Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Fiat tuning (https://forum.4tuning.ro/147-fiat-tuning.html)
-   -   Fiat Grande Punto Racingline by MSDesign (https://forum.4tuning.ro/147-fiat-tuning/14635-fiat-grande-punto-racingline-by-msdesign.html)

neXus 30-04-06 09:41

Re: Fiat Grande Punto Racingline by MSDesign

Hmm.. nu stiu ce pitic ti-a soptit tie in ureche, dar Porsche 911 turbo are 3600 cmc (3,6 L) si 444 CP.

fiatgroup 30-04-06 18:13

Eu vorbeam de masini aduse in Romania de importatorii autorizati, cel mai puternic porche 911: Porche 911 Carrera 2 S Coupe de 3824 cmc si si 355 CP ca asa itzi zic si eu de Maserati 4308 cmc si 490 CP care e in Europa sau de 5748 cmc 540 CP sau de Maserati MC 12 de 6,0 L si 630 CP, eu de motorul ala de porche nu am auzit (3,6 l sigur nu are, poate mai mult).

neXus 30-04-06 22:08

Eu vorbeam de motorul Porsche in general, ca in Romania oricum se aduc cam 3% din toate marcile bestiale din lume (una din ele fiind, desigur Maserati :P ).
Specificatiile motorului Porsche le-am gasit intr-o revista ams din arhiva de anul trecut. Am zis ca poate au scris ei gresit, asa ca am cautat pe net, si mi-a dat acelasi rezultat. Am scris in google exact asa: "Porsche 911 turbo specs", si a aparut Yahoo! autos, un model turbo S cabrio:
"Standard Engine3.6L H6
Standard Transmission6 Speed Manual
Cylinders6
********** @ RPM444@5700
Torque @ RPM457@3500"
Asta este fosta generatie 911

PS: nu uita de "S"-ul din Porsche ;)

fiatgroup 01-05-06 14:26

Porche 911 Carrera S

2+2 seater coupe, rear-wheel drive
Rear-engine, 3.8 liters, 6 cylinders

355 hp (SAE) @ 6,600 rpm
0-60 mph: 4.6 sec.
Top Track Speed: 182 mph

$ 81,400

Deci baietel asta e cel mai puternic Porche inafara de Carrera GT care are 6050 cmc imi pare rau ca te dezamagesc, poate ce ai vazut tu e vreun concept sau vreun desen de la Gradinita Romano-Germana. Oricum diferenta dintre Maserati si Porche nu e pe hartie, e pe strada, o sa-ti fac rost de niste filmuletze. Porche e de nivelul Chrysler 300 C adik CP destul de multi, da' prosti ;)

neXus 01-05-06 15:15

Deci nenea, habar n-ai de Porsche... tu de 911 TURBO n-ai auzit? Prima generatie a aparut prin '75. A depasit de mai bine de 30 de ani stadiul de concept, silly.
Sugestie: http://www.porsche.com/international/models/911/ si vezi ultimul model de pe lista: 480 HP, 0-100 in 3,8 secunde, Vmax: 310 km/h. Restul poti sa vezi si singur, daca vrei.

PS: in legatura cu cilinreea, my bad! Greseala de tipar ;)

fiatgroup 01-05-06 15:51

Da eu intrasem pe un site din usa. Aici ai dreptate, imi cer scuze e un motor impresionant, oricum cand te uiti la aia 8000 rpm max de pe bord imi vine sa rad (exact ca mine). Nu as da un Maserati pe 4 dalea. Daca ar fi tari ar avea si ei echipa in F1 dar probabil s-ar trezi cu motorul plin de flacari la sofer in brate :) Daca nu se reuneau intr-un grup era si Maserati si Alfa in F1. Cand in Italia se faceau curse porche cred ca facea biciclete.

neXus 01-05-06 17:20

Nu, Porsche s-a apucat sa fabrice biciclete in 1966, mai exact la 18 ani dupa aparitia primului automobil de serie care poarta emblema Porsche. Inainte de 1948, Ferdinand Porsche concepea si construia masini impreuna cu alti producatori (cum ar fi Hitler - vezi Volkswagen) Tu chiar crezi ca turatia conteaza cel mai mult?
E treaba celor de la Porsche de ce nu participa la Campionatul Mondial de Formula 1. Zic totusi ca Germania este bine reprezentata (McLaren-Mercedes, Toyota si mai nou BMW). Oricum, Porsche participa cu succes in FIA GT, supercupa Porsche si Le Mans, asa ca nu duc lipsa de competitii sportive. Ca sa-ti gasesc nod in papura: Si daca Ferrari nu cumpara marca Maserati, ar fi zacut si astazi intr-o balta de sange. Apropo, de ce se joaca grupul Fiat na-ti-o tie da-mi-o mie cu Maserati? Acum apartine de Alfa-Romeo... wtf?

