Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Arhiva (https://forum.4tuning.ro/697-arhiva.html)
-   -   Opel Astra Tuning (https://forum.4tuning.ro/697-arhiva/1288-opel-astra-tuning.html)

Al3xius 20-06-04 13:04

sorry de offtopic dar daca tot veni vorba : cum sa modifici siguranta masinii din moment ce pui roti mai groase pe ea ?!....nu e normal sa fie mai buna aderenta si stabilitatea cand sunt rotile mai groase ? :oops: sorry again da` chiar sunt si eu curios !

X-Ray spor la treaba sapt viitoare !

X-Ray-Eyes 20-06-04 13:22

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Al3xius\"
sorry de offtopic dar daca tot veni vorba : cum sa modifici siguranta masinii din moment ce pui roti mai groase pe ea ?!....nu e normal sa fie mai buna aderenta si stabilitatea cand sunt rotile mai groase ? :oops: sorry again da` chiar sunt si eu curios !

X-Ray spor la treaba sapt viitoare !

Mersi Al3xius !

E ... numai la romani se poate pune problema asha ...
Ca noi suntem cei mai tari ...
Nu ?

Si da , e normal sa aiba aderenta mai mare , sa fie mai stabila , sa aiba mult mai multe \" bonusuri \" siguranta decat standardul ...
Atunci de ce dracu se mai fac jenti pe 17 , cauciucuri late , etc ???
Sincer ... cateodata mi se face scarba de oamenii din tzara asa , de cei sus pusi , c purtzile pline de zeama si gushile pline de seu !

Respect celor ce NU AU UITAT DE UNDE AU PLECAT !
Chiar daca au ajuns undeva sus ...

rudolf.s 21-06-04 20:34

stati sa vedem

e normal sa impui niste reguli, reguli care la o adica nu sunt haotice deloc.

De exemplu:
Badea Gheorghe se hotareste sa faca \"tuning\" la Dacia lui break din '77. Nu prea merge prin noroaiele lui cand cara oi. Bani de Aro nu are. Ce face? Ia de la vecinu niste roti de Aro si atata mestereste pana le baga pe dacie. Da? problema e alta: roata de Dacie are o greutate iar cea de la Aro are cu toutl alta greutate. Merge badea cu oile la piata si vede ca o roata il depaseste cu tot cu brat si moare badea cu tot cu oi. Cine-i de vina? Ala de la RAR ca l-o lasat pe Badea sa-si puna alte roti decat cele prescrise de fabrica.

In mod normal toate calculele (atat de rezistenta cat si alte forte) sunt facute la o roata standard. In momentul in care tu pui o roata mai mare care e mai grea nu mai poate nimeni garanta ca masina ta va functiona in aceleasi conditii in care masina a fost omologata. Ca sa poti pune roti mai mari ar trebui sa recalculezi toate piesele afectate. Nu cred ca ai avea kef sa faci asta.

Diferenta e ca la noi dai o spaga si nici nu tre sa te prezinit la RAR (daca esti ciumeg). In strainatate sunt reguli mult mai severe si crede-ma ca se respecta ca daca nu o incurca rau de tot. Te prinde politia pe autostrada cu ceva neomologat iti da amenda si nu pleci cu masina de acolo. Vii cu trailer-u, o duci la TUV s-o omologheze si daca e ok n-ai treaba. Daca la ala de la TUV nu-i place mergi si modifici pana e ok. Stai! Nu prea modifici dupa capu' tau. o duci la un service autorizat unde se fac lucrari legale, cu piese omologate. In strainatate toate piesele de tuning sunt omologate de TUV. Orice kk pui pe mesina tre sa fie omologata. TOT! La noi improvizezi. Nici RAR-u nu prea se rupe sa omologheze piese sau kestii de tuning, dar nici nu stiu daca sunt firme care sa se zbata. Totul e ilegal si e bine asa. daca te prinde dai o spaga si gata.

Noi consideram multe kestii normale, dar tre sa ne gandim si la nebuni. Nu toti stiu sa faca tuning si multi fac kestii periculoase. Pana nu moare cineva nu se trezesc. Tai din arcuri sa lasi masina mai jos?! Cat tai? pana iti place cum arata. Si siguranta in trafic? Dai intr-o groapa si zbori ca un MIG!

Daca esti tare si ai facut treaba buna si sigura se poate omologa masina: k PROTOTIP. Da, stiu bani multi si umblatura, dar se poate.

BAck to topic: :D
Bafta la masina. S-o omologhezi! :D

tox 22-06-04 11:44

eu mi-am taiat arcurile din spate la calibra si n-am zburat ca un mig... ci am coborat ca un cadillac :P shi merg ca dementu, n-am avut probleme pana acum, singurele chestii care imi fak masina sa mearga ca un cielo in spate sunt amortizoarele muci care vor fi schimbate cat de curand.

rudolf.s 22-06-04 13:13

Bine, poate am exagerat putin dar am facut-o mai mult sa se inteleaga despre ce e vorba... Am si eu prieteni care si-au taiat arcurile si inv\\ca nu au patit nimik, dar nici nu au fost in toate cazurile extreme....
Normal ar fi sa iti montezi arcuri facute special in acest scop, testate si omologate, calculate tot.... Dar stiu ca nu toti isi permit sau sunt dispusi sa dea atatea bani... Eu as prefera sa iau arcuri originale...

