Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Masina electrica sau benzina ? (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/2742-masina-electrica-benzina.html)

Murarashu 05-12-04 11:40

Exista si metode nepoluante de obtinere a energiei electrice, cum ar fi panourile solare, generatoarele eoliene (in vest sunt destul de ranspandite, si nu consuma nimic) sau hidrocentralele. Sa nu mai vorbim de faptul ca masina electrica insasi nu emite noxe.

Bogdan_16v 05-12-04 20:14

Cat la suta din energia lumii e data de panouri solare, elici eoliene si hidrocentrale? Pana in 10%. Franta, spre ex, are aproape 90% din energia eletrica de productie interna furnizata de centrale atomice.
Si hidrocentralele pot fi poluante, ganditiva la consecintele modificarii habitatului anumitor specii de plante si animale. Nu mai mentionez costul lor extrem de ridicat(nu numai al constructilor, ci si al mutarii de intregi orase, majoritatea acestora gasindu-se de-a lungul raurilor)
Studiul ala are si niste cifre concrete, studiaza-l cu atentie.

Masinile electrice tocmai contra poluarii s-au facut, iar despre performante, sunt clar mai slabe decat cele prin ardere. Plus autonomia jenant de mica.

HolySoul 05-12-04 22:21

gasisem acu cateva zile un articol cu cineva care o realizat o masina electrica .. n-avea baterii .. n-avea acumulatori n-avea nimic .. dar totusi se alimenta cu ceva .. . nu se stie cu ce
omul a facut un teste cu prototipu` lui ..
a condus timp de 7 zile non-stop prin europa cu viteza medie de 150 Km/h
apoi dupa succesu testului el a disparut si secretul lui odata cu el ...

HolySoul 05-12-04 22:26

inca ceva ... faza cu autonomia mi se pare relativa .. asha ne-am invatat ..
un obicei prost
de multe ori nu facem plinu la masina ci bagam 5-10 sau 20-30 de litrii ..
ce autonomie ai la atat ? 300 KM sau chiar 200 Km pt. o masina sport ..
poate o sa ne invatam sa alimentam o data la 300 Km si asta este
cel putin pt. orash mi se pare acceptabil sa alimentez o data la 100-200 KM .. mai mult nu fac prin orash ..
acu daka e sa plek la drum lung ... ash face altceva ..
ca sa n-am probleme : ca la telefoane mobile .. cum se mergea inainte ? cu doua acumulatoare!
ai drum lung ... iei acumulator de rezerva cu tine :P
se termina primu ... il lasi la prima statie la incarcat ... si iei altu nou gata incarcat sau folosit .. alegerea statiilor de alimentare ..
sau pur si simplu mergi cu acumulatoare de rezerva .. dimensiunile pot fi foarte mici :P
Totul este sa vrem !
se poate !

Bogdan_16v 05-12-04 22:41

Nu e vb ca ar tb realimentat la 100-200km, e vb si de durata realimentarii(cateva ore bune)...macar la benzinarie te duci si in 2 min faci plinul si ai plecat...poate iti tb masina toata ziua, ce faci, te cari cu acumulatoare dupa tine? Nu suna practic...
In plus de asta, cu o masina obisnuita, indiferent de putere, alimentezi cam la 400km, indiferent de masina(cu cat e mai puternica masina, cu atat e si mai mare rezervorul)...nu vb aici de Subaru WRX Sti, Lancer EVO sau mai stiu eu ce, cu care faci 100-200km...
De aia am spus ca, deocamdata, solutia cea mai comoda ar fi hibrid->motor conventional plus unul electric, cel electric incarcandu-se din mers, nu necesita alimentare suplimentara...nu se incarca doar la mers continuu, ci si la franare, toata energia fiind folosita pana la ultima picatura...Combustibilul pt motorul conventional poate fi si gaz, nu doar benzina/motorina, si atunci poluarea si consumul se reduc la un minim absolut...

HolySoul 06-12-04 18:16

de acord cu ce ai zis Bogdane dar ... era vorba de un versus intre masina electrica si benzina .. acu o ajuns off-topic ..
deci cel mai bine intre astea doua ar fi ambele in aceeasi masina ..

steph 07-12-04 19:53

hmm... 2 motoare pe aceasi masina ... nu e bine doua motoare kre manank bani jajajajaj

HolySoul 07-12-04 22:40

logica ta ... are totusi o logica .. intradevar daka pika toate motoarele pe ea ?
... e najpa rau de tot faza ...

Bogdan_16v 07-12-04 23:03

Totusi, este vorba de Toyota si Honda...cam prea putin probabil, zic eu...

PS: ma bucur ca s-a ajuns la o discutie ceva mai elevata...se poate, deci...as vrea sa ramana asa, si e valabil pt orice topic de aici...Multumesc

Murarashu 08-12-04 11:22

Daca pica 1, 2 sau 3 motoare pe masina, e o falsa problema; nu neaparat numarul motoarelor indica fiabilitatea. Si acum deschizi degeaba capota unui motor incapsulat, tot pe service tb sa te bazezi de cele mai multe ori. Problema nu este daca iti pica TIE, asta e chestie de noroc, ci daca firma care scoate modelul respectiv a acoperit noua tehnologie cu suficiente teste, astfel incat sa poata asigura o fiabilitate rezonabila. Cel putin de japoneze nici eu nu ma prea indoiesc ca vor fi fiabile.

HolySoul 10-12-04 01:40

offtopic Bogdan bineinteles ca se poate discuta .. doar suntem oameni si doar impartim aceeasi pasiune sper eu (masinile)

cat despre masini japoneze habar n-am .. nu am condus asa ceva si nici nu ma pot lauda ca macar am mers cu vreo una makar ... oricum nu stiu daca sunt facute pentru gropile de la noi ...
noua ne trebuie masini super durabile indiferent de ce ar fi hibrizi sau electrice sau vechile motoare pe explozie ...
creca ultimu cuvant l-ar avea fiabilitatea ... ca degeaba costa o masina 8000 euro daka ea dupa doua luni deja iti face probleme
Parea mea e ca un motor electric e mai fiabil ca unu pe benzina fiindca este mult mai simplu si nu prea exista frecare :)

steph 10-12-04 05:59

facem si io mijto va datzi seama k la asemenea proiecte fiabilitatea e un punct forte :) asta knd vor fi de serie :)

HolySoul 11-12-04 02:43

sunt si cateva modele de serie da nu se face destula reclama .. vrei sa cumperi una ? ca-tzi vand eu :P

Ovidiu 24-01-05 00:51

masini electrice??? mai bie lasati-le sa le vina randul; pana atunci bagati supape si carburatoare in masini pana nu mai stiti sa le numarati

Eu spun asa:
Motoarele electrice vs. benzinare (viitor) = Benzinare vs. motoare pe aburi (prezent)

Deci nu credeti ca ar fi mai bine sa ne bucuram de ce avem pana nu e prea tarziu? parerea mea

TRAIASCA PETROLUL; eu zic sa compunem si un Imn :idea: in favoarea lui; hehehe

DracuLLa 24-01-05 11:12

benzina logic si chear peste 20 de ani benzina conduce tehnologia avanseaza dar unde va fi farmecul cand o sa fim condusi de roboti si de masini electrice :twisted:

All times are GMT +2. The time now is 00:39.

- Copyright 2026 4Tuning