Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masini tunate (https://forum.4tuning.ro/18-masini-tunate.html)
-   -   Audi Q7 V12 TDI - 500HP (https://forum.4tuning.ro/18-masini-tunate/23453-audi-q7-v12-tdi-500hp.html)

zGb 13-09-06 18:12

Re: Audi Q7 V12 TDI - 500HP

@Loop : du-te si culca-te frate masina aia e concept iar motorul ala nu cred ca va avea peugeot bani sa-l puna pe vreo masina de serie (presupunand prin foarte absurd ca o sa-l puna pe vreo serie in nici un caz nu va avea puterea aia) ,va fii pus doar la le mans la anu...v12 de la audi e deja pus pe o masina de serie...iar 908rc ala 4 tone frate? lol...cred ca mi-l alearga q7 asta putin la cele 2.5-2.8tone ale lui :lol: :lol: :lol:

peugeot e degeaba...au copiat si ei dupa audi...istoria a fost scrisa peugeot si restul sunt in urma

si inca o chestie....acest v12 tdi are norma de poluare euro5 lol...

Loop 13-09-06 18:21

am pus si eu asa ca chestie pt ca sunt impresionante cifrele pt un motor diesel

zGb 13-09-06 18:26

pai lasa ma...ca si motor diesel vezi ca era o chestie cu roti gen racheta asa...avea vreo 300.000 de cai parca diesel :D

neoStar 13-09-06 19:35

omg ... imi vand sufletu pt o masina d`asta .. e cineva interesat ? :D

Bogdan_mb 13-09-06 19:52

Quote:

Originally Posted by TSC-U (Post 552569)
nu ma asteptam sa faca cei de la audi asa ceva!?

e...hightech!ce consum ce performante...!

ml 65 amg pe benzina are 512 cp!cel mai puternic motor pe benzina la clasa lui!

...

scuze de off , dar nu exista ML65 AMG, doar ML63 AMG 510 cp 0-100 / 5s
chayenne turbo S - 525 cp 0-100 / 5.2s

Race 13-09-06 19:57

Quote:

masina asta doar cu upgrade de intercooler (in caz ca n-are unu imens) si 2 turbine de mb 320 cdi sau bmw 3.0d si resoftare
Asta are foarte multa logica...inlocuim doua turbine de V12 cu doua luate fiecare de la cate un V6.Genial...

Trebuia sa se intample si asta.Dupa ce regulile (a se citi "metode regulamentare de a trisa") au permis ca un prototip Diesel sa fie competitiv,era firesc sa urmeze si modele pentru strada.Si e la fel de firesc ca fanii infocati ai motoatelor de tractor puse pe autoturisme sa fie extaziati.
Tinand seama ca e vorba despre un autobuz mai mic,adica Q7,un Diesel e cel mai potrivit.Nu prea exista autobuze pe benzina.Ar fi si pacat de un motor bun sa fie irosit pe asa ceva (cum e cazul V8-ului de 4,2 litri).
Motorul de curse de pe R10 are 275 kg.Probabil ca le-a trebuit cantar cu scala marita sa-l cantareasca pe asta de strada.Iarasi,asta nu e o problema pentru camionul ala,oricum nu e facut sa ia curbe.Daca il vor monta vreodata pe A8 sau A6,vor ajunge de rasul lumii.As vrea sa vad RS6-le TDI ( :lol: ) cu ancora aia in bot si tractiune integrala cum bate un M5...
Si pe final,daca va uitati la curba de putere a tractorului,o sa vedeti ca e chiar ceva mai slaba decat a motorului de 6,2 litri AMG,care e mult mai usor,si cel mai probabil si mult mai ieftin.Si aspirat pe deasupra.

Nautilus 13-09-06 20:32

Quote:

Originally Posted by Race (Post 552828)
Asta are foarte multa logica...inlocuim doua turbine de V12 cu doua luate fiecare de la cate un V6.Genial...

