Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale masini (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini.html)
-   -   Masini cu volan pe dreapta!! (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini/129074-masini-volan-dreapta.html)

nicholas 07-06-11 21:04

Re: Masini cu volan pe dreapta!!

Toata treaba asta cu volan pe dreapta e o tampenie. Si toata porcaria a inceput de la englezi. Sunt printre singurii din Europa care conduc masini cu volan pe dreapta si nu dau semne ca ar trece si ei la aceleasi reguli precum celelalte tari.

maverick1508 14-07-11 18:31

Quote:

Originally Posted by Supra_Guy (Post 4376169)
Nu e mare branza treaba asta cu volanul pe partea dreapta, vai ca ce periculos e, vai ca nu pot sa schimb cu stanga. Prostii! Ca sa va faceti o idee, eu am venit cu masina cu volan pe dreapta din UK pana in Bucuresti pe roti, avand carnet de 2 luni, fara nici cel mai mic incident. E vorba sa fi cumpatat atata tot, dreapta, stanga, centru sau unde mai poti sta intr-o masina nu conteaza.

Si cum depaseai singurel in Romania,ah ?:lol:

Supra_Guy 14-07-11 19:55

Quote:

Originally Posted by maverick1508 (Post 4465341)
Si cum depaseai singurel in Romania,ah ?:lol:

Exista oglinda speciala in acest sens, daca nu esti la curent.

GAby645 15-07-11 16:12

stai mai in spate ca sa ai vizibilitate mai buna !! eu asa fac

peDreapta 03-05-12 17:29

Quote:

Originally Posted by castiel (Post 2412739)
Salut baieti,
Ma gandeam mai serios sa imi iau o masina cu volan pe dreapta.Vreau si eu cateva opinii,pareri cum sta treaba daca conduci asa cv in Bucuresti.Am citit pe net ca e ok si ca poti sa faci nu mai stiu ce la oglinzi ca sa ai vizibilitate in depasiri, intersectii.Uni ziceau ca e ff greu si ca iti trebuie experienta:rolleyes2.
Masina nu o sa o folosesc zi de zi si cu un condus mai prudent presupun ca totul poate fi ok. Ma gandeam ca daca monez o camera video micuta in bot la masina in partea stanga si sa vad totul pe un LCD..zic ca nu ar mai fi asa probleme mari in depasiri.
Astept in principiu pareri de la cei care au condus asa cv.

P.S sunt incepator, de abia mi-am luat carnetu.

Eu sunt incepator si prima mea masina e cu volanul pe dreapta (mentionez ca eu am cumparat-o si am adus-o in UK). In oras e ok, a mea e inalta asa ca vad peste orice nu e camion sau autobuz. Ce se intampla afara? Cel mai mult am stat 5 minute dupa un tractor (fara sa pun pe un scuterist pe un drum inghust pe care veneau toti gratarangii pe contrasens de 1 mai care nu il puteam depasi ca a mea e si lata, e mpv). Eu ies des din oras (stau langa bucuresti, dupa centura). E super ok daca conduci ca mine (cand sunt singur pot sa stau pana acasa cu 50 daca nu e nimeni dupa mine care sa nu poata depasi, eu chiar urasc sa merg cu viteza, daca sunt cu tata ma forteaza sa ii dau forja). Daca vrei sa mergi repede, si sa te bagi in depasiri, si esti nerabdator sa ajungi, nu iti lua cu volanul pe dreapta.

peDreapta 03-05-12 17:32

Quote:

Originally Posted by nicholas (Post 4381313)
Toata treaba asta cu volan pe dreapta e o tampenie. Si toata porcaria a inceput de la englezi. Sunt printre singurii din Europa care conduc masini cu volan pe dreapta si nu dau semne ca ar trece si ei la aceleasi reguli precum celelalte tari.

Invers: Toata porcaria cu volan pe stanga a inceput de la europeni, adica de la napoleon. Inainte de razboaiele napoleonice toti mergeau pe stanga. Motivul: era mai usor sa scoti sabia cu mana dreapta daca erai atacat de cineva venind din directia opusa.

All times are GMT +2. The time now is 17:56.

- Copyright 2026 4Tuning