![]() |
Re: Masina de epoca ?
Mam prostit..deci in primu rand dam voie sa te felicit..imi pare rau ca nu te-am gasit mai demult..
Itzi aduceam tie taunusu meu sal faci :D Ai facut o treaba extraordinara..ai putea sa imi spui asa aproximativ cam la cat tea dus toata treaba?? Ai reusit sa faci ceea ci ziceai..euro-customs..suuper. Nu ma gandeam ca se poate face asa ceva..si eu am incercat o tentativa de genu..dar am ramas repede fara bani, si nici pe departe cu masina k in visele mele!. felicitari inca o data! |
Tanks. :)
Nu stiu cat a costat. Proiectul s-a intins vreo 3 ani, s-au cumparat multe fara factura sau nu s-au intregistrat cheltuielile. In mare, cu mai putin de 15-20k EUR investitie directa nu poti sa faci ceva cu pretentii majore. Daca mergi la un garaj, pregateste-te sa ai 30 sau mai mult la tine. |
Hmm...mare proiect..eu deocamdata mam limitat la 5000 si ceva de euro...fara tapiterie din piele, fara motor, doar body work, jante, faruri, stopuri, paint, suspensii , ceva muzica, si alte maruntisuri..
For now..nu am de bagat sume uriase in masina..chiar daca se merita pentru noi cei pasionatzi..dar tre sa ai si bani pt o treaba cum ai facut tu. Mergi cu ea la 4TuningDays? |
Da, adevarul e ca inghit bani ca pe nimic, si orice rahat facut cum trebuie costa mult. Proiectul asta in particular a costat foarte mult pentru ca pentru el am si experimentat toate chestiile - numai la conceptia partii de electronica s-a lucrat luni de zile, totul fiind gandit de la 0, fara nici un fel de componente de pe piata. Ca idee, numai stopurile de pe spate au in jur de 400 de leduri, prinse manual in grilele de jos si in al treilea stop de frana, care e cam tare insprat din cel de pe Bentley Continental GT, pe toata lungimea chederului de sus a lunetei. Si oricine a lucrat cu leduri cat de cat stie ca o abatere de 1 grad/LED se vede foarte nasol, sau ca pentru a le putea proiecta pe plastic si a nu se vedea punctiform trebuie polizat varful ledului (x300), sau ca culoarea rosie folosita pe plasticul de la stopurile de spate coincide cateodata nefericit cu lungimea de unda a ledului si iti taie aproape toata lumina si multe alte chestii.
Daca o fi timp frumos, poate o scot atunci la prima tura pe anul asta...e destul de dificil cu o masina de gen si ca e permanent in centrul atentiei - nu se poate parca nicaieri fara sa apara repede telefoanele pentru poze, si au fost deja 2 accidente din cauza ei, niste domni soferi cu capul intors si proptiti in diverse obstacole din fata. Nu-mi prea place sa ma dau in spectacol, masina am facut-o exclusiv pentru mine si asa cum imi place mie. Ca place si altora...Asta e. :) |
Oaaa... you are my heroo!! :P :P
ma beton ce sa zic. Macar sunt si eu multzumit ca a ajuns si masina mea sa poata fi numita vehicul istoric..a trecut de 30 de ani :) deci pana la alte finantze ma joc cu asta! Concluzie... merita sa restaurezi/modifici masini clasice, isi merita totzi banii, sunt de vis, senzatia cand mergi cu asa ceva pe strada nu poate fi descrisa!. bafta la toata lumea!! |
mi-am tras si eu un rekrd c din 68 si o sa ma apuc incet-incet de ea.
trebe sa vad pe la rar ce pot modifica |
Tot. :) Ce fel de rekord C e?
|
Quote:
glumesc |
typos`
1700 S din 1968 |
Aha. Berlina, presupun.
Si ce ai de gand sa-i faci / in ce directie te duci cu dansa? |
da,berlina.
pai in directia "reactualizarii" nu dispun de resursele tale (ce a iesit din rekordul tau este super) dar un motor,jante,vopsea si altele se pot aranja. ai ceva sfaturi ? |
Sfatul #0 - las-o cat mai aproape de asfalt si pune-i ceva 17".
Ai nevoie de jante ET38 si intra perfect, fara alte modificari - la spate e posibil sa ai 5-6 mm de polizat. Schimba radical imaginea masinii. Alte chestii care nu costa asa mult - scoate-i clantele de la usi si pune deschidere pe telecomanda, eu i-am scos si oglinzile laterale sa nu mai existe nimic care sa-i strice linia. Daca te incumeti, arata interesant cu usile din spate convertite in suicide doors, si nu e foarte greu de facut. |
e in 3 usi :D
de lasat + jante se intelege. fara clante ... dezvolta. ai id de mess ?da-mi un pm cu el. |
Fara clante adica shaved doors handle ..pui pe alarma un sistem de poppere care satz arunce usile din incuietoare. Si eu imi fac pe Taunus.
Skatelite..cum ai scos oglinzile?..nu ai scandal cu police? Nu sunt obligatorii oglinzile laterale? Cum parchezi? Si inca o intrebare? Cum ai reusit sa omologhezi jante pe 17 pe rekord..ca sunt sigur ca nu a fost din fabrica incaltat cu asa ceva, deci cam greu cu omologatul!! |
Ce trebuie inteles foarte bine e ca o masina de genul asta nu se conduce la fel cu una de strada. Are garda la sol 14 cm, si nu are praguri de nici un fel. Pur si simplu caroseria e la 14 cm, la margine. Cutia de viteze/baia de ulei e la 9 cm de asfalt. Nu-ti mai pui problema cum si unde parchezi. Parchez mereu cu fata, in locuri largi si unde sa ma asigur ca un se inghesuie nimeni intre 2 masini sa se uite inauntru si sa se sprijine ocazinal de ea.
Cu politia de strada n-am avut deloc probleme, opresc doar sa se uite la masina. Din experienta mea, tolereaza mai toti ceva facut cu bun gust si cat de cat mai rar. Eu am in talon trecute rotile 6.5x13. Demonstreaza-mi in strada ca nu-s echivalente cu 17" de acum. :) |
| All times are GMT +2. The time now is 16:57. |
- Copyright 2026 4Tuning