Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Dacia (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia.html)
-   -   B-93-GBI (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia/30791-93-gbi.html)

BAGYKID 13-02-07 14:38

Re: B - 93 - Gbi

apropo de arcuri , stie cineva dimensiunile (diametrele) pentru :

arcurile fata normale dacia berlina-....
arcurile spate normale dacia berlina-.... (eu am masurat unele de 14 mm)
arcurile spate break- .....
arcurile spate nova-....

am nevoie de dimensiunile astea pentru a putea face o alegere corecta .
referitor la amortizoare , parca era cineva paici de stia secretul pentru intarire , dar nu mai stiu cine

B-83-DAC 13-02-07 14:48

mane vezi ca sunt carti la zona tehnica si gasesti prin ele dimensiuni (parca asa stiam eu)...vezi si tu

BAGYKID 13-02-07 14:51

OK , o sa caut

BAGYKID 13-02-07 17:31

1 Attachment(s)
gata am rezolvat-o cu repartitorul

BAGYKID 14-02-07 07:16

3 Attachment(s)
poze noi , cred ca trebuie sa mai tai putzin pe spate ( din arcuri ) , dar nu sunt prea incantat de cele de pe spate ca sunt foarte moi - caut unele de fataza sau de break - stie cineva ?

MOUZE 15-02-07 00:24

iti recomand:
FATZA-nova spate
SPATE -nova spate(1 spira taiata depinde cat de joasa o vrei) sau arcuri de fatza...mai putin costisitor se gasesc mai repede

in leg.cu dimensiunile...13mm alea de spate berlina....14mm alea de fatza berlina...14mm parca alea de nova spate...numai sunt sigur
dute si u la piese auto cu sublerul :p

UniculSGM 15-02-07 01:45

Ce suruburi de 100 mm ai pus la bara stabilizatoare :) Mai mari nu aveau?

BAGYKID 15-02-07 10:25

- am folosit suruburile alea mari ca sa pot sa trag bara pe lonjeroane ( am si specificat ca nu sunt multzumit de cum a iesit prinderea - dar rezultatul"tinuta de drum" e ok)
- poza este facuta in stadiul de lucru , momentan sunt retezate si i-am montat si scutul pentru orice eventualitate , fiind mai joasa masina sigur o sa o ating

- referitor la lungimea suruburilor , pe viitor o sa am nevoie de unele si mai lungi , pentru a putea face prinderea pe mijlocul lonjeronului , dar inca mai astept bucsile de bara care or sa aiba o buza laterala antialunecare

mersi soricel pentru dimensiuni
ps. SGM , ochiul critic si avizat ca de obicei si nu a fost singurul care ma amendat pentru suruburile alea ( am fost avizat ca o sa scot scantei)

MOUZE 15-02-07 11:31

nu ti-ai luat ma bucsi de nova ???

BAGYKID 15-02-07 12:23

am tot masurat si bare si bucsi pana m-am saturat , si intr-un tarziu am gasit unele de Legacy care au diametrul la interior de 25-26mm iar la exterior au si buza aia de nu permite iesirea din brida si deaceea am zis ca o sa incerc sa le pun pe acelea .

- oricum a fost destul de dificil de montat bara asta de 28mm( care sigur nu era de dacie) , simplu ar fi fost cu cea de papuc (are peste 20 mm) si se potrivea la fix ( bucsile le aveam deja) dar asta e , eu sunt multzumit de rezultat ( sta bine pe sosea )

acum vreau sa trec la spate , dar nic nu am gasit peaproape o a doua bara de torsiune si nici nu am avut timp sa merg pe la dezmembrari sa iau una , asa ca astept

UniculSGM 15-02-07 12:47

22 are cea de papuc :) Bine ca ai taiat suruburile, altfel agatai tot dupa tine. Eu am intors cu piulita in sus chiar si suruburile de la bara de conexiune.

AAlpine1 15-02-07 14:06

Quote:

Originally Posted by BAGYKID (Post 748864)
poze noi , cred ca trebuie sa mai tai putzin pe spate ( din arcuri ) , dar nu sunt prea incantat de cele de pe spate ca sunt foarte moi - caut unele de fataza sau de break - stie cineva ?

suruburile alea le-ai lasat asa de lungi ca sa zgarii asfaltul sau lenea e asa de mare ?????????

UniculSGM 16-02-07 00:29

a scris mai sus omu ca le-a taiat.

BAGYKID 16-02-07 08:18

3 Attachment(s)
mersi ,
asa arata acum sub motor , dar cred ca o sa intorc si eu suruburile(cu piulita in sus) de prind scutul ( cele din spate ) si totodata cele de la bara de conexiune

- referitor la repartitor :
conform celo intelese de mine din Mondiru am tras concluzia ca odata cu micsorarea garzii la sol ar trebuii sa elimin si sistemul de parghii de actionare pentru repartitor - rezultatul : pedala de frana este mult mai tare , forta de franare este repartizata mai mult pe fata - deci eu cred ca este ok

oricum o sa o pun si pe standul de frana sa vad valori si pe urma o sa mai reglez cate ceva

B 53 BAN 16-02-07 13:55

mai bine lasai surubelele asa mari si le indoiai ca la difuzoare ca sa nu iti fure bara

All times are GMT +2. The time now is 02:00.

- Copyright 2026 4Tuning