Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale masini (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini.html)
-   -   Cat prinde un logan 1,4 , 1,6 la blana? (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini/12323-prinde-logan-1-4-1-6-blana.html)

George_P. 17-03-06 20:01

Re: Cat prinde un logan 1,4 , 1,6 la blana?

Quote:

Originally Posted by The_Mask
Voi tot sustineti ca viteza data de constructor este si cea pe care o atinge masina.Total gresit, sa va dau 2 exemple Opel Vectra 2.0 DTI(100cp) viteza data de constructor este 196km/h, am mers pe autostrada soarelui cu 210km/h, iar la noul passat 2.0 TDI viteza data de constructor este de 209km/h, iar masina fuge cu 230 fara a intampina nici o greutate.

Una e ce viteza atinge masina si alta e ce-ti arata kilometrajul.
Vorbeam de viteza reala,la roata cum se zice,si intradevar viteza reala este cea data de constructor.;)

dexter_20 18-03-06 10:40

Eu am mers doar cu 170.Deh era atunci in rodaj si n-am vrut s-o fortez...Da 18- ar trebui sa duca

Feryan 21-03-06 11:57

Quote:

Originally Posted by george_smiley05
Una e ce viteza atinge masina si alta e ce-ti arata kilometrajul.
Vorbeam de viteza reala,la roata cum se zice,si intradevar viteza reala este cea data de constructor.;)

Eu iti propun sa alergi dupa mine cand ii dau blana si sa numeri de cate ori se invarte roata sa putem face un calcul:lol:

FIGHET 22-03-06 20:03

deja ne contrazicem degeaba eu zic ca nu are rost sa discutam ca ne inseala kilometraju ka daca stam sa o lom asa ce sa mai zicem de masinile cu kilometraj electronic, ce ne mai insala???

isacfani 23-03-06 07:56

inca nu s-a aflat un lucru, din cate am citit eu aici : viteza maxima trecuta in certificatul de inmatriculare, data de constructor, este cea la care acesta garanteaza siguranta masinii, a componentelor motorului, subansamble, etc. peste aceasta viteza constructorul nu mai da nici o garantie ( totul se face pe raspunderea soferului ). este chiar asa greu de crezut ca o masina ca logan-ul 1.6 ( 90 cp ) nu poate merge cu 190 km/h ? vad ca se fac tot felul de calcule cu aceste abateri de viteza ( nu zic ca nu ar fi abateri, dar nu chiar asa de mari-15 km/h ) ca sa reiasa viteza data de constructor .sustin ce a spus cineva mai sus : daca masina e limitata la 250 km/h, inseamna ca poate merge cu 270 km/h ( 250km/h limitarea + abaterea 15-20 km/h ) ? corect ? sau nu are abatere ca e o masina straina ( bmw, audi, mercedes ) ?

Daedalus 23-03-06 14:38

Dar sunt chestii verificate pe radar.

Tody 24-03-06 10:11

Congratulation !!!............,daca ai prins 190km/h cu Loganul, te-ai tinut si dupa bmw 530.......,si mai Congratulation !!!.....acum depinde si de cine conducea bmw-ul.

FIGHET 24-03-06 10:16

O Batranica De 73 Anisori

Feryan 24-03-06 10:51

sau ma rog :D depinde cat de solida era coarda cu care te-ai legat de BMW :P

turbojack 24-03-06 22:53

Quote:

Originally Posted by axxro
200 km/h cu o dacia 1310 stock :lol: :lol: . astai tare de tot faza. mam binedispus pe ziua de azi.

cele de Pitesti pregatite pt. competitie mergeau lejer cu 200/h
era motorul stok,insa vibrochen francez,ax cu came modificat,supape de Lada cu diametru marit (nu existau 4 supape pe cil.) ,carburator dublu corp,etc.
Problema era insa frinarea.

turbojack 24-03-06 23:31

Quote:

Originally Posted by The_Mask
Voi tot sustineti ca viteza data de constructor este si cea pe care o atinge masina.Total gresit, sa va dau 2 exemple Opel Vectra 2.0 DTI(100cp) viteza data de constructor este 196km/h, am mers pe autostrada soarelui cu 210km/h, iar la noul passat 2.0 TDI viteza data de constructor este de 209km/h, iar masina fuge cu 230 fara a intampina nici o greutate.

La viteza asta maxima uitati de un lucru f. important ,sau mai precis de ultimul lucru important pina la asfalt:cauciucurile.Cauciucuri mai uzate ,vor avea circumferinta mai mica decit cele noi,deci e normal sa fie erori pe kilometraj.Apoi,balonajul cauciucurilor difera de la marca la marca,fapt verificat de mine.Presiunea din pneu de asemenea conteaza.Sint cauciucuri ce devin mai inalte la viteze centrifuge mari ,decit altele(fenomen ce se vede la draqstere cind pleaca de pe loc.La fel se intimpla si la cauciucurile voastre:cu cit veti avea o viteza mai mare,cu atit si erorile pe km vor fi mai mari.solutia este schimbarea jentilor cu altele mai mari si implicit a cauciucurilor cu talon jos ,/35,/45.

JUPAN_EMY 25-03-06 09:00

toti ati omis un lucru f important : dovezile alea de viteza sa fie dreq pe drum drept ca asa la vreo vale barie , nu cred ca pe logan 1.6 trebuie moificari ca sa isi ia 200 ... ce zicetzi ?

isacfani 25-03-06 09:14

Quote:

Originally Posted by turbojack
era motorul stok,insa vibrochen francez,ax cu came modificat,supape de Lada cu diametru marit (nu existau 4 supape pe cil.) ,carburator dublu corp,etc.

s-a discutat de dacie 1310 stock ( fara modificari la motor, transmisie, sistem franare, etc ). ca asa fugea si dacia lui sebastian, cox-ul cu motor de r5 turbo, dar nu erau stock.

turbojack 25-03-06 12:57

Quote:

Originally Posted by JUPAN_EMY
toti ati omis un lucru f important : dovezile alea de viteza sa fie dreq pe drum drept ca asa la vreo vale barie , nu cred ca pe logan 1.6 trebuie moificari ca sa isi ia 200 ... ce zicetzi ?

Fiind o masina noua trebuie sa aiba limitare electronica de viteza ,deci nu va depasi viteza nici macar in coborire,poate cu un 5 km/h.
Eventual aruncata din avion....

axxro 25-03-06 15:11

Quote:

Originally Posted by turbojack

deci nu erau stock. inteleg prin stock o masina la care nu sa umblat nimic, una iesita din fabrica pt tot omu'

All times are GMT +2. The time now is 13:24.

- Copyright 2026 4Tuning