![]() |
Re: General : SEAT vs RENAULT
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Da, dar asta nu inseamna ca ei nu isi 'rezerva' cele mai bune chestii pentru ei, eu cred ca ei tin destul de mult la asta, masinile destinate tarii lor sa fie "the best of", restul sunt pentru export.
Adica, la orice firma exista piese de nota 9-10, altele de 7-8, 5-6 si asa mai departe. E oarecum normal ca cele mai bune sa ramana pentru masinile destinate pietei lor, urmatoarele sa se duca in alte tari dezvoltate, iar alea codase se duc in tarile din lumea a treia. E imposibil ca toate turbinele (de exemplu) sa fie literalmente perfecte si sa fie de nota 10 toate. Chestia asta nu e valabila numai la masini. De exemplu perifericele Logitech, sistemele Z5500 pentru Romania erau slabute, probleme la fiabilitate si chiar sunetul era vizibil mai prost fata de alea cumparate din Germania de exemplu. Am avut ocazia sa compar un Z5500 cumparat din .RO nou din magazin, tocmai scos din cutie cu altul nou din Germania, de asemenea proaspat desigilat (ambele in aceeasi zi). Diferenta era vizibila, de la felul cum se auzea, la sistemul de racire (ala din .de se incalzea mai putin), felul cum se misca rotita de la consola centrala si alte detalii, iar asta nu este un caz izolat, toate sistemele pentru .RO erau mai slab calitativ, se ardeau sigurantele in draci si asa mai departe. Si la produsele Razer se observa diferente fata de alea pentru .RO si alea din tari mult mai dezvoltate, difera chiar tara/fabrica unde sunt facute...so... |
Seat sau Renault, vă rog...
|
Quote:
din moment ce pe placa de presiune si pe disc apar urme de uzura din pricina carora ei in cer schimbarea lor, iar acele urme nu sunt urme de uzura normale ci excesive datorate unei volante defecte...dezechilibrate bla bla ....nu inteleg de ce trebuie sa le platesc....tu de exemplu daca ai un defect din fabricatie la nu stiu...planetara de exemplu si ti s defecteaza din cauza asta si altceva...io stiu...zic si io directia sau plm orice....nu iti convine sa suporti tu acea cheltuiala...nu ? Un disc ar trebui sa te tina in jur de 150-200 de mii. Eu trebuie sa il schimb la 60 de mii. Pe o masina pe care am dat peste 20 de mii. Nu e placut ce mi se intampla. Si nu ma luati cu face de genu ca daca mi-am permis sa dau banii aia pe masina imi permit sa schimb si mizeriile alea ca nu e asa. Am dat bani mai multi pe o masina special ca sa nu trebuiasca sa schimb piese la discretie. In fine...nu e vina mea si logic ar fi sa nu platesc pentru asta. Caz la Mertz la un S cand i s-a blocat computerul la 200 de km la ora si a trebuit sa faca buf ca sa se opreasca. I-au dat alta masina nu i-au schimbat doar computerul . Nu e logic ? |
Quote:
,,Eu trebuie sa imi schimb volanta la mondeo acum....si o schimba pe garantie ..sper. Dar cica discul si placa de presiune nu ar intra in garantie (nu inteleg de ce ....dar nu ctz) si imi cer o gramada de bani " In primul rand tu ai o problema din fabrica(da sau nu)la volanta...si atat(din ce reiese) Este un noroc (din punctul meu de vedere) ca iti schimba o piesa care a suportat timp de 60`mii mult mai multe decat o masina normala. Stii ce s-a intamplat cu kit`ul de pe Cordoba...Era culmea sa il schimbe pe garantie:rolleyes2. Constructorii au ales cu cap piesele care intra in partea de garantie si care nu. Au luat in considerare si soferii care se cred ,,racerii" cu masini stock. Revenind la topic, si citind toate posturile, cred ca voturile sunt in majoritate pentru Renault. |
Dai billy ai si tu dreptate..suntem offtopic....la volanta e defect de fabricatie. M-am dus la ei mai pe la primii 10 mii de km si mi-au zis ca e normal. Si acum face mai mult zgomot...Majoritatea mondeourilor ca a meu pe diesel (procent mare de tot) au avut problema asta....la 60 de mii.Majoritatea au ramas in camp la 60 de mii. Da...aleg renault in favoarea seat....dar nu e diferenta foarte mare ....adica nici unu din fabricanti nu e cine stie ce ... Cred ca daca ar face renault-urile la fabricile europene...si nu in turcia (modele mentionate anterior intr-unu din posturile mele) ar fi ceva mai bine ...Seat...mai are de lucru...dar pe viitor va depasi pe reno. Clar. Momentan 1-0 pentru renault
|
Seat face parte din grupul vag, deci ar trebuii comparata cu o marca din grupul renault-nissan. Nu e corect fata de seat sa o compari cu renault.
