Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masini de serie (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie.html)
-   -   Volvo vs. Geely ! (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie/160295-volvo-vs-geely.html)

adrian78bmw 25-12-09 13:29

Re: Volvo vs. Geely !

Quote:

Originally Posted by CyberCSX (Post 2921368)
Da Quelle RO apartine de sectorul Rusesc de acea mai traieste dar fi linistit ca nu mai are mult.

Cu globalizarea īti dau perfecta dreptate si odata cu globalizarea, pica si calitata. La BMW-ul tau de ex. mai sīnt si o groaza de piese facute īn Romānia. Mai ales la modelele noi.

problema nu e ca sunt facute in Romania sunt destul de muncitori romani si destepti problema e ca managementul nu e german e tot romanesc cu oameni fara cunostinte manageriale si sefi de cacao care cer productie multa si proasta in loc sa fie productie putina si de calitate..
Nu ma ingrijoreaza ca o gramada de firme au ajuns pe mana chinezilor, indienilor si arabilor atata timp cat ei vin cu capitalul si mai imprumuta o parte din tehnologie la ei..

CyberCSX 25-12-09 13:35

Quote:

Originally Posted by adrian78bmw (Post 2921427)
.....problema e ca managementul nu e german e tot romanesc cu oameni fara cunostinte manageriale si sefi de cacao care cer productie multa si proasta in loc sa fie productie putina si de calitate...

exact. Asta este pt. RO punctul vulnerabil. 80% din sefimea romāneasca este la o vīrsta medie de 40 - 50 de ani, oameni care si-au facut pregatirea la COADA VACII COMUNISTA fara vreun KNOW-HOW Modern de management asa cum se cere azi. Nu mai vorbesc de scoliile facute pe spaga si de la astia nu te poti astepta laceva mai bun.
sistemul de management Romānesc va fi la unison cu sistemul din alte tari abea peste vreo 20 - 30 de ani atunci cīnd scolatii moderni vor avea vīrsta maturitatii.

Īn ceea ce priveste cealata tema MADE IN CHINA degeaba vin ei bu sacu de bani. uita-te la NCAP CRASH TESTS cum se īncheie produsele chinezesti si cum o īncheie cele vestice. Nu ma īncalzeste cu nimic sacul de bani chinezesc, indian, coreian daca creierii mei ajung īn canalizarea soselei īn mod inutil.

adrian78bmw 26-12-09 14:57

Quote:

Originally Posted by CyberCSX (Post 2921439)
.

Īn ceea ce priveste cealata tema MADE IN CHINA degeaba vin ei bu sacu de bani. uita-te la NCAP CRASH TESTS cum se īncheie produsele chinezesti si cum o īncheie cele vestice. Nu ma īncalzeste cu nimic sacul de bani chinezesc, indian, coreian daca creierii mei ajung īn canalizarea soselei īn mod inutil.

eu zic ca nu e prea asa uitate la Jaguar..nu cred ca sub caroserii se ascund piese chinezesti sau caroseriile sunt Briliance Auto!!

Directorul Geely: "Nu vom schimba nimic la Volvo"

Oficialii Geely, marca din China care este aproape de cumpararea Volvo, sustin ca nu se vor atinge de gama, dealerii si directorii actuali ai marcii suedeze dupa incheierea tranzctiei.
Geely nu va schimba nimic din ceea ce inseamna Volvo in industria auto mondiala dupa finalizarea foarte probabila a cumpararii brandului suedez, urmand sa nu se atinga de caracterul, uzinele, oamenii si dealerii pe care marca ii are la nivel mondial. Informatia face parte din prima declaratie de presa pe care presedintele Zhejiang Geely Holding Group a facut-o dupa ce Ford a anuntat ca toate problemele financiare legate de trecerea Volvo in cadrul Geely au fost incheiate cu succes.

"Daca intelegerea se va incheia asa cum am stabilit, nimic nu se va schimba pentru Volvo, cu exceptia faptului ca directorul va fi Li Shufu. Volvo si Geely vor fi in continuare doua branduri conduse individual", a declarat acesta pentru agentia de presa chineza Xinhua. Conform oficialului Geely, cea mai dificila parte a negocierilor nu a privit pretul tranzactiei - estimat de presa internationala la 1.8 miliarde de dolari americani - ci modul in care vor fi utilizate in continuare drepturile de proprietate intelectuala ale Volvo.

