![]() |
Re: Cine A Adus Tuningul In Oradea?
ca si o completare tuning se facea si pe vremea lui ceausescu.doar ca atunci se facea tuning ''strict racing''.se faceau masini cu aripi evazate(umflate) si se modificau mult motoare. de regula aceste masini participau la probe de viteza in coasta gen stana de vale,gutin(MM)etc.de ex tatal meu avea la inceputul anilor 80 o dacie cu motor gordini 1.6 l si carburatoare dublu corp de alfa romeo dell orto care dezvolta in jur de 125 cai si atingea o viteza intre oradea si sanmartin de aproape 200km/h (nu erau sensuri giratorii) care la vremea aia!!!.masina ca si design arata ca si un r12 gordini.si mai cunosc oameni care aveau astfel de masini modificate gen lada si dacia cu prize de aer tobe sport home made si alte minuni dar acesti oameni nu au ocazia sa scrie pe forumuri.oricum noroc tunerilor din oradea.numa bine
|
Quote:
apropo..daca vorbim de tuning nu intotdeauna e vorva si de motor.nu este o teorie axata exterior cu puteri imense....sunt tuninguri estetice exterioare lucioase latite pictate vopsite interioare la fel complexe modificate sisteme de sound etc etc ...pai fara asemenea masini nu ar fi tuning showuri...ce ar fi sa aiba toate motoare perverse si un exterioar doar finutz si la ce ne-am holba??la filtre blow-off-uri?discuri si placute frane?turbine?ramforsari caroserie?...este cine de acele elemente e curios este cine de altele....omul se orienteaza si la placeri si se uita oare ce ar putea realiza din banuti lui...si deacea sunt masini si cu lipsuri ca nu sunt atatea fonduri..ce zici?..noah paa si craciun fericit tuturor :):):) |
pentru sound identity.sunt perfect de acord ca sunt mai multe tipuri de tuning(la exterior, la interior,la motor, la sound etc.)nimeni nu poate contesta lucrul asta.si nici nu am spus ca nu zozo, sau tu, sau altii nu au adus tuningul in oradea ca pana la urma eu ma plimbam cu bicicleta cand umbla zozo cu bmw-ul acela cu boxa in volan.eram un pusti pe vremea aia.ce am vrut sa zic in mesajul precedent a fost ca si pe vremea lui ceausescu exista o idee. cat de mica era ea.ca rezultatul unui proiect nu era un tuning show ci o cursa pe traseu montan era altceva. atunci atat se putea face. era totusi un alt regim de politica in tara. acum noi ne putem comanda diferite piese de tuning de oriunde. de pe net de dincolo, sau d la magazinele de specific de la noi(mult succes). atunci lumea se bucura cand primea cate un motor din franta sau italia sau orice alt ansamblu al unei masini. si se incerca sa se faca ceva cu aceste piese, tocmai ca masinile lor sa nu fie la fel cu ale celorlalti. asta am vrut sa zic. nu am criticat pe nimeni si nu am spus ca tuningul a fost adus pe vremea lui ceausescu:D .tuningul inseamna orice modificare adusa unui lucru(in cazul nostru masinile). ca sa fie diferita de celalalte intr-un anumit fel.asta am vrut sa zic.(asa cred eu,corecteaza-ma daca gresesc). ok salut ciao
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 19:25. |
- Copyright 2026 4Tuning