![]() |
Re: Omologare RAR
Quote:
1) faci programare la RAR 2) te duci la ei cu masina si cu cartea 3) se uita la cauciucuri si la seriile caroseriei motorului 4) iti trec in carte si noua dimensiune de cauciucuri 5) platesti 65 RON (atat am platit eu acum 2 saptamani) 6) astepti la ghiseul ala .... sa-ti dea cartea 7) te duci la udriste 8') iti faci fisa pentru emitere talon nou (la magazinele alea de vizavi de sectia de politie, tot acolo e si CEC) 9) platesti la CEC taxa emitere talon 30 RON 10) te asezi la ghiseul 2 dai talonul vechi , cartea, fisa de emitere talon, dovada platii taxei 11) vi a doua zi sa-ti ie cartea si talonul nou sau mai bine zis costa cam 100 RON + o zi pierduta |
Vad k pe acest topic nu s-a mai postat de ceva vreme si vroiam sa va arat mailul prmit de la RAR la intrebarea CE CONDITII TREBUIESC INDEPLINITE PENTRU A SCHIMBA UN MOTOR, cred k e o intrebare destul de frecventa si raspunsuirle sunt vagi.Acesta este mailul de la RAR :
-----De retinut ca nu aveti voie sa modificati suportii pe care este montat motorul. - Referitor la scrisoarea dumneavoastră, vă comunicăm că conform Ordinului ministrului transporturilor, constructiilor si turismului nr.2132/2005 pentru aprobarea Reglementarilor privind omologarea individuala, eliberarea cartii de identitate si certificarea autenticitatii vehiculelor rutiere - RNTR 7- prin schimbarea motorului trebuie sa se mentina acelasi nivel al emisiilor poluante. Intrucat nu cunosc ce motor aveati montat pe autovehicul si ce motor vreti sau ati achizitionat va comunicam cele doua cazuri in care puteti sa va incadrati. - In cazul in care schimbati motorul cu altul care se afla in gradul de motorizare (gama de motoare care a echipat un anumit tip de autovehicul pe parcursul intregului interval de fabricatie a respectivului tip), functioneaza cu acelasi tip de combustibil si nu genereaza modificari de putere mai mari de 40% determina omologarea vehiculului. - In cazul in care schimbati motorul cu altul care nu se incadreaza in cazurile enumerate mai sus, suplimentar fata de operatiunile de omologare se fac si alte verificari inclusiv de catre Laboratorul de Incercari pentru Securitate Rutiera privind performantele sistemului de franare, determinarea repartitiei de mase, etc. - Pentru mai multe informatii va rugam sa luati legatura cu reprezentantele nostre sau cu Departamentul coordonare baze de date tehnice, poluare si consultanta la numarul de telefon: 021 318.17.58 sau 021.202.70.00, 021.318.17.35 interior 251/157 Mentionam ca modificarile vehiculelor inmatriculate in Romania ce determina omologarea acestora se pot efectua numai in ateliere specializate, autorizate conform legislatiei in vigoare. Lista de ateliere autorizate le gasiti la sediul oricarei reprezentante RAR sau la adresa www.rarom.ro. OCS/Unitati service autorizate, marci auto si activitati Actele necesare sunt: - act identitate detinator; - cerere activitate RAR; - CIV; Dupa caz, adeverinta din partea atelierului autorizat Joi ma voi duce la RAR si voi intreba cat este si Taxa de omologare ( in cazul meu pt 2.5 24v si dak lucrarea trebuie facuta la un service autorizat de ei ) |
daca a mai schimbat cineva motorul si la omologat e rugat sa spuna ce si cum a trebuit sa faca, eu vreau sa trec de la 1.8 is la 2.5 24v si indeplinesc toate conditiile impuse de ei, acum mai ramane sa vad cat costa taxa si cat ma costa la un service autorizat de ei schimbarea motorului.
|
Sa inteleg ca trebuie adeverinta ca e montat intr-un service autorizat?? Pai ce mama naibi, cine nu-i in stare sa schimbe un motor de Dacie 1100-1310??
|
Am schimbat motorul de 1.8 de pe un e30 tot cu unul de 1.8 iar la rar a dura 5 minute si o taxa de 500.000 mii acum 1 luna fara acte de provenienta fara niminu m-a intrebat nimeni de unde am motorul
|
f tare, io auzisem k e 700 ron taxa pt schimbare acelasi motor.Bravo maine revin si eu cu detalii
|
intrebare de nota 10.
motorul de r5 gtt de 1,4 turbo are 88 kW - 120 CP ... motorul de volvo 480 1,7 turbo are 12x CP. Teoretic se poate omologa nu?(cu toate testele aferente) |
da se poate la artizanale pentru k nu a existat motorul pe caroserie
|
Quote:
nu e asa de usor ... daca masina nu a fost prevazute cu marimea aia de jante iti face test de franare de amortizoare de bla bla bla .. si te ajunge mai mult cam am dat eu mail la ei acum un an si ceva sa omologhez jante pe 15 pe solenza ... am ajuns cu mailurile si la fabrica la mioveni .. asa nu s-a putut .. s-a ajuns pe la .. 10 12 milioane costurile omologarii dar nu erau sigure |
de unde pot face si eu rost despre ce e legal si ce nu?astept un raspuns daca se poate.ms
|
pe siteul rarului gasesti destule info.Daca nu sunt de ajuns au un numar de tel sau adresa de mail si raspund destul de promt
|
Quote:
si masina nu a fost prevazuta cu marimea aia de jante, poaron cauciucuri ca nici nu-i intereseaza ce jante ai doar cauciucul |
in curand voi merge si eu pentru omologarea motorului si a rotilor, oricum inainte sa ma apuc de schimbare am fost si am vb cu directorul omologari grivita si mi-a zis k am voie numai 2.5 24v Vanos si pe ala l-am pus :) acum sa vedem mai departe :D
|
Quote:
bafta acolo si asteptam sa vedem ce si cum !! :rolleyes2;):idea::arrow: |
Legile la noi sunt interpretabile, deci depinde cine le citeste!!!
|
| All times are GMT +2. The time now is 06:02. |
- Copyright 2026 4Tuning