![]() |
Cum le-ai lustruit?Cu ce ai reusit sa le faci asa,ce metode,solutii....ti-ai fi tare recunoscator daca ai spune mai multe... :D
ps:Bafta mare la bolid! |
salut, unde iti faci motoru?, cu ce ti-ai lustruit bielele?
|
Le-am lustruit cu niste perii rotative compuse din bucati de smirghel. Cred ca stiti despre ce o vorba, se gasesc.
Si cu pietre de biax, acum unde nu am putut sa intru cu rotitele cu smirgel pe ele. Am eliminat doar bavurile si rogozitatile bielelor, nu le-am usurat, pt ca exista riscuri sa se rupa, la turatia la care ajunge motorul meu. Bielele sunt Franta, originale R Alpine Turbo. O sa luctruiesc cu vibrochenul, si blocul motor pe interor. Cine se pricepe stie avantajele acestor \"nimicuri\". Nu m-am apucat inca sa desfac motorul, inca il am pe masina, am inceput sa strang pisele necesare, si sa le prelucrez. Motorul o sa mi-l il fac la mine in garaj. P.S. Mi-am montat pe fatza discuri ventilate de R20, cu etrieri de nova, Servofrana de papuc, si repartitorul l-am pus pe direct. Am frane beton acum. Cand trece pe la garaj vreun prieten cu aparat o sa fac poze la minune. Acum lucrez la adaptarea de pivoti in locul bucsilor tirant. |
si numa discurile si erieri ai schimbat? portfuzeta ii acceasi? discurile de r 20 merg la fix?
|
1 Attachment(s)
Port-fuzeta e de la renault, am luato cu totul. A trebuit marita gaura din portuzeta la pivotul superior (cu freza, pentru ca nu incapea cel de dacie, diferenta e de 2 mm) Rulmentii i-am pus noi, de dacie.
Etrierii au mers la fix cei de dacia nova. Trebuie sa fac gometria deoarece bieletele de directie mi se pare ca ai pica altfel pe port-fuzeta, iar rotile stau un pic divergente. Stau un pic aiurea bieletele cu cativa mm cambrate spre botul masinii, de aceea trebuie sa trec pe tipul nou de bielete, cu capete de bara. Alea au articulatia dinspre caseta flexibila, pe pivot. Deci nu o sa mai fie problema. Eu spun ca adaptrile sunt minime , si usor de facut, rezultatul este foarte bun. Uitati cum am prin doua bare de torsiune pe fatza, in caz ca vrea cineva sa-si monteze. |
nu situ ce sa zic despre cele doua bare de trosiune, eu vreu sa imi pun unele mai groase de 22 se fac la sibiu da momentan nu am timp.. sa termin odata cu scoala...si apoi ma dedic total!
p.s. pt ceva info sgm intereseazate la Institutul de motoare termice bucuresti.. daca mai exista, stiu ca ei au afcut mai demult ceva 1300 de raliu... si de la 50 cp au dus-o la 120 vezi ce poti afla... si pe mine m-ar interesa! |
La capitolul motor cam stiu tot ce se poate face,nu prea am mai auzit lucruri noi.Numai ca o sa coste ceva sa faci piesele unicat. Cum ar fi axa cu came, usurat vibrochen, volanta, schimbat scaune si supape la chiulasa. Se aduna o gramada...
Eu in locul tau as merge pe 1.6 direct. Face mai putine ture fatza de 1.3, dar are cuplu mai mare, te ajuta in trepte superioare. Nu duci 1.3 la 120 cai,decat eventual sa tina 1000 km motorul, astea sunt povesti pescaresti. Renault 8 Gordini, varianta de 1.3, a fost dus in 103 cai. |
Cast polished conrods :wink: :wink: :wink: :wink:
|
:?:
|
3 Attachment(s)
poze
|
imi place volanul
|
1 Attachment(s)
Aveam si eu odata asa ..
|
1 Attachment(s)
acuma am asa :)
|
2 Attachment(s)
In rest n-am ce sa laud, dacia arata cam asa ..
am gpl pe ea, merge 150, si nu consuma ulei.. |
4 Attachment(s)
ce parere aveti de asa ceva...
un gordini in toate mintile din romania! SGM`u stie despre cine este vorba :wink: |
| All times are GMT +2. The time now is 09:11. |
- Copyright 2026 4Tuning