Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Cum facem rost de mai multi cai putere ? (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere.html)
-   -   creste consumul cu cip? (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere/31631-creste-consumul-cip.html)

ceky 17-04-07 08:37

Re: creste consumul cu cip?

Pai eu sunt convins ca e ceva de genu !
Insa sincer fac zilnic foarte multe aspirate si clientii sunt foarte multumiti !Ideea este ca doua firme de tuning nu fac modificarea la fel pt ca atunci nu mai existau si pe afara mai multi , ci chiar sunt mult diferite , iar la motoare aspirate nu se pricepe oricine sa le modifice!
NU se face Porsche masina dar se simte si este exact de ce aveau masina!
Cu respect,
Ceky

jackie 17-04-07 17:14

ADEVARATA cugetarea de mai sus ! Nu se face Porsche dar e mult schimbata in bine! Mi-a facut Ceky un chiptuning prin OBD la un Peugeot 307, 2l, benzina pe care alti cativa din bransa nu l-au izbutit.
Masina a castigat cam 8% putere la turatia de 3000ture si cam tot atat la cuplu (altii in Franta au izbutit mult mai putin pentru ca masina e deja impinsa din fabrica) dar, ce e mai important A DISPARUT acea incetineala(lag)din acceleratie. acum daca dai o talpa busca, masina simte incomparabil si urca mult mai repede in ture. Cu totul alte senzatii!
La consum, masina merge mai jos cu aprox 0.7l in regim de croaziera(la circa 120km/ cu cruise-le activat)
Pe scurt, merita la aspirate daca OMUL e meserias cum e cazul de fata.
Ai alta bucurie la condus!

MerlinSpitfire 27-04-07 17:00

Si eu ma ocup de tuning electronic, lucrez cu sisteme proiectate de mine, nu orice masina aspirata se tuneaza cu succes. Din experienta mea, la o masina daca nu-i dai 10-15% din puterea initiala, clientul nici nu simte ca masina a fost "intepata". La un motor de 100 hp, 7 hp in plus clientul nici nu-i simte. Are dreptate ceky, cu masinile aspirate e mai dificil. P= M x n - aceasta este formula puterii (puterea = cuplul M [Nm] x turatia n[rot/sec]).
Ca sa cresti cuplul la un motor aspirat fara sa umbli la amestec pt. ca apar noxe, umbli mai mult la caracteristica de avans la aprindere.
Alta solutie este cresterea turatiei peste valoarea limitata electronic.
La unele masini aspirate am folosit ambele solutii.

dolb 27-04-07 17:01

Quote:

Originally Posted by platon911 (Post 738729)
Te inseli amice....dak ii faci LOWTUNING scade cu 20% consumu si creste si puterea cu maxim 8 CP.....asta e cea mai adevarata resoftare posibila...:shock:

dap .. asa e

dolb 27-04-07 17:01

intrebare pentru posesor: cati km are masina?

devians 06-05-07 20:56

sunt putin cam off topic.. dar imi puteti si mie va rog cati cp ii mai pot da din chip unui punto mk2 1.9 JTD 80 cp ?!?!?!?

MerlinSpitfire 07-05-07 15:36

Quote:

Originally Posted by devians (Post 887705)
sunt putin cam off topic.. dar imi puteti si mie va rog cati cp ii mai pot da din chip unui punto mk2 1.9 JTD 80 cp ?!?!?!?

In principiu 15-20% din puterea motorului.

Doc 17-05-07 23:12

Quote:

Originally Posted by devians (Post 887705)

Esti sigur ca are 80CP si nu 80kW?? Pe ce masina ai motorizarea asta?

110CP / 81kW cuplu 270Nm creste la 140CP / 103kW cuplu la 330Nm

devians 18-05-07 18:26

Quote:

Originally Posted by Doc (Post 906673)
Esti sigur ca are 80CP si nu 80kW?? Pe ce masina ai motorizarea asta?

110CP / 81kW cuplu 270Nm creste la 140CP / 103kW cuplu la 330Nm

da :( sunt sigur, din cate`mi amintesc scrie 59 kw in certificat

albert krauss 31-05-07 13:04

pentru un golf III diesel 1.9 cam cat ar costa un cip

Georgekey 31-05-07 16:27

Chipul singur ca modificare la motoare aspirate nu face mare treaba.Chipul exista ca sa ''conduce'' un total de componente al modificari.Chipul exista ca sa regleze mai multi factori care intervin,face o treaba care nu poate sa face ECU-ul original.

ceky 31-05-07 22:42

CE 1.9 este ca pe G3 exista si doar TD care are 75cp si este cu pompa clasica !
Ceky

recBeat 03-06-07 12:23

Quote:

Originally Posted by THX-1 (Post 854408)
Se merita pt. cine ti-l pune,ca iti ia banii,in primul rand ca nu se merita pe motoarele pe benzina aspirate,mai ales pe al tau(consum=putere),iar la al tau va fi consum si mai mare-puterea la fel ca inainte!!-insesizabila,nu faci altceva decat sa-i dereglezi parametrii de functionare aiurea.Abia se simte la un motor turbo de ultima generatie,daramite la unul ca al tau.Te sfatuiesc sa faci altceva cu banii.bafta!

Pe ce te bazezi cand faci astfel de afirmatii??? Aceleasi modificari le aveam si eu pe un motor de 1.2 (filtru conic si evacuare directa), cand mi-am facut flash prin obd tot la DimSport, si chiar s-a simtit!!! alta iera masina.. mult mai elastica, o simt ca merge mai relaxata, nu se mai forteaza sa urce in ture, iar consumul.. incredibil a scazut la acelasi regim de mers (sportiv)
Deci, in consecinta, sunt de parere ca vorbesti in necunostinta de cauza.. no offence!

gyno09 27-02-08 07:41

aducem mai sus aceasta discutie , sunt convins si o voi face, aud numai lucruri bune.

Dtzu 25-03-08 15:44

eu am un astefel de cip ep o masina de 90 de cai si am pus cipu si se simte si consumul chiar nu a crescut din contra e mai scazut...fiecare cu parerea lui

All times are GMT +2. The time now is 15:05.

- Copyright 2026 4Tuning