![]() |
Re: logan MPi Vs. logan DCi
Am detinut 1.4MPI si am condus si 1.6 si 1.5dCi. Toate par fiabile pana acuma nu au avut nici proprietarii lor probleme serioase si au sute de mii de kilometri dCi-u o fost chiar pe Taxi! Da atata pot sa zic ca 1.4 le ii varza afara din oras, in oras merge da afara tre sa tragi de ea sa depasesti si sa urci in rampa e greu e tare lenesa !! Vreti LOGAn atunci mai bine luati benzinar de 1.6 sau diesel 1.5 amandoua trag destul de bine!
|
din cateva surse am aflat ca primele modele de dci au probleme cu nustiu ce pilitura produsa de pompa de injectie care automat ajunge in injectoare si le face varza....acum modelele mai noi habar nu am daca au aceeasi problema.
|
cam da, idem cu unele modele de clio, da stai linistit ca nici celelalte nu sunt mai bune, sunt doar mai noi si nu au avut tipm sa vada multi km
|
Am condus si eu amandoua masinile. MPI-ul am inteles ca e foarte fiabil, la fel ca majoritatea motoarelor pe benzina, in schimb e foarte lenes si consuma mult. 1.5 DCI mi-a parut o masina agila, cu un consum excelent, si o cutie foarte buna. Dar cam toti cei pe care ii stiu cu DCI au inceput sa aiba probleme mari cu ele dupa 100 de mii de km. Eu as merge pe DCI, dar numai in ideea ca il iei cu putini kilometri si relativ nou.
Am citit si dezbaterea baietilor de mai sus. Destul de interesanta, as putea spune. Dar nimeni nu prea a spus ca motorul e de fapt o imensa pompa de aer, si cu cat pompeaza mai mult aer, cu atat genereaza o putere mai mare. In procesul transmiterea puterii la roata apare si cuplu care este forta pe care motorul o exercita asupra transmisiei. Presiunea la aspirat "negativa" cum spunea cineva, de care se vorbea, se defineste cel mai bine cu termenul de depresiune, folosit in special in meteorologie si care inseama o presiune mai mica decat ceea admosferica. |
| All times are GMT +2. The time now is 20:51. |
- Copyright 2026 4Tuning