![]() |
Re: Viteza pe A1 şi A2, pe ultimii 5-7 kilometri, să fie redusă pānă la 70-80 km/oră?
Desi multi se fac ca nu inteleg, majoritatea soferilor experimentati (care si-au obtinut carnetul in era comunista, daca intrebati de ce categorie de varsta e vorba :p ) vor folosi capacitatile masinii lor la maximum atunci cand drumul o permite - si nu prea auzi ca stau 3 luni pe bara fiindca au fost prinsi de radar. Poate ca unii oameni stiu ceva mai bine decat altii sa-si adapteze viteza la conditiile de drum, iar unii politisti stiu la fel de bine unde trebuie sa instalezi radare si unde e mai bine sa te faci ca nu vezi...
~Nautilus |
Re: Viteza pe A1 şi A2, pe ultimii 5-7 kilometri, să fie redusă pānă la 70-80 km/oră?
E foarte bine dar o sa fie si un dezavantaj... reducerea trebuie sa se faca treptat, altfel simturile nu se pot adapta. Cand ajungi in buc de pe a1, pana in militari la primul semafor la 80 km/h ti se pare ca stai pe loc.
Este o chestie cunoscuta faptul ca mersul pe autostrada la viteze mari iti schimba perceptia asupra vitezei. Plus ca un alt dezavantaj o sa fie panda cu radarul. Daca nu o sa fie semnalizata bine aceasta limitare, multi o sa pice in plasa pentru ca nu toata lumea stie ca pe A1 sau A2 exista o zona lenta. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Este o masura foarte buna si care pe autostrazile europene exista de mult timp. Am intalnit numeroase limitari la 80kmh in mijlocul autostrazii in mai multe tari si nimeni nu se plangea... de ce numai in bucuresti se plange lumea? Poate daca ar reduce lumea viteza din bun simt n-ar fi nevoie de o limitare legala. Si e absolut normal sa reduci viteza cu 5 km inainte, mai ales ca mergi 2-3 km cu 100 si 2-3 km si 70-80, exact cat sa se adapteze organismul unei deplasari la viteze mai mici. Cel ce zicea ca merge deseori cu 180 kmh pe autostrada cu sa se adapteze la viteza de oras in doar 1km? abia are timp sa franeze pana sub 50kmh.
|
[QUOTE=Angel 5;2279741]N-ai inteles! El zicea ca romanii in afara granitelor se comporta cum trebuie si respecta leagea, iar cand traverseaza granita in Romania uita despre orice lege sau conduita preventiva!
pai asta e faza care e motivu din care nu respecta ?ca la noi legile sunt asa cum sunt si nu se aplica si dincolo daca ia o amenda o plateste ca nu poate mituii pe nimeni si sunt si amenzi drastice.. |
mda ce viseaza ei noaptea ziua se apuca si bate la masina :))
|
Sunt foarte nou aici in comparatie cu restul lumii, dar as vrea sa-mi spun parerea si sa pun o intrebare (sper sa nu deranjez).
Chiar ieri m-am intors din Ramnicu Valcea pe autostrada Bucuresti-Pitesti, fiind doar a doua oara cand fac asta in cei 3 ani de carnet. :) Cand am ajuns in ultimii 5 km, inainte sa intru in Militari, ma tot uitam stanga dreapta dupa un limitator de viteza si nu am vazut niciunul. Am ramas surprins. Mi s-ar parea normal sa trebuiasca sa reduci viteza de la 130 macar la 100 si apoi la 60. Ceea ce am si facut pentru ca trecerea sa nu fie foarte brusca, plus ca nu am foarte mare experienta Intrebarea mea este... Singura limitare cand intri in Bucuresti, in Militari, este semnul acela de 60, imediat cum se termina autostrada? Sau mi-a scapat mie altul? Adica se poate merge cu 130 pana iesi de pe autostrada? |
Da, poti sa mergi cu 130 (140 defapt) toata autostrada. Oricum de cele mai multe ori, in timpul saptamanii se formeaza coloana cu cel putin 1 km inainte de intrarea pe Iuliu Maniu deci chiar opresti, nu doar reduci viteza :-)
|
| All times are GMT +2. The time now is 09:40. |
- Copyright 2026 4Tuning