In declaratiile sale, Li Shufu anunta ca primii pasi pe care Volvo si Geely ii vor face impreuna vor fi legati de dezvoltarea comuna a unor modele ecologice ale caror motoare se bazeaza pe surse alternative de energie. "Cumpararea Volvo ne va permite sa dezvoltam vehicule ecologice hibride si electrice, in timp ce Volvo va reusi sa scada vizibil costurile de productie si sa se dezvolte substantial in China", spune directorul Geely.

CyberCSX 26-12-09 15:21

Sa fie asa, sa-si respecte contractele ca de promisiuni goale e lumea plina.

bmwowners 26-12-09 21:28

Doamne am citi aici si sincer m-am cracanat de ras! Nu vreau sa se supere nimeni pe mine dar de la cumpararea Volvo s-a ajuns la televizoare, magnetofoane, ebay etc etc etc. Oricine sustine ca Volvo nu trebuia sa fie vanduta chinezilor se insala amarnic fiindca Volvo era pe marginea prapastieti daca nu era cumparata de cineva ajungea fix precum Saab adica inchisa cu lacatul pe poarta fabricii. In aceasi situatie se afla acum ceva vreme si Land Rover si Jaguar cand au fost cumparat de indienii de la Tata! Toata lumea ca si acum era wow se vad strica renumele va scadea calitatea etc etc etc. Ce s-a intamplat? 2 marci precum Land Rover si jaguar au fost resuscitate si pot spune ca au ajuns in momentul de fata la cel mai innalt punct al existentei lor cel putin Land Rover nu cred ca in istoria sa a mai atins un punct atat de innalt atat din punct de vedere al calitatii cat si al vanzarilor!
Asa ca nu va mai panicati cum nici indientii nu au distrus 2 marci de renume nu vor distruge si chinezii! De ce spumean de mentalitate comunista? Fiindaca doar un astfel de om poate crede ca un chinez nu poate face un lucru de calitate. Faptul ca ei s-au axat in tara natala pe produse cu un cost de produtie cat mai redus (stiu asta fiindca import din china) se datoreaza puterii de cumparare din tara lor. Acolo salariul mediu e undeva la 200 de dolari nu aveau cum sa produca masini de pana la 60.000 de euro cum produce Volvo insa asta nu inseamna ca nu sunt si capabili insa pentru Europa sunt sigur ca aceasta miscare este una cat se poate de benefica pentru Volvo!

CyberCSX 26-12-09 22:09

N-a spus nimeni ca chinezii sīnt īn stare de calitate. Si Romānii sīnt īn stare de calitate chit ca au o reputatie proasta (cel putin au avut, acum lumea si-a schimbat impresia) si la chineji chiar asta este marea problema.

De 20 de ani chinejii pe ce au pus mīna au distrus. Asta de la brand-uri pīna la PLAGIATE COPIATE de uz casnic arcuncate pe piata anapoda si repuatia asta da de gīndit.
Daca chinejii la capitolul auto vor urma exemplul romānilor, va dispare si reputatia proasta pe care o au. Aici nu ma refer la reputatia pe tarīm romānesc ci pe tarīm nemtesc si vest- european.

Nu vreau sa ma apuc de povestit cīte procese au chinejii datorita plagiatelor copiate si aruncate pe piata vestica īn mod ilegal asta īncepīnd cu īmbracaminte si terminīnd cu copii BLACK & DECKER si multe altele.
Daca a ajuns si MADAM MERKEL la ultima vizita a ei īn China sa abordeze subiectul asta, cred ca e clar de graviditatea situatiei si īn cazul asta, nu astepta ca neamtu sau alta natie vest europeana, rasfatata la nivel de calitate sa aiba despre chineji o parere buna si sa mai aiba si īncredere īn ei, mai ales īn sectorul auto.
Au īncercat chinejii sa bage aici pe piata masini din productia indigena, ei bine NU SE VĪND tocmai din cauza proastei reputatii.
Daca acum la Volvo se schimba numai sefia si restul ramīne cum a fost, e perfect.

