![]() |
Diesel-ul e bun doar pentru agricultura! :lol:
Quote:
|
In primul rand as vrea sa mentionez o chestie,poate e o aberatie poate nu dar ma gandeam referitor la cuplu maxim la motoarele pe motorina care e undeva in jur de 2000 de rotatii.Pai da dar daca te uiti pe plaja rotatiilor este undeva la jumate asa cum este si la benzina la 3500,majoritatea motoarelor mergand pana la 6000 pe benzina si vreo 4000 pe motorina.Cuplul maxim nu este mai jos la motorina e tot acolo la mijlocul turatiilor.Cutia pentru motorina este etajata pentru un motor de maxim 4000 de rotatii.Ceea ce spuneti voi ca e mai jos e mai jos doar pentru ca motorul e capabil doar de 4000 de ture.Pe urma cuplul ala dublu e o chestie ca DDR-ul la calculatoare,e o diferenta destul de mica nu e dubla asa cum crede lumea cand vede cifrele.Adica daca ar exista cuplul ala in realitate o masina pe motorina cu aceeasi putere ar trebui sa rupa tot.Aduceti-mi o octavia TDI de 75 CP si sa vedem daca accelereaza de 2 ori mai repede ca mine.Hai sa luam un motor de acceasi capacitate cilindrica si sa ii punem turbina,de exemplu un BMW 318 cu motor de 1890 cm cubi, sa ii punem turbina si intercooler si sa vedem care bate Octavia sau BMW-ul.Singurul avantaj al motoarelor pe motorina este consumul si faptul ca datorita compresiei imense pot fi dotate foarte usor cu turbina fara modificari majore la pistoane etc.Este normal sa comparam performantele unui TDI la 2000 de ture cu performantele unui motor pe benzina cu turbina si intercooler la jumatatea plajei de turatie a acestuia.
|
pai dieselul este un motor cu ardere lenta..si aprinderea este diferita de benzina normal sa fie cu mai putine turatii....si cine-a zis treaba ca dk este cuplul asa de mare..esti rege pe acceleratie..spre exemplu hummeru..sau monstrii pickup de peste ocean GMG si Chevy care variantele de top au in jur de 300cp si cuplu de 3 ori mai mare..si asta nu inseamna ca se compara cu o impreza la accelerare..
mai este un aspect care nu este luat in consideratie....durata de viata a motoarelor..??? |
fiind fan bmw zic numai 535d...si din cate am citit si imi aduc bine aminte, parca la reprize 80-150 sta pe langa un M5(E39) sau poate chiar mai bine.
Si cred ca 535d este deasupra la multe motoare pe benzina de aceiasi capacitate.. |
dar..535este BIturbo...si 3.0 l
|
Re:
Quote:
|
Nu comparam aici o masina cu alta... Comparam 2 tipuri de motorizare! Haideti sa va intreb si eu ceva: De ce la majoritatea marcilor ( vb de cele importante), varful de clasa este pe benzina? De ce nu se fabrica motociclete pe motorina? :lol: Eu cred ca motorul diesel are calitatile lui, pe care nu le contesta nimeni, dar in materie de viteza, nu se poate compara cu benzina! Sau mai bine zis la accelerare...
E adevarat ca diferenta dintre cele 2, s-a micsorat mult in ultima vreme! Nu se poate spune ca dieselul nu fuge! Fuge si inca rau! Numai ca orice motor care foloseste motorina drept carburant, oricat de performant, oricat de nou, oricat de imbunatatit ar fi, intotdeauna va avea deasupra un motor care fuge suta cu cel putin o miime de secunda mai repede... si ala nu are ce sa fie decat un motor pe benzina... Deci parerea mea este ca benzina castiga clar confruntarea cu dieselul... |
acum revenind in cruda lume reala, cand iti faci calculul si vezi ca la diesel te-a costat 1 km 1700 de lei, iar la benzina te-a costat 3600..., iar cand un drum bucuresti timisoara si retur te costa 1.900.000 cu un diesel si 4.000.000 cu o masina pe benzina... te cam footzi in ele sutimi de secunda castigate...
|
Re:
Quote:
Pana la urma tot dieselul are randament mai mare! :wink: |
exact....toate fug..benzina-i top...dar e careva p-aci pilot de curse sa alerge pe diesel?
|
Re:
Quote:
|
haideti sa vb de un alt aspect....adica e vb de cuplul motorului....ex:
un motor de benzina 100cai are cuplu ~150Nm si unu T.D. de 100cai are cuplu 250Nm (adica al unui motor de 170cai) intreb un motor td nu ar fii mai avantajos pt. alergarile din oras... si nu ma refer la liniute doar la plimbarile asa mai \"sportive\"... |
Re:
Quote:
Golf 1 1.6D headin' my way...si d-aia intreb ;) |
Re:
Quote:
|
mie unul nu mi se pare asa....adik doar dk n-ai STI sau alte masini puternice....dar la masini de pana-n 150cp...dieselul mi se pare mai \"sportiv\" pt mici crosetari in oras..tocmai ca nu tre ture multe..cuplu fiind disponibil intre 2000-3000 ture maxim...
|
| All times are GMT +2. The time now is 06:06. |
- Copyright 2026 4Tuning