupa cum il duce capul. :) dar parca tot mai bun e leonul chit ca are motor mai mare si poate putin mai invechit decat cel de 1.6. :) |
| All times are GMT +2. The time now is 00:07. |
- Copyright 2026 4Tuning