Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Subaru Impreza WRX STI vs. Mitsubishi Lancer EVO 8 (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/2726-subaru-impreza-wrx-sti-vs-mitsubishi-lancer-evo-8-a.html)

Bogdan_16v 29-12-04 22:15

Intr-adevar, daca e sa luam boxer vs inline, avantajul e clar de partea boxerului...totusi, nu am vazut pana acum un Subaru cu perfromantele lui FQ400...

SEBASTIAN 29-12-04 22:17

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Bogdan_16v\"
Intr-adevar, daca e sa luam boxer vs inline, avantajul e clar de partea boxerului...totusi, nu am vazut pana acum un Subaru cu perfromantele lui FQ400...

Uite o sa-ti dau eu un mic exemplu daca mai stai pana copiez ceva.
http://www.xcceleration.com

Bogdan_16v 29-12-04 22:23

Ma refeream la masina care ti-o da practic de la dealer, hai sa nu spunem iesita pe poarta fabricii...in afara de WR1, echivalentul lui FQ330, mai sus inca nu a iesit. Si Evo se poate ridica la puteri de pana la 700cp, desigur, extrem de greu si costisitor...exemplu: http://web.norrisdesigns.com/Feature...t=1&id=1&cid=0

Evo 7 mai sus mentionat de mine face 0-100 in 2,6 sec si 1/4 mila in cam 10 sec.

SEBASTIAN 29-12-04 22:23

LEGAL RACING

sunt multe sti cu 0...100km/h in jur de 3 secunde

SEBASTIAN 29-12-04 22:27

Re:

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by \"Bogdan_16v\"
Ma refeream la masina care ti-o da practic de la dealer, hai sa nu spunem iesita pe poarta fabricii...in afara de WR1, echivalentul lui FQ330, mai sus inca nu a iesit. Si Evo se poate ridica la puteri de pana la 700cp, desigur, extrem de greu si costisitor...exemplu: http://web.norrisdesigns.com/Feature...t=1&id=1&cid=0

Fi atent ca FQ400 nu e de fabrica se prepara in Anglia.
Spec ce de fabrica, nu am datele acum dar e o alta versiune iar wr este tot in anglia facut de Prodrive.

SEBASTIAN 29-12-04 22:34

LEGAL RACING

http://www.xcceleration.com/sti.stage.race.kit.htm
am cateva date pana la cca 400cp dar la 500 e mult mai bine.Acum nu am timp sa caut tot.The following times for 0-60mph and 1/4 mile are only approximations of capability and are provided as an example of what differences in cars, modifications, track conditions and driver ability might produce.

227 hp 319 hp 340 hp 395 hp 430hp
5.2-5.6s 4.5-5.1s 4.3-4.6s 4.0-4.4s 3.8-4.2s

Subaru impreza STi tuning prodrive 490 ps 315km/h

felix 30-12-04 08:39

sti-evo

O situatie greu de transat chiar cu banii in mana, nu stiu ce as lua care e mai interesanta si la ce o vei folosi.
Ca aspect la prima vedere EVO8 e mai spectaculoasa insa studind atent STI realizezi cat de bine e gandita.
Femile sigur inclina spre EVO.
Ca si performante se stie ca Subaru e imbatabil, insa pe drum evo poate oferi ceva mai mult confort.
Ca sa raspund ferm trebuie sa am in mana 30000de euro si voi da raspunsul imediat, pana atunci mai greu.

georgeb 30-12-04 09:25

ca sa argumentez raspunsul .

am fost si am luat un subaru cand nu stiam nimic despre aceasta masina . alegerea a trebuit sa o fac intre un impreza 1.6 ( DA 1.6 , 95cp bla bla bla ) s i un megane 2 . masinile erau amandoua pe la 12 500 Euro CIP. am optat pentru subaru pentru ca sa nu fiu ca toata lumea , iar ideea unui AWD ma incanta .

masina are 14 000 km acum si merge impecabil, juri ca e noua. pe serpentine se comporta exceptional si la banii astaia (12500CIP) nu gasesti masina sa o intreaca la stabilitate . a venit iarna muahahahaha astept orice 2WD langa mine la semafor :p .

de cand am luat aceasta masina am inceput sa citesc si am facut drive test cu toate modelele subaru. competitia poate sa stea linistita in banca ei ca nu are ce discuta cu un subaru dpv al performantelor dinamice. noul legacy se ridica la rang de mertz in ceea ce priveste luxul din interior.

intre STI si EVO VIII ... hmmm

intr-adevar EVO VIII are aspectul de partea lui si acel mult laudat sistem activ de control al diferentialului. mama ce ma mai aburea nenea ala de la drive test. ca domn'le setezi de aici masina si merge de zici ca e cu radio comanda.

suspensiile erau ceva mai dure la EVO , scaunele un pic mai bine profilate in partea superioara , dar
unde este sunetul unui STI , unde este cutia de viteze a unui STI , unde este acel 5.5 sec :twisted: al unui STI.

