Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masini tunate (https://forum.4tuning.ro/18-masini-tunate.html)
-   -   Koenigsegg CCX (https://forum.4tuning.ro/18-masini-tunate/13339-koenigsegg-ccx.html)

einstein1984 25-02-06 09:54

O Calibra are Cx 0,26 daca te intereseaza, iar un Lexus LS 430 tot vreo 0.26. Si pentru a dubla viteza maxima ai nevoie de o putere de 4 ori mai mare.
Eu sunt curios ce gume are CCX, caci singurele garantate la 400 de km/h sunt Michelinurile lui Bugatti. Pana si la Le Mans au bagat sicana Play Station pe Hunaudiers pentru ca nu rezistau anvelopele la 400 de km/h (Porscehe 917, Peugeot 90 si ceva, Jaguar ...........). Si alea erau slickuri facute special pentru cursa aceea.
Blocul ala Ford Racing are exact acelasi alezaj si cursa ca motorul cu 32 de supape de pe Mustang. Macar de foloseau si ei motorul de 5 litiri........

GabiByte 26-02-06 17:38

am zis ca unul dintre. Probabil ca sunt multe cu coeficient mai mic, atunci inseamna ca m-am inselat.
DAR important este faptul ca are unul mai mic decat al Bugattiului(0.36 cand eleronul nu e ridicat).
Si Koenigseggul foloseste cauciucuri Michelin.
Si ce conteaza ca marimile cilindrilior sunt la fel. E supercharged motorul si dupa cum ziceam 80% a fost facut de Koenigsegg. Si Ferrari F430 are dimensiunea motorului apropiata de cea a motorului de pe Mustang. Dar e un motor prost? Nu.
Crezi ca numa cu motoare mari se pot face supercaruri? Nu trebuie unul de 8 litri.
Probabil cu CCX vor alege un motor mai mare. Atunci Bugatti vor avea motive de ingrijorare.

einstein1984 26-02-06 20:13

Una sunt gumele Michelin Pilot Sport de pe CCX cu indice de viteza y (adica 300 km/h) si alta sunt Paxurile pe 22 de inch de pe Veyron.
Si daca vrei 1000 CP si fiabilitate decenta ai nevoie de un motor mare, nu de 180 CP/litru.
Oricum discutia e inutila pentru simplul motiv ca Koenigsegg nu o sa vanda mai mult de 15-20 de exemplare iar cartile de istorie nu o vor tine minte ca prima masina de strada care a depasit 400 km/h.

GabiByte 26-02-06 20:34

Ai dreptate. Dar asta mi-a placut la Koenigsegg. Intr-o oarecare masura poate fi clasificata ca discreta. Nu i s-a facut publicitate peste tot. O mare parte dintre oameni nu stiu ca CC-R a detinut recordul de viteza. In timp ce Bugattiu a \"strigat\" peste tot ca Veyronul va atinge peste 400km/h. In cazul in care Koenigsegg va depasi Veyron va ramane ceva vreme lidera. Amenintarea nu vad de unde ar mai putea veni. Doar daca Pagani o iau razna si se baga si ei in competitie, dar greu de crezut, Lamborghini niciodata nu a atentat la record. Mclaren s-au apucat de facut Mercedesuri, deci nici ei. Ferrari se axeaza mai mult pe circuit decat Top Speed. Cam Bugatti si Koenigsegg sunt in joc si vor fi. Dupa Veyron va urma o alta lunga pauza ca si cea dintre EB110 si Veyron 16/4.
Nu tin minte sa se fi precizat tipul de cauciucuri folosite pentru CCX...
CCR foloseste Michelin Pilot Sport 2. Sunt mai inguste ca si ale Veyronului. Stai linistit ca daca ei si-au PROPUS sa bata recordul Bugattiului o vor face.

einstein1984 27-02-06 15:46

Se poate. Dar motorul lui Bugatti are rezerve de putere (acum are 125CP/l , poate urca spre 150 fara mari probleme, iar cu un sistem NOS deja vorbim de rachete)si o aerodinamica suficient de bine studiata incat sa recucereasca recordul de cate ori va fi nevoie ..........
Un F50 preparat de koenig se pare ca era capabil de 380 km/h prin 97. Lotec Sirius cica are 1200 CP (deja ar fi peste Bugatti), Gemballa parca promiteau un Porsche GT biturbo (transformarea era cam 1 mil de euro). Adica de putut pot si altii, dar nu ca masini de serie.......................

GabiByte 27-02-06 15:51

pai oricum nu vorbim de tuneri, ca de aia sunt multi.
Este ceva Dodge Hennesey Viper care are 1400cp sau ceva de genu...
Dar daca Bugatti va intra intr-o alta pauza de genu, va lasa cale libera celorlalti pentru a sparge recordul.
De ce ar baga NOS in el? NOS stiu ca reprezinta aer dar cu mult mai multe molecule de oxigen in el. Daca te referi la buteliile alea in nici un caz!

einstein1984 28-02-06 17:27

Nos e oxid de azot. Aerul contine azot molecular si oxigen molecular. Se vede ca la orele de chimie ai cam lipsit.............
E de ajuns sa modifice presiunea de supraalimentare si sa imbogateasca amestecul si o sa treaca lejer de 1300 CP.

SUN 28-02-06 17:37

da...dar ce ce urmari asupra motorului...

GabiByte 28-02-06 21:27

Hehe.
E drept ca nu am fost prea pasionat.
Dar NOS asta este in cantitati limitate din cate stiu...
Cat despre urmari...daca intra prea mult NOS, presupun ca se creeaza o presiune destul de mare si pusca cilindru. Oricum chestia ii controlata ma gandesc.

TSC-Us 02-03-06 10:32

ALTA BESTIE...

ORICUM PE BUGATI NU O SA-L INTREACA NIMENI IN URMATORII 5 ANI,E PREA GREU!
POZE CU BUGATI VEYRON LE AM DE 2 ANI...

:wink:

GabiByte 02-03-06 15:47

Eu am pozele originale, care le-am primit de la VW da nu ma mandresc cu asta.
5 ani? In 5 ani va ajunge pe locu 2 garantat!

neXus 02-03-06 16:15

Nu se stie niciodata. Vezi McLaren F1. De cati ani exista el? Si tot este considerata cea mai buna masina din istorie (per total). S-ar putea sa treaca ani buni peste Bugatti si competitie pana cand va aparea ceva care sa surclaseze Veyron-ul.

GabiByte 03-03-06 17:08

Se zice ca, Koenigsegg tinteste 900 cai putere!
La puterea aia, Bugattiu nu e lasat in urma. E distrus!
Deci daca masina aia are 900 cai putere, top speedul va incepe de la peste 260mph.
Zilele acestea se desfasoara salonul auto de la Geneva. Astept sa vad datele tehnice si top speedul.

RoSonic 03-03-06 17:19

Re:

Quote:

Astept sa vad datele tehnice
Pai datele tehnice le-am postat eu de vreo saptamana!!! Pe pagina anterioara!

einstein1984 03-03-06 18:13

A tintit 900 cp si a nimerit 800cp.

All times are GMT +2. The time now is 23:43.

- Copyright 2026 4Tuning