Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Dacia (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia.html)
-   -   Dacia 1300 - Prima mea masina... Si am planuri mari cu ea! (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia/136018-dacia-1300-prima-mea-masina-planuri-mari.html)

Mandeologul 02-09-09 18:48

9 Attachment(s)
Proiectul continua. Masina e in pregatire pentru vopsit... va fi un galben spre portocaliu, o linie de vreo 30 cm neagra pe mijloc, si stalpul si conturul geamurilor negre. Sper sa gasesc jante extrabalon din 97 98 ceva de genul mai late, si sa o las fara bari. Daca indrept tabla pe acolo si astup gaurile de la bari se ia politia de asta? ...iam pus si oglinzi model nou cas mai faine dar si pt ca geamul nu mai mergea pe sina veche.
Pareri sau sfaturi astept de la oricine !

CHIAR ASTEPT PARERI !!! (in special cum trebe lasata mai jos... pasii ce trebuie urmati va rog)

Alex_19Mig 02-09-09 19:03

Re: Dacia 1300 - Prima mea masina... Si am planuri mari cu ea!

Dai jos arcurile si tai din ele 2-3inele pe spate si pe fata 1-1jumate.
Daca am gresit sa ma corecteze cineva;).
Pana la urma ce galben va fi?
Gordini stile ,galbena cu dungi albe?

Ionut10nut 02-09-09 19:05

incepe sa prinda forma dacioara. bafta

Mandeologul 02-09-09 19:19

1 Attachment(s)
ok dar pot taia cu flexul? nu se misca aiurea daca e taiat? intreb si eu ca nu stiu inca... pai nu va fi gordini ca alea au un aer prea greu de egalat... va fi un fel de sport rally style. Aceasta ar fi culoarea pe care o vreau.

Mandeologul 02-09-09 19:21

Quote:

Originally Posted by Ionut10nut (Post 2606296)
incepe sa prinda forma dacioara. bafta

Thanks!

b08ygs 02-09-09 20:48

Quote:

Originally Posted by Alex_19Mig (Post 2606290)
Dai jos arcurile si tai din ele 2-3inele pe spate si pe fata 1-1jumate.
Daca am gresit sa ma corecteze cineva;).

gresesti drastic:twisted:
Mandeologule daca tai direct din arcuri vei vedea ca amortizoarele o sa le distrugi la propieu si o sa fie si mai barca.... daca vrei sa faci o treaba calumea dai amortizoarele la scurtat si intarit si dupaia poti taia linistit din arcuri... dar masaoara de 10 ori si tai odata... ai mare grija... eu am taiat la amea 2 spire jumate pe fata si 1 jumate pe spate si arata cum arata, deci ai mare grija la capitolul suspensie:)

in legatura cu tinichigeria, da jos aripile alea, vezi ce cancer se afla sub ele ca sigur exista si acolo rugina
rastoarna masina pe o parte si uitate pe burta masinii, vezi daca ai gauri,curata toata burta, antifoneazao, da tot interiorul jos si cauto de rugina, gauri si peticeste da cu antifon....
nu duce masina necautata de rugina ca o sa regreti banii de vopseala, daca vreis a faci o treaba fao calumea:)
bafta cu masina;)

andi_cimpean 02-09-09 22:52

Quote:

Originally Posted by b08ygs (Post 2606500)
gresesti drastic:twisted:
Mandeologule daca tai direct din arcuri vei vedea ca amortizoarele o sa le distrugi la propieu si o sa fie si mai barca.... daca vrei sa faci o treaba calumea dai amortizoarele la scurtat si intarit si dupaia poti taia linistit din arcuri... dar masaoara de 10 ori si tai odata... ai mare grija... eu am taiat la amea 2 spire jumate pe fata si 1 jumate pe spate si arata cum arata, deci ai mare grija la capitolul suspensie:)

in legatura cu tinichigeria, da jos aripile alea, vezi ce cancer se afla sub ele ca sigur exista si acolo rugina
rastoarna masina pe o parte si uitate pe burta masinii, vezi daca ai gauri,curata toata burta, antifoneazao, da tot interiorul jos si cauto de rugina, gauri si peticeste da cu antifon....
nu duce masina necautata de rugina ca o sa regreti banii de vopseala, daca vreis a faci o treaba fao calumea:)
bafta cu masina;)

I-am mai zis de cateva ori sa nu se grabeasca cu vopseaua...dar vad ca intr-una zice ca o baga repede la vopsit. Problema lui...daca el crede ca sub tinicheaua aia nu este deloc rugina, sa fie sanatos.