bmwowners 26-12-09 22:16

Nu contesc slaba calitate a autoturismelor de pe piaza chineza dar e logic sa fie asa atat timp cat puterea de cumparare e la pamant? Nu aveau cum sa produca masini pline de tehnologie cum sunt cele din Europa de vest cand la ei salariul mediu e de 200 de USD! Eu la asta ma refer da clar la ei lucrurile sunt jos dar asta nu inseamna ca nu pot conduce si o afacere (volvo) la un nivel calitativ ridicatm, si dau pentru a mia oara exemplu tata cu al sau nano cea mai ieftina masina si cea mai proasta (are motor euro1) dar este produsa pentru India unde puterea de cumparare este jos. Insa aceasi companie produce la un nivel calitativ foarte ridicat Jaguar si Land Rover asta vreau sa spun!
Nu ai cum sa produci un obiect la un cost foarte mare daca nu ai putere de cumparare! Ganditi-va daca in China salariul mediu este de 200 de USD si un volvo costa 30.000 de euro in cat timp ar putea cumpara un chinez cu salariu mediu o astfel de masina de accea produc acele masini mult mai slab calitativ pentru a avea un cost de productie mic si pentru a putea fi vandute! Dar aici in Europa Volvo va ramane la fel pentru aici se poate cumpara o masina de 30.000 de euro la ei nu!

CyberCSX 26-12-09 23:04

bun dar noi nu vorbim aici de piata chineza ci de piata europerana / mondiala.
Si romānu are un salar de-ti vine s-o iei la fuga (350 EURO cash lunar - muncitorul de rīnd daca am īnteles bine) dar Dacia produse de el este calitativ / tehnic / siguranta, net superior chinezismelor auto si se vinde pe piata vestica de n-ai treaba, chit ca nu costa... 30.000 EURO exact asa cum nici chinezismele nu costa.
Diferenta īntr-e ele si dacia īnsa este, ca nu se respecta la ele standardele internationale de siguranta pasiva nici cīt negru sub unghie.

brownshark 26-12-09 23:11

lasa ca si logan-ul e o varza

bmwowners 26-12-09 23:11

Ok am inteles esti anti golbalizare nu am cum sa te conving nici daca iti aduc 1000 de argumente! Sincer nici nu imi doresc fiindca as avea prea multe de explicat. Tata Nano nu se vinde in Europa e interzisa ca e prea tarapa macar chinezeriile alea au primit acceptul sa se comercializeze! Ce vreau eu sa spun nu e ca brusc chinezii fac masini de cea mai innalta calitate vreau sa spun ca nu are nici o legatura ce fac ei si ce produc ei pe piata lor interna cu ce o sa se intample cu Volvo. Acest topic nu este despre calitatea lucrurilor chinezesti este despre Volvo si vreau sa spun ca nu are nici o treaba faptul ca a fost cumparat de chinezi cu proasta calitate chinezeasca de care zici tu. Si dovada e TATA cu Jaguar si Land Rover!

brownshark 26-12-09 23:14

bmwowners ; de curiozitate, ce conduci ? si cate masini ai desfacut sa-ti permiti sa le stii p dinafara ?

ionut_cluj 26-12-09 23:21

Pentru mine e foarte amuzant cand vad oameni care se cearta, dar n-a condus niciunul in viata lui o masina chinezeasca.
In timpul asta, o cunostinta de-a mea are 2 Geely CK la taxi, ambele sarite de 100.000 de km si se declara multumit de ele. A si spus ca, cand crapa, le arunca direct.

CyberCSX 26-12-09 23:52

@ brownshark

Ca Dacia (Logan / Sandero) e varza e parerea ta pt. ca esti ACOLO unde se produce dar vino īntreaba-i pe nemti ce parere au si ulterior stam de vorba.
Si nemtii spun ca BMW e varza asa cum "voi" spuneti ca Dacia e varza :D
Cred ca ai īnteles aluzia ;)

@ bmwowners

Nu. Sa sti ca nu sīnt īmpotriva globalizarii ba chiar din contra. Īmi place ca sīnt frontierele deschise si se produce mai ieftin ca de obicei, ca nu trebuie sa arunc jumate de salar pe un DVD player (de exemplu) dar sīnt pretentios din punct de vedere calitativ iar īn ceea ce priveste masinile, vreau siguranta pasiva. Cu o masina care daca dai cu ea la 35 - 40 km/h īntr-un stīlp sau cap de pod si se mototoleste ca o coala A4 facuta ghiem, n-am ce face.

