Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Oldies versus New (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/2161-oldies-versus-new.html)

aleks 31-01-05 12:51

oldies but goldies. nu mi-ar placea sa merg \"365 de zile pe an\" cu asa ceva, normal, dar mi-ar creste inima daca as avea asa ceva in garaj mai mult decat o masinuta de serie, oarecare, noua

SHOGUN-A8 14-06-05 21:37

Este doar o chestiune de gust.Daca luam partea logica...nu se mai faceau masinile noi si mult mai sigure si frumoase daca cele vechi erau mai bune.Masinile noi sunt masini noi-mult mai tari! :P

aleks 15-06-05 09:24

Re:

Quote:

Originally Posted by \"SHOGUN-A8\"
Este doar o chestiune de gust.Daca luam partea logica...nu se mai faceau masinile noi si mult mai sigure si frumoase daca cele vechi erau mai bune.Masinile noi sunt masini noi-mult mai tari! :P

mare shogun, aici trebuie sa intelegi nuanta... :lol: :lol:
toata lumea stie asta, ca masinile noi sunt mai comode, au mai multa tehnologie etc, etc, etc, dar masinile vechi, de epoca , de colectie, etc, au farmecul lor unic, au un \"parfum\" aparte, au un sunet special, au un aspect inconfundabil.
stii, sunt lucruri pe care le simti sau nu, e ca si cum ai explica ce simti cand faci sex, degeaba iti povestesc eu trei zile cum e, daca n-ai facut nici o data nu poti intelege ;)

the_mav 15-06-05 10:33

cum spunea cineva: \"old school magic, baby\".... :wink: :wink: :wink:
parerea mea e ca sunt foarte multi factori care influenteaza o alegere aici... tine cfhiar si de personalitatea fiecaruia, daca vretzi...

i'm in for oldies but goldies :wink: :P 8) :wink: :P

orlando 16-06-05 22:27

dupa mine cele veki sunt frumoase ca si aspect asa dar la motoare nu cred ca se pun la tranta cu cele noi zic eu...
si plus ca parca tot mai frumos e un blod mai bombat asa mai aerodinamic decat una coltzuroasa asa...
zic eu...! :shock: :D :D :D :D 8) :wink:

florian_ford 17-06-05 01:05

1 Attachment(s)
oldies rullez

florian_ford 17-06-05 01:06

1 Attachment(s)
inca una

florian_ford 17-06-05 01:09

si gt-ul 40 :twisted:

aleks 17-06-05 09:20

1 Attachment(s)
si sa n-o uitam pe vedeta din gone in 60 seconds, e l e a n o r :!: :!:

Mantus_a 18-07-05 15:41

zicea cineva ca masinile astea noi gandesc mai mult decat soferul... Atunci unde mai e farmecul condusului la o masina noua? pe cand la o masina veche tu o controlezi nu ea pe tine... deci votez spre o masina a anilor 70

emmanuel 19-07-05 23:11

Sincer !!
In anii 50-70 (inainte de criza petrolului) ajunsesera cu masinile de custom la mult peste 500 cp (din ce m-am documentat eu) !! Cui nu i-ar placea asa ceva sub partea dorsala !! Deci defenetly oldies from that point of view dar tre sa te gandesti si ca masinile alea (fara sisteme electronice) erau mai brutale si nu iertau multe deci soferul era sofer !! Din punctu' asta de vedere (newbies!)
Depinde cum privesti !!
Ideal ar fi :

BOTH !!!!

P.S. Specificatii pentru Eleanor(Shelby Mustang GT 500):

Engine
Type: V8
Displacement: 7051 cc
POWER: 355 bhp @ 5400 rpm (care de fapt erau 400 hp @ 5600 rpm din motive de asigurare s-au proclamat doar cei 355)
Torque: 420 lb-ft @ 3200 rpm
Redline: 5500 rpm

Adica va rog, imaginati-va o masina de 1416 kilograme si 400 de cai !!!
unde mai gasim asa ceva ???