AYF_stilo 02-05-06 20:19

frate deci grande punto e f tare eu am avut ocazia sa merg cu unu in italia si am fost placut impresionat ..oricum ce sa zic oricum sunt fan fiat ...si poate sunt subiectiv dar masina kiar se comporta bine !cat depsre tuning...ramane de vazut cum o sa apara pe strazile naostre ...eu vreau sa imi cumapr unu :Dbafta!!!cat despre motorizari .....preferatu banuiesc ca o sa fie 1.6 turbo 16v 180 cp aa si pt interesati o sa fie si un motor pe gaz:P vam salutat

AYF_stilo 02-05-06 20:21

aa si apropo maserati apartie de grupul fiat...la fel si alfa romeo!!!!

fiatgroup 02-05-06 20:59

16 Attachment(s)
In FIA GT se stie Italienii fac legea, in supercupa Porche e normal sa castige o trotineta daia de porche daca numai dalea sunt. In trecut Maserati avea probleme datorita concurentei cu Ferrari si Alfa, daca 1948 ti se pare de mult afla ca grupul fiat produce masini de 110 ani. Nu e nici un joc in Fiat Group esti doar dezinformat ca toti necunoscatorii, eu urmaresc mereu in Italia conferintele lor. Alfa Romeo va trece in segmentul supersport prin modelul 8C Competizione din cauza faptului ca Maserati si mai ales Ferrari sunt prea scumpi fata de concurentii directi. In supergrupul FIAT strategia este urmatoarea: Fiat (masina de zi cu zi), Lancia (Lux mai ales prin Thesis, in trecut si spotiva dar va redevenii prin noua Delta), Alfa Romeo (Sportiva Premium), Maserati & Ferrari (supersportive), Iveco (autoutilitare & industriale), CNH (industriale) si spre deosebire de nemti ei sunt pasionati si isi fac totul singuri (Magneti Marelli, Teksid, Comau, Selenia). Pt mine si pt orice iubitor al puterii turatia inseamna tot. Am facut un Golf Sport nou praf incercand sa-l conduc ca pe o Italianca (pacat ca era al meu :() De cand Toyota e de origine germana sau ai vazut vreouna cu numere de Germania :)). Inchei aici pt ca incep drumurile pt mine, in concluzie masina nemteasca e o obosita. Pun niste poze cu Alfa 8 C, noua Delta, Alfa Kamal & Maserati Kubang (viitoarele cele mai tari suv-uri)

fiatgroup 02-05-06 21:16

Cursele in Italia au inceput in 1902 si se intreceau intre ei pt ca nu aveau cu cine se intrece din alte tarii. Giro d'Italia Automobilistico asa s-a numit prima competitie automobilistica din lume si a castigat FIAT 24 HP. Forzza FiatGroup !

neXus 03-05-06 14:35

Termenul de "joc" era folosit cu sens conotativ, si ma asteptam sa te prinzi de prima. Asta nu o stiu de prin auzite. Maserati a fost "reinviat" de Ferrari la inceputul anilor '90, iar acum Maserati trece sub tutela Alfa Romeo. De ce? Pentru ca Alfa planuieste sa intre in categoria supersport? Asta nu-i argument.
Forza se scrie cu un Z, pentru ca nu e pizza. Germanii isi mai iau unele parti din alte parti pentru ca ei sunt in stare sa recunoasca un lucru facut mai bine de altcineva (cu exceptia Mercedes care face un automobil in patru colturi ale lumii, pentru a scade costurile de productie).
Pacat de Golful ala nou :(. Mai uita-te si tu cand atinge vitezometrul linia rosie ;)
Ma refeream la echipa de Formula 1 Toyota, al carei masina este dezvoltata in Cologne, Germania, dar vad ca Formula 1 nu este punctul tau forte. (cu exceptia echipelor Ferrari si Toro Rosso)

fiatgroup 04-05-06 14:15

Eu nu am vazut vitezometru cu zona rosie, ala cred ca e turometru dar daca tu zici poate ai vazut si Toyota poate sa faca masini si sa testeze si in Mexic ca tot de origine japoneza o sa fie. Vezi asta e smecheria o masina Italieneasca fuge de rupe si se opreste in zona rosie care e f. departe, o masina nemteasca trece de zona rosie dar degeaba, tot tractor este. Maserati nu trece sub tutela Alfa Romeo, ei sunt un grup, o familie poate doar vor dezvolta proiecte comune. Da, Maserati a fost reinviat la inceputul anilor '90 atunci cand a fost cumparat de Fiat. Nemtii nu recunosc un lucru bun, sunt doar incapabili sa-l faca, inafara de falsuri si minciuni nu stiu altceva, cel mai bine e sa faci totul adaptat cerintelor masinilor tale.

neXus 05-05-06 10:24

:oops: oops.. nu stiu de ce a iesit vitezometru.
"nemtii [...] in afara de falsuri si minciuni nu stiu altceva" . Experienta mea cu germanii mi-a demonstrat contrariul. Sunt mult prea ambitiosi sa se coboare la nivelul ala
BTW: Forza GM, ca a cumparat Grupul Fiat, altfel se ducea de rapa. :-)

fiatgroup 05-05-06 13:26

3 Attachment(s)
Bai baiatule da' tu chiar nu ai habar de nimik, unde draq ai auzit tu ca GM a cumparat Fiat. Exista un acord Fiat - GM prin care GM foloseste motoare Fiat si tehnologia unica MultiJet iar Fiat Group poate folosi elemente de caroserie GM (ex: Fiat Croma - sasiu Opel Signum). Fiat a incasat foarte multi bani de la GM, iar GM isi doteaza aproape toate dieselurile cu MultiJet Fiat. Niciodata GM nu o sa cumpere Fiat bai dezinformatule. GM detine doar Chevrolet, Buick, Pontiac, GMC, Saturn, HUMMER, SAAB, Cadillac, Vauxhall, Opel, Holden, Mitsubishi, Daewoo. Ar vrea nemtii sa aiba si ei MultiJet si motoare italienesti nu obositele alea de TDI, pt ca cel mai mare constructor din lume GM nu a reusit sa faca ce face FIAT Group, doar a cumparat. Acordul era facut initial sa dezvolte proiecte comune dar intelegerea a picat si au ramas numai la acest schimb.

All times are GMT +2. The time now is 20:25.

- Copyright 2026 4Tuning