Trebuia sa se intample si asta.Dupa ce regulile (a se citi "metode regulamentare de a trisa") au permis ca un prototip Diesel sa fie competitiv,era firesc sa urmeze si modele pentru strada.Si e la fel de firesc ca fanii infocati ai motoatelor de tractor puse pe autoturisme sa fie extaziati.
Tinand seama ca e vorba despre un autobuz mai mic,adica Q7,un Diesel e cel mai potrivit.Nu prea exista autobuze pe benzina.Ar fi si pacat de un motor bun sa fie irosit pe asa ceva (cum e cazul V8-ului de 4,2 litri).
Motorul de curse de pe R10 are 275 kg.Probabil ca le-a trebuit cantar cu scala marita sa-l cantareasca pe asta de strada.Iarasi,asta nu e o problema pentru camionul ala,oricum nu e facut sa ia curbe.Daca il vor monta vreodata pe A8 sau A6,vor ajunge de rasul lumii.As vrea sa vad RS6-le TDI ( :lol: ) cu ancora aia in bot si tractiune integrala cum bate un M5...
Si pe final,daca va uitati la curba de putere a tractorului,o sa vedeti ca e chiar ceva mai slaba decat a motorului de 6,2 litri AMG,care e mult mai usor,si cel mai probabil si mult mai ieftin.Si aspirat pe deasupra.

Pentru comparatie:

Tancul sovietic T-55 avea 500 CP la 2000 rpm, dintr-un Diesel aspirat de 38,8 litri :D greutatea motorului: 750 kg "uscat", 820 kg cu ulei, se mai adauga vreo 60-100 de litri de apa pentru racire

Q7 are 500 CP la 4000 rpm dintr-un Diesel biturbo de 6 litri, care cantareste cel mult 300 kg

Tancul modern Leclerc produce cam 1500 CP la 2500 rpm dintr-un motor Diesel turbo de 16,5 litri

Se pare ca benzina cam pierde teren...

~Nautilus

zGb 13-09-06 20:55

Quote:

Originally Posted by Race (Post 552828)

ce pot sa zic...vorbesti si tu ca sa nu taci...ma abtin din greu sa nu te jignesc putin ca meriti la atitudinea asta zeflemista care o ai...

inlocuieste 2 turbine de v12 cu cate una de v6 botule pt ca alea de v12 sunt mici...uita-te-n poze...v10 tdi are tot 2 turbine...si ghici ce? are 2 vnt-18...un 1.9tdi de 115/130/150cp are vnt17 ... vnt18 gasesti pe c220 cdi si chestii asemanatoare....asta ca sa-ti faci o idee...am dat un exemplu de vnt20 care este vizibil mai mare decat vnt18...n-are sens sa scriu de vnt22 sau gt25 (cea mai mare turbina cu geometrie variabila pusa pe mb 320 cdi) ... deci doar ca sa-ti faci niste idei ... in alta ordine de idei poti sa te bagi la somn din nou iarta-ne ca te-am trezit arondule

si in final tocmai ca q7 are o lungime de autobuz si cu un motor de 5 tone si are suta in 5.5 secunde ar trebui sa-ti dea de gandit...chiar nimeni de pe pamantul asta nu cred ca are ceva de reprosat masinii asteia...si fanii mercedes apreciaza si vii tu un frustrat sa ne zici ca e de fapt un cacat de masina...bravo coae esti beton :)

Race 13-09-06 21:57

Quote:

care cantareste cel mult 300 kg
Ce optimist esti :D

Pentru partea cu tancurile nu are sens sa ma chinui...vad ca ai o pasiune pentru a abera pe langa subiect.

Habar n-am ce turbine se folosesc pe tractorasele alea,si sincer nici nu-mi pasa.Dar tinand seama ca R10 are 1,94 bari supraalimentare,exact de asta are nevoie motorul asta:turbine mai mari ! Ma rog,un dragster are spre 4 bari,deci totul e posibil...exista totusi motive pentru care motoarele DE STRADA nu au presiuni asa mari.Un CCR de 806 CP are doar 1,4 bari.