Al3xius 22-06-04 15:35

rudolf ai dreptate ...DAR gandeste-te altfel : nu poti compara pe badea gheorghe din romania cu badea gheorghe din alta tara ....si nici rar-u de la noi cu rar-u de la ei(sau cum se numeste la ei...) ..pentru ca la noi daca te duci cu suspensie profesionala si roti de firma si etc etc etc ...se uita astia ca prostii la ele : ce sunt astea nene ? echipament de zbor ? pe cand acolo aia sunt \"unsi cu toate alifiile \" cum s-ar spune ....si daca te duci la un service sa iti montezi ceva omologat ai de unde alege da de ex badea gherghe cu dacia break din `76 ce face ...se duce la service si-i zice badea marcel : ma bade gheorghe daca vrei sa-ti schimbi rotile nu am ce sa-ti dau ...decat sa ti le intorc si o sa dea mai bine ...daca vrei un spoiler...ti-l fac din fibra dinaia combinata cu ghips de crapa dupa 3 luni ... asta e ROMANIA! :evil:

Stuey 23-06-04 20:46

Re:

Super tare ultima poza pusa de tine X-ray...asha as vrea sa vad masina dupa ce o sa fie terminata :peace: super....si prize de aer si tot...O sa shochezi pe multzi :shock: ....Bafta.

X-Ray-Eyes 24-06-04 01:38

Stuey //
Cu dedicatie !!!
Asha am sa fac masina ...
Chiar daca o sa imi sara ochii din cap !
E asha ca ultima poza este cea mai beton ???
Arata Kriminal masina ...
CeReS // Norocosule ... te numeri printre cei 3 care au vazut ce au vazut ... Si nu ai vazut tot .... He He He ... :peace:
Dar ... Las-o asha ... tine ptr tine ce ai vazut ...
BTW // Fuge masinutza ta super piesa ...
Parca imi lipea plamanii de scaun sa moara mama lu Frankfurt daca va mint !!!

CeReS 24-06-04 08:38

lool
ma bucur ca ma aflu printre cei \"3\"
nu mai are mult pana sa fie identica cu poza
spor la treaba in continuare
abea astept sa ma plimbi cu ea cand e gata si sa intoarca toate P**** capul dupa noi :lol: :lol: :lol:

X-Ray-Eyes 24-06-04 12:52

Re:

Quote:

Originally Posted by \"CeReS\"
ma bucur ca ma aflu printre cei \"3\"
nu mai are mult pana sa fie identica cu poza
spor la treaba in continuare

Gabi // Stuey // Al3xius // rudolf.s // :arrow: ati citit ce a scris CeReS ... Da ?
He He He ...
Deci ... nu mai are mult pana sa fie identica cu ultima poza !!!
CeReS // Mersi ptr incurajare ... Oricum ... in maxim 1 luna o sa fie gata , cu tot cu vopsit ... daca merge treaba si vopsitorul face treaba giugiuc in 1 saptamana cu tot cu polishat.
Hai ca ne mai auzim ...
Ca eu momentan intru mai rar pe net ... ptr ca lucrez mai des la masina ...
See Ya Allz !

Gabi 24-06-04 15:22

X-Ray = MAGICIAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN !!!

rudolf.s 24-06-04 16:04

M-ati facut foarte curios! Bafta maxima, sa termini masina sa o vedem mai intai in poze si apoi (de ce nu?) in realitate. Bafta maxima si multa energie (vei avea nevoie!)

Gabi 25-06-04 16:25

Eu stie... stie multe :D

X-Ray: la sfarsitu' lu' iulie, in jur de 27-28-29, sunt la mare. Daca nu ne vedem, te mananc :twisted:

Al3xius 25-06-04 22:04

X-Ray eu duminica seara plec la mare ! poate vin sa vad si eu masinutza in starea in care e :P daca ma primesti of course ! :wink:

X-Ray-Eyes 26-06-04 01:20

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Gabi\"
Eu stie... stie multe :D

X-Ray: la sfarsitu' lu' iulie, in jur de 27-28-29, sunt la mare. Daca nu ne vedem, te mananc :twisted:

He He He ...

La sf. lui Iulie o sa fie gata ...
Sotto ...
Marti sau miercuri o bag la tinichigiu , pe vineri o scot si ma apuc de treaba serios din nou ... imi iau materiale intre timp sa am si ... spor la lucru !
:peace:

Quote:

Originally Posted by \"Al3xius\"
X-Ray eu duminica seara plec la mare ! poate vin sa vad si eu masinutza in starea in care e :P daca ma primesti of course ! :wink:

Pai inseamna ca luni esti in Constantza ... Right ?
Da-mi un Pm sa imi lasi nr tau de tel si ... ai sa vezi si masinutza ...
:peace:
Luni sau marti cel tarziu ptr ca Miercuri o duc la tinichigiu .. Da merge si asha ... mergem pana acolo in caz ca nu o mai am acasa si o vezi acolo ...
Trebuie sa rezolv tablaria de la rezervor + oala de la aripa din spate drepta ptr ca acolo e cam varza tabla ... si nu pot sa fac mulajul de pe aripa si umflatura de pe spate cu tabla varza facuta ... nu ?
Hai ca vorbim ...

P.S. : Masina e terminata 75 % !!!

He He He !!!

All times are GMT +2. The time now is 02:54.

- Copyright 2026 4Tuning