Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Sisteme turbo si NOS (https://forum.4tuning.ro/15-sisteme-turbo-nos.html)
-   -   Blow Off Valve (https://forum.4tuning.ro/15-sisteme-turbo-nos/25534-blow-off-valve.html)

vlad_rally 20-04-07 09:26

Re: Blow Off Valve

blowoffu valve se poate bune doar pe motoarele turbo pe benzina, puterea nu creste cu nimic, dar daca nu il ai, poti sa spargi furtunele !!!

vlad_rally 18-05-07 16:24

Eu mi-am facut singur supapa de blow-off si merge si suna suuuper

EVOLUTION8 18-05-07 19:51

Quote:

Originally Posted by vlad_rally (Post 861467)
blowoffu valve se poate bune doar pe motoarele turbo pe benzina, puterea nu creste cu nimic, dar daca nu il ai, poti sa spargi furtunele !!!

tu nu ai citit ce s-a scris mai in spate !!

Poti sa il pui si pe diesel !!

Doamne greu o fii putina atentie !!!

Georgekey 18-05-07 20:48

Quote:

Originally Posted by ciprianilie17 (Post 730868)
:(( eu nu am intercooler...deci adio BOV :((

Normal ca ai dar nu vezi unde este pentru ca nu este FMC (front mount intercooler )este SIMIC!! majoritatea masinilor grup vag au simic intercooler sub aripa dreapta !!!!!!!!!!Blow off valve este foarte usor de montat dar trebuie sa fie de tip "inchis" !!!!!!!!!!!!altfel masina nu o sa mearga bine..
O valva blow off care se potriveste foarte bine cu 1.8T 20V este Forge 006.
Daca cumperi alta v.b.o sa verifici bine membrana ei sub arculet!!!! ptc prin valve proaste motoarele pierd presiunea

bexx 03-06-07 14:48

de ex eu am astra g 1.6 16v.. se poate pune?

Mandella 03-06-07 16:44

Quote:

Originally Posted by bexx (Post 931436)
de ex eu am astra g 1.6 16v.. se poate pune?

daca-i pui turbo mai intai se poate sau un fake bov dar e penal
uitati-va la fimuletul asta BOV cu sunet de rata :D:D
https://www.youtube.com/watch?v=lZG0RS3mVBc

bexx 03-06-07 17:30

cam cat ar costa toata afacerea? si cam ce as avea de castigat? ca iti dai seama ca nu as pune turbo numai pt un bov :lol: .. stii cumva si ce ar trebui sa iau mai exact?

laguna_2_interceptor 04-06-07 07:47

1 Attachment(s)
- cine stie ceva de BOV marca MONZA... in special modelul din poza, dublu horn, este pentru TOATE motoarele turbo Diesel nu cum se spunea pe la sectiunea bursa numai pentru grupul VAG... deci cine cunoaste mai multe in special despre Monza in sine va rog...

laguna_2_interceptor 04-06-07 13:57

- nimeni nu stie nimic?

hattori 08-06-07 19:08

Eu am 2 bov-uri Monza, dar pt benzinare si calitatea fabricatiei este buna, dar ale mele sunt model diferit. La diesel nu stiu cum sta treaba, dar nu vad de ce ar fi mai rau...

laguna_2_interceptor 09-06-07 11:06

- multumesc de raspuns... deja trebuie sa vina, sper sa fie ceva bun... am vazut cu unii de pe aici asociaza MONZA cu ceva turcesc, de fapt este firma cat se poate de italiana si chiar sunt laudati pe unele forumuri de specialitatea...

2.0 sfi 09-06-07 22:49

eu am cumparat un bov dar nedumerirea mare ar fii cum il montez pe octavia 2 tdi pt ca nu inteleg skema de nici o culoare deoarece este toata in nemteste iar bov-ul este diferit de ce am vazut in thredurile de pana acum, supapa ca si forma este aceeasi dar are mai multe contacte electrice si mai multe teuri ,inclusiv un buton de on off. Iar cea mai mare nedumerire ar fii unde vine montat furtunul acela subtire care iese din capul supapei??

laguna_2_interceptor 10-06-07 08:52

- pai este relativ simplu... probabil a venit fara kit de montaj, eu l-am luat cu tot cu kit, ai nevoie de un T care sa vina pe teava de Intercooler inainte de a intra in turbina, BOV ul vine montat pe T u dupa care acel furtunas trebuie pus la electrovalva iar din electrovalva (cred) ca vine pus si pe un vacum, mai ai contactul de la pedala de acceleratie pe care il montezi la pedala, legi comutatorul de on/off la contactul de pedala si apoi mai departe la electrovalva... sper sa fi inteles in mare cum sta treaba... sa imi spui daca e ok si cum se aude...

Avionu 10-06-07 10:58

bov-urile pt diesel au alt principiu de functionare. La diesel nu exista clapeta de acceleratie deci nu are vacum.Ele vin cu un modul electronic care se cupleaza la pedala de acceleratie.Practic el detecteaza cand ridici piciorul dupa acceleratie si acesta comanda bov-ului(care in cazul diesel este o electrovalva) sa deschida. La diesel (neavand clapeta de acceleratie)nu are nici un rol de protectie pentru turbina.Unii sustin ca ar deteriora turbina. Eu unul nu prea inteleg cum. Central dupa ce il montezi sa faci un filmulet sa vedem si noi cum se aude. Ar trebuii sa se auda mai frumos comparativ cu un benzinar deoarece diesel face presiuni mai mari in turbina.Mult succes

bluey 10-06-07 23:31

Quote:

Originally Posted by Avionu (Post 941631)
bov-urile pt diesel au alt principiu de functionare. La diesel nu exista clapeta de acceleratie deci nu are vacum.Ele vin cu un modul electronic care se cupleaza la pedala de acceleratie.Practic el detecteaza cand ridici piciorul dupa acceleratie si acesta comanda bov-ului(care in cazul diesel este o electrovalva) sa deschida. La diesel (neavand clapeta de acceleratie)nu are nici un rol de protectie pentru turbina.Unii sustin ca ar deteriora turbina. Eu unul nu prea inteleg cum. Central dupa ce il montezi sa faci un filmulet sa vedem si noi cum se aude. Ar trebuii sa se auda mai frumos comparativ cu un benzinar deoarece diesel face presiuni mai mari in turbina.Mult succes

Se aude frumos.
Am auzit eu pe un Passat 1.9TDI.
Dar pe diesel mi se pare cam kitsch.
Ceva in genul aripioarei de rechin cu led in cap doar ca are dezavantajul de a te putea trezi oricand cu scapari de aer din admisie si alte belele.
Si sunetul ala trebuie acompaniat si de o evacuare sau niste ture mai inalte.

All times are GMT +2. The time now is 13:58.

- Copyright 2026 4Tuning