![]() |
Re: Carburator vs. Injectie
Quote:
Spanule, hai k te-am facut cu chestia asta, sau cum sa-ti spun!!?? Si eu am vb din auzite recunosc, cu chestia cu arborele cotit, si dupaia, m-am interesat si am aflat pe pielea mea k nu e adevarat:shock: Dar asta e!! Cine a zis k nu e adevarat, stie ce zice!! Dar, parerea mea , in ciuda faptului k si carburatorul are cateva plusuri fata de injectie, este k injectia este mai buna. Eu personal am pe masina mea , o Dacie 1310 Li injectie dipa cum spune numele, si, am observat surplusul de putere pe care-l am la injectie, comparativ cu carburatorul(fosta mea masina... o dacie pe carburator din 99') Bafta, si toate bune..:D |
am urmarit cu mare interes acest topic...deoarece vreau sa provoc o dacie pe injectie la o liniutza...(mentionez k eu am carburator) si ma gandeam k daca i reglez benzina si aerul, o sa stau in fata lui pe acei 400m...
ce parere aveti?? am sa ma fac de ras? stiu k la viteza maxima injectia poate fi superioara,dara ma gandesc k la demaraj daca e reglat cum trebuie carburatorul poate da fum injectie...capacitatea cilindrica este aceasi la ambele masini.. |
un topic foarte interesant!
rog un moderator sa faca un poll! |
deci imi raspunde si mie cineva ???
|
Daca vrei sa dai fum la injectie . adapteaza un dublucorp sanatos in locul peatdei de carb de pe dacie. :D
|
pina la anumite limite (la puteri mici), carburatorul poate fi mai nervos (punandu-se mai ales in discutie si dublu-corp).Sunt insa exceptii care confirma regula.Cate motoare pe carburator au insa 200cp/litru sau mai mult?Cate motoare pe carburator au de la 6-700cp in sus?Cate motoare pe carburator au 240cp la 2 litri, ca cel de pe Honda S2000?Ce motor pe carburator ar putea avea cuplu maxim intre 1650 si 6250rpm (ca cel de pe RS6 avant)?In fine, ce motoare pe carburator ar putea avea la 2400cc intre 750 si 800cp ( ma refer la motoarele de Formula1).
Quote:
|
stai linistit bay mariusica ca nu pe tine te provocam...
trag singur concluzii... e cam greu sa dovedesc o injectie... |
oameni buni.... injectia este mai buna pt ca injecteaza in timpi precisi benzina. Dar motoarele pe injectie sunt mai puternice din cauza raportului de compresie mai ridicat :P cine nu crede sa se uite. La motorul dotat cu carburatie, raportul de compresie (de ex la Lada) este 1:8.5, si la alea pe injectie n-am vazut sub 1:9.5 Deci de aici rezulta cuplul mai mare. o da si sa nu uit... alea turbo sunt pe injectie, ca e mai simplu sa intre aerul direct in galerie, decat sa treaca prin carb (probleme de etansare, + ca de la presiune nu se mai alimenteaza asa cum trebuie, am vazut caz cand benzina era "suflata" afara din carb,etc)
|
compresia mai mare a motoarelor a venit o data cu evolutia tehnologiei. nu este legata de sistemul de alimentare. injectia este mai eficienta, are randament mai bun(pulverizeaza combustibilul si amestecul nu mai este atat de bogat). una peste alta... pentru o masina de suflet(nu cea de zi cu zi) probabil ca e mai buna carburatia. plus ca toate upgrade-urile la carburatie sunt de natura mecanica si nu ai nevoie de un computer ca sa modifici parametrii.
|
Parerea mea:
Din punct de vedere al unei masini de strada,familie,casa,serviciu sau cum vreti sa ii spuneti (o masina practica),injectia este mult superioara carburatiei datorita fiabilitatii,consumului redus,reglajelor mult mai simple si rapide fata de un carburator,deci a costurilor de intretinere si exploatare mult mai mici. In cazul masinilor competitive,carburatoarele ofera un avantaj: BRUTALITATE. Da,carburatorul raspunde mult mai rapid decat injectia oferind astfel un plus.Dragsterele si motoarele pe etanol folosesc si in ziua de azi carburatoare .Inclusiv M-urile folosesc un gen de carburator,clapete injectate. Quote:
Quote:
|
Quote:
|
carburatoarele in general iti ofera posibilitatea facila schimbarii calitatii amestecului, iar majoritatea un urma anumitor modificari aduse motorului simt nevoia sa le scoata si la iveala, singura modalitate fiind in general imbogatirea amestecului...totusi trebuiesc pastrate anumite valori "ideale" de raport aer benzina. Injectia este clar superioara din multe punte de vedere carburatiei de strada, insa sa nu uitam de clasicele orizontale/verticale sintron Dellorto...carburatoare gandite doar cu simplul scop de performanta, minima restrictivitate si amestec optim... Jetarea carburilor, si sincronizarea clapetelor in cazul multicorp poate fi destul de dificila, raspunsul insa in cazul motoarelor cu rata de comprimare mare si ceva modificari este incredibil de violent si greu de atins de sistemele de injectie...
|
argumentele au fost prezentate si mai sus
pentru o masina de zi cu zi as prefera injectia. iar pentru modificati iar e discutabil. conteaza masina de baza, dar avantajult la carburatie e ca de la un carborator simplu poti pune mai multe, chiar dublu-corp. (aici nu te mai intereseaza consumul, doar performata) |
fiecare are avantaje si dezavantaje, injectia e mai fiabila dar mai complicata iar carburatorul mai simplu de reglat dar se strica mai repede
|
Si cum anume se strica mai repede carburatorul ala?
conform a ce? cum masori tu care se strica mai repede? La km? In timp? sau cum? Dar vreau cu argumente clare, te-as ruga... |
| All times are GMT +2. The time now is 22:13. |
- Copyright 2026 4Tuning