desi multa lume poate vota dupa poza , va recomand la toti sa mergeti si sa incercati ambele masini.

era cat pe aci sa ma fac cu un STI in toamna asta. in schimb am ales PRIMUL forester 2.5XT din tara . da da da , SUV cu demaraj 6.3

pai stau eu bine si ma gandesc acum ca pot sa ma pun langa un EVO VIII cu un SUV :twisted:

ei, si deja trecem in alta clasa .

sebi a vazut masina mea , nu stiu daca mai tine mine :lol: , era discutia cu plecatul de pe loc la subaru :lol: , si vreau sa mentionez ca expus la tratamente extreme ambreiajul de pe impreza este in perfecta stare de functionare , multam' sebi ;)

cam asta e istoria mea cu subaru , si de ce aleg subaru si mai ales de ce subaru va fi intotdeauna in inima mea .

Bogdan_16v 30-12-04 11:17

Nu va mai uitati la ce declara fabricantul, cu demarajul, pt ca este mult mai bun(la Subaru declara 5.5 si scoate foarte aproape de 5, la fel si la Evo). Chestia e ca Evo este mai rafinat, nu doar din punct de vedere al designului, ci si al comportamentului, se comporta mai confortabil in general, pe cand Subaru este bestie pur-sange de raliu. Din pacate, Subaru are si un minus la stabilitate fata de Evo. Toate generatiile de Evo pana la 8 au fost, dpd vd al tehnicii si performantelor, peste Subaru.
Acum, depinde de gusturi si de necesitati: doresti o masina cu comportament brutal, exclusiv de raliu, sau una ceva mai rafinata, dar cu performante asemanatoare? Ambele pot fi modificate substantial astfel incat sa poti scoate si untul din ele.

georgeb 30-12-04 11:21

nu prea cred ca un producator sa dea date false despre performante . ce interes ar avea ? :shock:

oricum , subaru imi place mult mai mult :p

pe langa faptul ca are si un bord in interior mai uman . na ca am mai pus un + in dreptul imprezei :P

SEBASTIAN 30-12-04 20:24

Re:

Quote:

Originally Posted by \"georgeb\"
nu prea cred ca un producator sa dea date false despre performante . ce interes ar avea ? :shock:

oricum , subaru imi place mult mai mult :p

pe langa faptul ca are si un bord in interior mai uman . na ca am mai pus un + in dreptul imprezei :P

Nu se minte si nu se da ceva fals insa nu spune nimeni ca nu poate avea si performante mai bune.
Conditile in care se fac acele teste sun speciale, aderenta, greutate, plinuri, vant, inclinatie felul in care se accelereaza cum se pleaca de pe loc etc.
De obicei performantele sunt mai bune in realitate si daca nu ar fi asa multi si-ar vrea banii inapoi.
Sunt multe de vorbit , de desfacut firul in 4 de explicat cel mai bun exemplu pe care vi-l pot da este ca doua masini care au 0...100kh/h in acelasi timp nu inseamna ca au parcurs si acceasi distanta cea cu 0...100 mai lung poate fi in fata, a avut inaintare mai buna, e simplu.

SEBASTIAN 31-12-04 17:31

LEGAL RACING

2 Attachment(s)

SEBASTIAN 04-01-05 08:52

LEGAL RACING

Cel mai frumos si mai bun EVO il are SASA si mai trebuie putin regla si o sa bata Supra cu el.

DZ1 04-01-05 15:15

........
Cu frumusetea nu sa castigat nici o cursa pana acum iar cu mici modificari :))))))))))
Mor de ras cand citesc ce scri,cred ca ai da orice sa vezi ca gastigi tu in vara sau sa ma bata altcineva.......dar cum ti-am mai spus noi doi jucam in divizi diferite......Champions League si Divizia Nationala......iar tu se pare ca joci la Nationala.......:))))
Mai vorbeste cu Japonezul tau un pic sau cu Spidy Gonzales poate mai faci rost de ceva caluti ca cu aia care ii ai nu faci mare branza...
.........

Gratzian: din ce scrii, nu deslusim nici un argument... nu este corecta aceasta cale, te rog sa vii cu argumente, sau sa astepti vara, sa arati pe pista, sau sa schimbi stilul, mai putin virulent...

TNos 04-01-05 17:56

DZ1...in primul rand bine ai revenit...in al doilea rand nu cred ca se referea la Supra ta, sau poate se referea la ea dar asa cum era in vara trecuta nu cum va fi in vara asta...ca banuiesc ca mai lucrezi la ea :wink: ... si apoi..poate cine stie, acest Subaru va fi in stare sa te bata in vara...momentan faceti ca boxerii la conferinta...sa va vedem in ring si atunci... :wink:

All times are GMT +2. The time now is 11:55.

- Copyright 2026 4Tuning