@ ionut_cluj

Nu se ciarta nimeni. consider ca discutam pro si contra īn modul cel mai civilizat iar īn ceea ce priveste condusul, nici eu na-m condus chinezisme si nici curios nu sīnt.. Mi-au ajuns īnsa testele vazute / citite si cum am spus mai sus, ma intereseaza la o masina siguranta pasiva, structura caroseriei, tratarea īmpotriva ruginii etc. Ca motoarele tin, nu contest. De motorizare nu ma leg. Motoarele sīnt cam toate o apa si-un pamīnt ca se īmprumuta reciproc de la firma la firma si toate functioneaza īn 4 timpi (ma refer la benzinare) si tot dracu ala-l fac de cīnd au fost inventate indiferent cīta electronica e cocotzata pe ele, din ce materiale sīnt facute si ce putere au.
Īn Daewoo / Chevrolet sīnt motoare de Opel, Daewoo īnainte de a trece la Chevrolet a vīndut motoare la chineji, astia le-au mai bagat naiba stie pe unde, īn Dacie gasesti motor de Clio ce gasesti īntr-e timp si pe Lada si fel de fel de varze din astea.

bmwowners 27-12-09 10:53

Quote:

Originally Posted by brownshark (Post 2924619)
bmwowners ; de curiozitate, ce conduci ? si cate masini ai desfacut sa-ti permiti sa le stii p dinafara ?

Conduc un ford focus si chiar sunt multumit de el si crede-ma ca mi-am bagat nasu in cateva masini pana acum nu sunt mecanic de meserie sa stau in garaj toata ziua!

Quote:

Originally Posted by CyberCSX (Post 2924691)
@ brownshark

Ca Dacia (Logan / Sandero) e varza e parerea ta pt. ca esti ACOLO unde se produce dar vino īntreaba-i pe nemti ce parere au si ulterior stam de vorba.
Si nemtii spun ca BMW e varza asa cum "voi" spuneti ca Dacia e varza :D
Cred ca ai īnteles aluzia ;)

@ bmwowners

Nu. Sa sti ca nu sīnt īmpotriva globalizarii ba chiar din contra. Īmi place ca sīnt frontierele deschise si se produce mai ieftin ca de obicei, ca nu trebuie sa arunc jumate de salar pe un DVD player (de exemplu) dar sīnt pretentios din punct de vedere calitativ iar īn ceea ce priveste masinile, vreau siguranta pasiva. Cu o masina care daca dai cu ea la 35 - 40 km/h īntr-un stīlp sau cap de pod si se mototoleste ca o coala A4 facuta ghiem, n-am ce face.

@ ionut_cluj

Nu se ciarta nimeni. consider ca discutam pro si contra īn modul cel mai civilizat iar īn ceea ce priveste condusul, nici eu na-m condus chinezisme si nici curios nu sīnt.. Mi-au ajuns īnsa testele vazute / citite si cum am spus mai sus, ma intereseaza la o masina siguranta pasiva, structura caroseriei, tratarea īmpotriva ruginii etc. Ca motoarele tin, nu contest. De motorizare nu ma leg. Motoarele sīnt cam toate o apa si-un pamīnt ca se īmprumuta reciproc de la firma la firma si toate functioneaza īn 4 timpi (ma refer la benzinare) si tot dracu ala-l fac de cīnd au fost inventate indiferent cīta electronica e cocotzata pe ele, din ce materiale sīnt facute si ce putere au.
Īn Daewoo / Chevrolet sīnt motoare de Opel, Daewoo īnainte de a trece la Chevrolet a vīndut motoare la chineji, astia le-au mai bagat naiba stie pe unde, īn Dacie gasesti motor de Clio ce gasesti īntr-e timp si pe Lada si fel de fel de varze din astea.

Uita-te la Chevrolet Aveo o masina care nu e chinezeasca si a luat o stea la crash test! Mai voi nu intelegeti ca unele masini sunt facute sa coste putin nu sa ofere siguranta pasiva sau lux! Pentru asta exista Mecedes daca vrei lux si siguranta aceste dotari costa iar masinile astea nu sunt facute sa coste sunt facute sa fie cat mai ieftine! Eu asta vreau sa spun! Da ca siguranta sunt zob fiindca nu sunt facute sa fie sigure sunt facute sa fie ieftine! Cum Mert, Audi, BMW etc sunt facute sa fie luxoase si sigure la un pret ridicat asa sunt astea facute doar sa fie ieftine!

CyberCSX 27-12-09 11:03

Aveo e avorton Daewoo daca am īnteles bine.
Ca unele masini sīnt CITY CRUSER sau...........scaun de bucatarie pe 4 roti (SMART) mi-e clar. De la astea nici nu poti avea pretentii.
Astea nu-s masini ci o gluma proasta cu care n-ai ce cauta pe o autostrada.
Cīnd ma uit aici la dementii astia ca iese cu o cīrja de smart pe autostrada si se dau rotunzi pe banda a doua, chiar ma īntreb daca astia mai sīnt normali sau nu.

All times are GMT +2. The time now is 06:20.

- Copyright 2026 4Tuning