P.S. referitor la indreptarea aripii unde sta bara, eu zic sa o lasi asa...mai merge sa umbli fara bara, si daca te opreste zici ca este la indreptat sau cromat (prostii d-astea)...dar daca vede ca locul este indreptat...zic eu ca nu scapi.

shorty_23 02-09-09 23:07

Quote:

Originally Posted by Mandeologul (Post 2606243)
o linie de vreo 30 cm neagra pe mijloc )

:weirdface :woowoo: spune-mi ca glumesti!!!

valitataye 02-09-09 23:13

Quote:

Originally Posted by shorty_23 (Post 2606858)
:weirdface :woowoo: spune-mi ca glumesti!!!

nu glumeste:shock::shock:

Mandeologul 03-09-09 01:31

Apoi nu stiu sincer ce sai mai fac... nu o pot lasa jos ca e mai greu decat credeam... incerc sa ii pun gume mai mici si mai late... cat despre linia aceea neagra, era in tema cu lasatul jos si cu rally style, oricum ceva trebuie sa aiba un vinyl cum ii zic.

Quote:

Originally Posted by andi_cimpean (Post 2606819)
I-am mai zis de cateva ori sa nu se grabeasca cu vopseaua...dar vad ca intr-una zice ca o baga repede la vopsit. Problema lui...daca el crede ca sub tinicheaua aia nu este deloc rugina, sa fie sanatos.

P.S. referitor la indreptarea aripii unde sta bara, eu zic sa o lasi asa...mai merge sa umbli fara bara, si daca te opreste zici ca este la indreptat sau cromat (prostii d-astea)...dar daca vede ca locul este indreptat...zic eu ca nu scapi.

nu ma grabesc cu vopsitul, masina nu e nici pe departe gata de vopsit!!!... oricum dau toata rugina vizibila jos kituiesc si vopsesc, sry da nam bani prea multi de alte chestii mai de detaliu. Incerc sa fac treaba cat mai buna cu bani cat mai putini. :oops: sper sa iasa bine

B-61-KYS 03-09-09 10:59

daca vinil nu e..nimic nu e... ! in cazul tau nu mai vorbi de tuning. gandeste-te so faci sa functioneze...sa nu te ploua..si asta e...

valitataye 03-09-09 11:56

Quote:

Originally Posted by B-61-KYS (Post 2607674)
daca vinil nu e..nimic nu e... ! in cazul tau nu mai vorbi de tuning. gandeste-te so faci sa functioneze...sa nu te ploua..si asta e...

vinilul poate sa mai astepte...gandeste-te sa o faci cat mai bine:oops:

Mandeologul 03-09-09 13:21

Quote:

Originally Posted by valitataye (Post 2607790)
vinilul poate sa mai astepte...gandeste-te sa o faci cat mai bine:oops:

Asta in primul raund. La motor si cutie nam vazut dacie mai buna, deci merge stas. Mai e capitolul estetic, la care vreau sa fie cat mai buna. Sper sa nu va dezamagesc si sa poate sa va si suroprind placut.

RRedman 03-09-09 13:27

Da aripile jos...vezi cum stai la semiaripi...rastoarn-o...vezi lonjeroanele...astea sunt mai importante decat vinilurile...e bine sa le faci inainte sa vopsesti masina...ca mai tarziu sa nu ai dureri de cap.Galbenul ala e frumos...ar da f frumos pe masina...daca are tabla dreapta...si ii repari toate imperfectiunile....si petele mici de rugina....Asta e un pas important(vopsitul)...eu zic sa nu te grabesti...si sa faci totul ca la carte.Bafta...masina imi place...sper sa iasa ok.:D

Mandeologul 03-09-09 19:22

Quote:

Originally Posted by RRedman (Post 2608008)
Da aripile jos...vezi cum stai la semiaripi...rastoarn-o...vezi lonjeroanele...astea sunt mai importante decat vinilurile...e bine sa le faci inainte sa vopsesti masina...ca mai tarziu sa nu ai dureri de cap.Galbenul ala e frumos...ar da f frumos pe masina...daca are tabla dreapta...si ii repari toate imperfectiunile....si petele mici de rugina....Asta e un pas important(vopsitul)...eu zic sa nu te grabesti...si sa faci totul ca la carte.Bafta...masina imi place...sper sa iasa ok.:D

o sa o rastorn in zilele ce urmeaza si o izolez, tabla nu e f dreapta incerc sa o fac cat mai dreapta posibil. Ma bucur ca iti place sper sa nu dezamagesc, si sa iasa o masina frumoasa... Astazi am lucrat la jlefuit deci nu e nush ce mare diferenta fatza de ieri si nu iam mai facut poze, dar de indata ce schimb ceva important pun si poze.

All times are GMT +2. The time now is 14:21.

- Copyright 2026 4Tuning