Race 20-07-05 10:24

Masinile tunate in zilele noastre au 1200-1400 CP omologate pentru strada si pana la 2000 cele preparate pentru curse si neomologate pentru strada.
Bineinteles ca era declarat sub ce putea...daca te iei dupa diferiti oameni,426 Hemi avea 500 CP,5,7 de pe ultimul Firebird avea 350 CP etc....am gasit si om care sa sustina ca Fiesta 1.6 are mai mult de 100 CP si a fost declarata asa pentru asigurare ! Sa fim seriosi !
In al doilea rand,ce ti se pare tie asa extraordinar la masina aia ? Era mai lenta decat multe altele din aceeasi perioada:

'67 Mustang Shelby GT-500 - 14.6@99

'66 427 Cobra - 12.2@118
'66 Corvette 427 - 12.8@112
'69 Road Runner - [email protected]
'70 Hemi Cuda - [email protected]
'70 Chevelle SS454 - [email protected]
'69 Camaro - [email protected]
'70 Buick GS Stage I - [email protected]
'69 Charger R/T - 13.48@109

Sunt doar cateva exemple,daca vrei se mai gasesc si altele.
Iar cu raportul masa/putere ma faci sa rad.Masina e mai grea decat zici tu,are 1597 kg.Ia uita-te la un Corvette actual,sau la orice TVR si compara.
In zilele noastre,un Civic Type-R putin modificat scoate timpul ala pe sfertul de mila.Iar o masina sport cu adevarat nu are ce discuta cu ea.
Asa ca raspunsul la intrebarea \"unde mai gasim asa ceva?\" e:\"PESTE TOT\" !

aleks 20-07-05 11:45

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Race\"
Masinile tunate in zilele noastre au 1200-1400 CP omologate pentru strada si pana la 2000 cele preparate pentru curse si neomologate pentru strada.
Bineinteles ca era declarat sub ce putea...daca te iei dupa diferiti oameni,426 Hemi avea 500 CP,5,7 de pe ultimul Firebird avea 350 CP etc....am gasit si om care sa sustina ca Fiesta 1.6 are mai mult de 100 CP si a fost declarata asa pentru asigurare ! Sa fim seriosi !
In al doilea rand,ce ti se pare tie asa extraordinar la masina aia ? Era mai lenta decat multe altele din aceeasi perioada:
Sunt doar cateva exemple,daca vrei se mai gasesc si altele.
Iar cu raportul masa/putere ma faci sa rad.Masina e mai grea decat zici tu,are 1597 kg.Ia uita-te la un Corvette actual,sau la orice TVR si compara.
In zilele noastre,un Civic Type-R putin modificat scoate timpul ala pe sfertul de mila.Iar o masina sport cu adevarat nu are ce discuta cu ea.
Asa ca raspunsul la intrebarea \"unde mai gasim asa ceva?\" e:\"PESTE TOT\" !

hmm... urmariti putin topicul cand dati reply-uri, va rog
s-a mai discutat asta, nu spune nimeni ca masinile noi nu sunt performante, dar puterea in stare pura la modelele de serie nu o mai gasesti la masinile noi, cele vechi au totul \"la vedere\" sa spunem asa, nu esti decat tu si caii putere, nu ai nici un sistem ajutator, nici un sistem electronic, totul se bazeaza pe abilitatile si priceperea soferului, la asta se rezuma tot

Race 20-07-05 14:26

Bogatanul ala isi va lua E-Type din snobism,nu pentru ca e mai bun.E rar,si pare \"cunoscator\" ca merge cu asa ceva pe strada...de fapt ca are in garaj ca nu cred sa mearga foarte des.
Vechiturile trebuie pastrate in muzee sau la fier vechi dupa caz,nu pe strazi.
Dupa cum am mai zis,in momentul in care iti place ceva vechi (nu neaparat masini),pari cult,\"ai gusturi\" etc...100 % snobism ! Masinile vechi sunt niste sicrie pe roti...si mai lente decat cele actuale.E mersul firesc al lucrurilor.Si nu toate masinile moderne sunt controlate de electonica (ex TVR...si la majoritatea masinilor se pot decupla sistemele electronice).

emmanuel 20-07-05 15:36

Re:

Quote:

Originally Posted by \"aleks\"
cele vechi au totul \"la vedere\" sa spunem asa, nu esti decat tu si caii putere, nu ai nici un sistem ajutator, nici un sistem electronic, totul se bazeaza pe abilitatile si priceperea soferului, la asta se rezuma tot

Exactly my point

All times are GMT +2. The time now is 02:04.

- Copyright 2026 4Tuning