Quote:

si in final tocmai ca q7 are o lungime de autobuz si cu un motor de 5 tone si are suta in 5.5 secunde ar trebui sa-ti dea de gandit
Vai ce realizare ! ML63 si Cayenne Turbo S stau chiar mai bine.Si exista si autobuze (de alea reale,cu 80 locuri) care au nevoie de wheelie bars pentru a nu se da peste cap la demaraj.Ce dovedeste asta ?! Ca daca ai destula putere,o poti irosi pe cacaturi...

Quote:

chiar nimeni de pe pamantul asta nu cred ca are ceva de reprosat masinii asteia
Asteapta sa puna motorul asta pe un sedan,si o sa vezi ce e de reprosat.Ca pe un camion/autobuz se potriveste perfect.

Quote:

e de fapt un cacat de masina
Un cacat de masina e oricum Q7,indiferent cat de bun e motorul de pe el.Ce vroiam eu sa zic e ca V12 TDI e un cacat de motor.

RoSonic 13-09-06 22:09

Potoliti-va!!!

mihaimicron 13-09-06 23:35

Quote:

Originally Posted by neoStar (Post 552793)
omg ... imi vand sufletu pt o masina d`asta .. e cineva interesat ? :D

ma bag si eu .....macar poate lom amandoi :D

Bogdan_mb 14-09-06 03:42

Quote:

Originally Posted by Race (Post 552956)
Un cacat de masina e oricum Q7,indiferent cat de bun e motorul de pe el.Ce vroiam eu sa zic e ca V12 TDI e un cacat de motor.

E adevarat ca primul SUV de la AUDI care ar trebui sa fie un simbol al lui Quattro nu exceleaza la capitolul offroad dar nu poti spune ca e un c....t. Vanzarile spun totul.
Iar despre un motor la care evident la muncit destul de mult nu isi merita aceasta catalogare pentru ca nu a dezamagit inca pe nimeni.

toate cele bune si sper ca acest conflict benzina vs motorina se va stinge.

Ciro_zel 14-09-06 04:33

Aveam si eu o gramada de reprosat diesel-urilor pana nu cu multa vreme in urma..pana m-am urcat intr-un C4 VTS 2.0 HDI de (cred)136 de cai. Ce pot sa zic e ca e la ani lumina de ideea mea de "tractor"... cand e in banda lui de putere se comporta la fel ( poate putin mai bine probabil datorita supraalimentarii) decat un motor pe benzina. De afara se aude ca un tractor :lol::lol: , dar inauntru are un sunet placut..toarce...pot sa zic ca e chiar sexy :D...imi place :-)..singurul dezavantaj fata de benzina ar fi banda de putere ingusta....trage si apoi peste o anumita turatie oboseste rapid.... :rolleyes2 . Parerea mea e ca ar trebui sa incetam sa ne certam pe benzina vs diesel, sunt 2 abordari complet diferite ale problemei motorizarii unei masini..fiecare cu avantaje si dezavantaje specifice...depinde ce prioritati ai
Ontopic: exceptional motorul asta pe un SUV, defapt nici nu concep SUV sau masina off-road fara diesel, e un must dupa parerea mea 8). Interesanta tehnologia si executia

Nautilus 14-09-06 07:25

Quote:

Originally Posted by Race (Post 552956)
Pentru partea cu tancurile nu are sens sa ma chinui...vad ca ai o pasiune pentru a abera pe langa subiect.

... spune cel care abereaza cand e vorba de tractoare :D

~Nautilus

dexter_20 14-09-06 07:59

Diesel-urile incep sa prinda teren in fata motoarelor pe benzina in ultima vreme. Q7 V12 TDi vine sa confirme si mai tare acest lucru. De la ei ma asteptam la asa ceva avand in vedere motorul de pe masina care a castigat Le Mans-ul. Vad ca Peugeot incepe sa miste ceva,vreau sa vad si altii cum o sa reactioneze. Bravo Audi! Bravo Q7!Bravo V12 TDi

All times are GMT +2. The time now is 20:36.

- Copyright 2026 4Tuning