Dc o compari cu dacia e in aceeasi oala. Nu produce nimic propriu, doar emblemele si caroseria. |
Eu nu vad niciun segment de piata unde Seat are alternative pentru Dacia sau viceversa. Seat poate sa fie cel mai slab membru din grupul VAG si Renault sa fie cel mai bun din concernul din care face parte, e irelevant, atata timp cat intr-un anumit segment au masini comparabile (tip/dimensiuni/pret/whatever) e absolut normala si corecta comparatia.
Eu as alege Renault. De ce ? 1) La Seat nu m-am omorat niciodata dupa design-ul lor, fie el interior sau exterior. In afara de modelul precedent de Seat Leon nu cred ca este unul care sa imi placa 2) La Renault sunt cateva masini chiar ok, compania nu mi se pare sa exceleze la ceva anume dar nici sa stea foarte prost la un capitol. 3) Daca as vrea ceva din grupul VAG m-as uita la un VW in bugetul respectiv, gasesti alternative la Seat-uri, cel putin cele mai populare, iar la capitolul design (interior / exterior) stau mult mai bine (parere pur subiectiva). In aceeasi categorie ca Seat intra si Skoda dar parca stau ceva mai bine ca spaniolii. Ar mai fi si chestia ca am toate motivele sa cred ca piesele mai bune, mai de calitate, ajung intai pe VW, apoi pe Skoda sau Seat. |
Acest topic s-a facut in urma unor neintelegeri....sau mai bine zis, a unor pareri diferite cu privire la Seat-Renault.
Marius, nu poti spune ca este 1-0 pentru Renault. Amandoua au + si - , dar poti spune ca Renault conduce. |
Īn primul rānd aleg Renault, pentru gama mai diversă, vrei confort, găseşti, vrei sport, găseşti, vrei spaţiu, găseşti, cāt de cāt.
MariuSs_AGP: Quote:
Quote:
Mai ştiu şi de la patronul dealerului local vw, dar nu direct, că piesele de pe maşinile de la noi sunt toate din Taiwan (intermediarul avusese problemă cu nu ştiu ce elice, el avea de metal şi dealerul nu avea decāt de plastic- nu mai reţin, a fost mai demult, şi am auzit īn treacăt). Mă rog, acuma or fi toate, sau nu, +/-, dar oricum, nu iese fum fără foc, e la mintea cocoşului. Quote:
|
Quote:
Billy am zis 1-0 pt renault pentru ca a fost o confruntatie intre cele 2 marci si a castigat renault-ul,aparent. Si m-am gandit ca vor mai fi si pentru viitoarele modele...alte mici comparatii intre reno si seat. Si eu am preconizat ca intr-un final seat va fi peste renault.... Iar cine a zis ca seat e cel mai slab din grup vag...da corect ...skoda in schimb incepe sa tinda spre o usoara egalitate cu vw....adica in ultimul timp vw a decazut iar skoda a impresionat foarte frumos (exceptand noua octavia /:) ) Uite un mic exemplu. Octavia e echivalentul vw jetta. Si la echipare pe configurator...ultima data cand am intrat eu ...echivala la optiuni cu un passat. Nu stiu daca si la jetta se pot pune acele lucruri...dar eu m-am uitat la incalzire in bancheta din spate...ca acum 2 ani cand mi-am luat mondeo...era optiune disponibila...iar la passat nu aparea. Iar acum apare inclusiv la octavia. E posibil sa gresesc. Nu am verificat inainte sa scriu. Parerea mea .Skoda superb e clasa passat. Prefer superbul clar. Prefer octavia 2 fata de jetta... :D nu mai zic de octavia 3 care e un pic de tot peste 2. Acuma la skoda lipseste echivalentul unui golf...:) nu m-ar mira sa apara. |
seat, un vw mai acceptabil la pret
renault, ieftina si scumpa la piese |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 23:15. |
- Copyright 2026 4Tuning