![]() |
Re: Dacia Nova 1.8 16v
din motorul acesta se pot scoate 180cp pe aspirat daca maresti cilindreea la 2000, sau 200-250cp cu turbo.
felicitari pentru masina e bine sa stii ca mai sunt citiva care stiu ca modificarea masinii nu implica transformarea ei in brad de craciun. |
da mihai ...si eu mor cand vad masini care-s luate doar asa de dragul de a fi ... asta e ...la noi stii ca exista acea mandrie si multi care sufera...poate se va schimba treaba desi nu cred
|
RESPECT si tie si pt masina.
|
Nu am de gand sa fac modificari mecanice ireversibile...cum ar fii marit cilindreea.....
O sa ramana de 1764 cat are si acum.Nu cred ca o sa ating vreodata 250 de cai..nici nu e nevoie......se stie ca Nova in general pune puterea jos in mod execrabil.Dupa calculele mele un spor de 70 de cai ar fi suficient sa ma faca fericit.Nu vreau sa dobor recorduri d viteza sau acceleratie......e vb de senzatie. Si asa am cateodata impresia falsa ca accelerez mai repede decat franez. |
Apropo de brad de Craciun.......nu inteleg oamenii care se apuca de exteriorul masinii...fara a avea nimic sub capota.
Se stie clar ca in industria auto...designul masinii este influentat in mare parte de solutiile mecanice interne. Mor cand vad supernova cu spoilerew cat casa....jante pe 15...esapament larg si terminatia la toba cat tzeava de scurgere....il opresti si il intrebi ce modificari are la motor...si iti zice....."aaaa,nu frate..ee tunata doar pe afara" Ce rost sa dai unei masini un look agresiv daca ea nu este?.....o faci sa fie agresiva...dupoa care te poti apuca si de exterior. P.S.: ador loganele cu terminatia la toba cu leduri albastre.....le consider culmea bunului gust(no ofense) |
pai sunt oameni care vor doar sa arate bine ( deci tuning ext), sunt oameni care vor sa se simta bine in ea( tuning interior-sound) si oameni care vor ceva mai mult la motor decat are ea stock ! unii imbina perfect cele 3 categorii, ! de ce sa-mi umblu la motor cand nu ma dau ,dar vreau sa arate altfel... ( daca vroiam imi luam ceva mai puternic din fabrica nu un motor mic ca apoi sa ma bag eu in el-) sunt de parere ca un 150cp ajunge pe o masina mica (gen fiesta,ibiza....) sau gen golf,307 , dupa cele mai mari nefiind nebun dar cred ca ar ajunge si acolo
|
da mai dar ideea este k acei 130 de cai vin din partea unei dacii...masina romaneasca de kre totzi se feresc...
itzi imaginezi c masina misto iese din aceasta nova knd se va apuca si de exterior si interior&sound cum spui u? mandria este mai mare pentru ca a reusit sa scoata dintr-o masina cu perspective mici...una "competitzionala" mikafly felicitari pt ce ai facut pana acm bafta in continuare :) :-D |
Am fost inteles gresit.Ce nevoie ai de o grila masiva in fatza cand dedesubt nu nici un device care sa ceara asta?
Ce nevoie ai de prize de AER pe capota daca sunt astupate(nefunctionale)? Ce nevoie ai de un eleron bashit care nu te ajuta la nimic,si de o terminatie de toba de bazar?...... Eu sunt adeptul tuningului exterior functional...dictat de modificarile mecanice facute...toate necesare...nu puse ca asa a crezut propietarul ca e mai de efect. De ex....masina mea nu are nimic modificat exterior pt ca nu a ajuns la stadiul de modificare tehnica care sa solicite o schimbare de look....am doar aripile evazate ca sa incapa rotile mai mari.....punct.Sper ca m-am facut inteles. |
Quote:
|
Uite cineva care e de acord cu mine.....nu stiu in ce masura.
Dar dupa cum stiu ..si tu ai o masina asemanatoare...chiar foartew aemanatoare.Deci tind sa cred ca esti de aceeasi parere. Multumesc pt aprecieri laude si critici...toate sunt binevenite. |
Din motorul ce ai tu de poate scoate peste 200-220cai asa aspirat
Daca faci turbo poti in jur de 300... Evident cu piesele schimbate, cam toate...:( in rest nu prea se paote face tuning pa masura!!! Despre ce ai scris despre tining ai total dreptate! Si eu sunt pa aceasta parere, prin tuning sa mearga mai bine masina, si prin asta o sa arata bine! |
Quote:
azi cred ca am sa imi prezint si eu masina :) |
Cum as putea sa uit?....din pacate nu am putut participa la Buzau din cauza cutiei care se sparsese la Braila pe bac.
|
Quote:
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 11:44. |
- Copyright 2026 4Tuning