![]() |
Re: ce imi recomandati ??? RM? sau RL ?
parca era unu` mov dar avea capota hidoasa .. bleah ... trebuia gasita o solutie unde sa imbini utlu` cu placutu` :)
|
nu mai tin minte exact ce culoare era...si era de vanzare...din cate imi aduc aminte era albastru :)
|
diferenta dintre R si RL e de dotari, spoilere, bandouri laterale, tapiterie pe stalpii interiori, centuri de siguranta pretensionate, etc
RM are discuri de dacie si planetare aproape de dacie pe fata, si pe spate are discurile de oltcit RT are discuri de dacie pe fata, si tamburi de dacie pe spate R= romanian (cred) RL= romanian luxury RM= romanian modify RT= romanian total eu am un RM si nu am probleme cu franele, in schimb un oltcit TRS si o oltena TRS a ramas fara frane dupa cateva sute de KM pentru ca i s-a incalzit lichidul de frana, deoarece discurile alea de la frana, oricat de supradimensionate si de ventilate ar fi, nu au aerisire, din contra toata caldura de la motor vine fix pe ele la formula unu exista ceva difuzoare de capteaza aer rece sa raceasca discurile, iar la oltcit-uri au pus discurile chiar in aerisirea motorului acum parerile sunt impartite in leg cu frana de mana, asa e, nu cred ca poti regla vre-o data perfect frana de mana, si daca poti se deregleaza dupa ceva timp, din cauza proastei proiectari, bratele raman aproape de disc iar placutele de frana de mana freaca in continuare, pe discuri, si se uzeaza :sad: |
deaia nu imi place frana aia de mana. la mine e dereglata incat sa nu frece pe discuri. ca parca frana masina la plecarile de pe loc. dar pt incepator e greu fara frana de mana. dar la putina experienta poti sa te descurci cat de cat si fara.
|
si nu se poate face cumva sa faci sa ai si frana de mana ... dar sa nici nu frece pe disc ?
|
eu m-am gandit la o chestie si cred ca se poate face, e un pic mai complicat, si trebuie strungar sa modifice ceva
in principuiu e ca si la mountain bike fiecare brat sa aiba un arc de ala, care atunci cand se actioneaza frana de mana sa il tensioneze, iar cand se lasa frana de mana, arcul ala sa departeze bratul de disc, dar ar trebui 4 arcuri, si modificari la toate bratele, pentru a putea fi incorporat arcul ala pe axul de miscare al bratului |
eu unu vreau cutie de trs cu planetare si discuri de frana la cv si pusa frana de mana acolo. si am rezolvat prob :D
|
rl ca am si eu si este mai bun decat rm al meu are acum motor de trs pe el
|
si de ce nu explici de ce e mai bun RL decat RM ... eu am RM si`s multumit de el ... in legatura cu frana de mana la RM , o sa incerc eu sa o fac functionala ... daca intradevar se deregleaza (ce`a ce nu cred) ii pun tamburi .. senzatia la RM sunt discurile pe spate ...
P.S.: multe masini 2006 n`au discuri pe spate |
eu am rm si sunt foarte multumit de el...nu am probleme cu el nimik...ce spun unii k nu sunt bune k au discurile la roata asta e alta treaba si dupa parerea mea e mai bine asa...cu discurile la cv ti se pot rupe etrierii din cutie si omori planetarele cand pui frana...la rm frana se face direct pe disc in schimb la rl sau alte modele se face prin planetare care la randu lor actioneaza discurile deci...
|
scuze ca ma bag si eu,frane la rm 60% fata de un r sau trs,planetare 30 %fata de r sau trs......
|
putin mai explicit :)
|
eu zic sa pastrezi RM-ul
|
eu orice as face il voi pastra...chiar dak zic unii k nu e bun la frane sau la alte chestii....imi tine frana si atat...la unii prin a tine frana ei inteleg ca cea de servo...adik apesi un pik si te zboara prin parbriz...dintr-un rm se pot face multe...Dany PMD are tot rm din cate stiu eu si stiti bine ce a iesit din el..dak nu am dreptate bodyspeed corecteaza-ma...
|
Quote:
nu are nici un RM.... din toate cele 4 pe care le are familia...:D |
| All times are GMT +2. The time now is 07:11. |
- Copyright 2026 4Tuning