Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   BMW 330 vs Nissan Altima SE-R (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/11930-bmw-330-vs-nissan-altima.html)

fishbone 23-01-06 15:29

Momentan sunt pe fuga deci din pacate nu pot posta mai mult dar nici o grija, voi reveni.
Race, timpul postat de tine pentru Altima SE-R este cel mai prost timp pe care l-am vazut vreodata. SE scoate intre 14.2 si 14.4. Pe forumurile Nissan este un SE care doar cu un CAI a scos 13.9, deci da-mi voie sa ma indoiesc ca SE-R nu poate mai bine de 14.8. Un timp mai realistic in quarter mile ar fi un 14 flat.
Si te mai rog inca odata sa lasi masinile americane. Acestea sunt domestice, normal ca sunt foarte ieftine. Comparam mere cu pere.

f1anatic 23-01-06 15:39

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Race\"
Quote:

Pai puteam lua Taurus nou cu 12,000 de dolari
Tinand seama ca MRSP pentru Taurus SE (cel mai ieftin) e 21.595 USD,da-mi voie sa ma indoiesc de asta...

Sefu' nu ai decit sa ramii indoit de treaba asta.
http://www.autobuyguide.com/2005/12-...aurus/pricing/
Deja aia spun de invoice 18,700 . Ori pretinzi ca stii mai bine lucrurile ca mine...or ... Daca ma tocmeesc o tzira cu dealerul scot masina aia la 17 - 17.5. Acum. Asta vara au avut un program de EMPLOYEE PRICING (de fapt cei 3 mari producatori americani l-au avut timp de 3 luni)...plus trade-in value Ford Taurus SHO 1999 crede-ma ca nu scoteam poate nici 12,000 de dolari pentru unul nou.

Quote:

Iar Altima se apropie foarte mult de dimensiunile Charger-ului,diferentele fiind nesemnificative.
Pai spune-mi si mie ca sint curios...Cite Chargere si cite Altima ai vazut tu una linga alta pe strada ! Cite ai vazut individual ! Tu, la fel ca marea majoritate de aici...vorbitzi din cartzi, din reviste, din Internet, de la TV...fara sa fi vazut voi cu ochii vostri !

Quote:

Altima
overall width (in) 70.4
wheelbase (in) 110.2
overall length (in) 191.5
overall height (in) 57.9
curb weight (lbs) 3001
http://www.theautochannel.com/

precum
Quote:

overall width (in) 74.5
wheelbase (in) 120
overall length (in) 200.1
overall height (in) 58.2
curb weight (lbs) 4160
Nesemnificative diferentzele in dimensiuni. Nu-i asa ? Stii ce inseamna 9 inch in lungime... vreo 23 de cm mai lunga...10 cm mai lata....si la greutate ma rog...mai V6 la altima...mai ajustezi pentru SRT8...tot o scotzi la 800 de lbs diferentza. Care dupa ce inmultzesti cu aprox. 0.42 itzi da cam 350 de kg diferentza. (Si cam asta este si diferentza fatza de Legacy. Sint curios pe care masina ai paria intr-un concurs pe circuit si nu in linie drepata...) Asa ca mai cauta si tu...ca doar nu te doare mouse-ul. Daca alea sint diferentze nesemnificative...inseamna ca ai o problema cu judecarea spatziilor si a dimensiunilor externe la obiecte.

Quote:

Observi ca pana la 100 mph deja e considerabil in urma.Pentru lumea reala,unde faci prea putine plecari de pe loc (ma rog,daca vrei tu sa faci liniute e alta poveste,dar atunci luai Impreza dupa cum am zis),Charger-ul e avantajat.
Asa asa. Si deci asa. Ma...tu vezi prea multe curse NASCAR. Da in lumea reala...de unde faci plecari ? De pe luna...faci plecari din mers ? De unde daca nu de pe loc...de la semafor...de la intersectzie... Ah...stai...tu poate nu te opresti...si d-aia. Eu ma opresc...si normal vad lucrurile diferit.

Si tot asa pentru lumea reala....ca vad ca iar vorbesti din auzite...unde mergi tu cu 100 mph (160 kph). Da in Romania tzara zecilor de miilor de kilometri de autostrazi cu cite 2-3 benzi pe sens...unde baietzii de pe forum se intrec unii cu altzii si isi posteaza timpii de la Bucuresti la Constantza s.a.m.d unde fabuleaza ca au mers cu 200 kph si rpm 2000 timp de 3 ore...tzara unde benzina este de 4 ori mai scump (Approx. valoare la litru) ca in America ? Nu-i asa ? Voi mergetzi cu 160 kph in lumea voastra reala...cu masinile pe care le avetzi...bune, rele, vechi, noi, moderne, simple mergetzi cu viteza pe niste sosele mai mult...sau mai putzin adecvate. Dovada ca vorbesti din filme. In America - in multe State - limita de viteza este 55-65-70 mph. Ca mergi cu 5-10 mile in plus deci cam un 75 (cam asta este viteza traficului inter-statal) si nu zice politzia nimic... treaca mearga. Mergi tu cu 100 mph in lumea reala de aici si vei fi dat la TV cu 5 masini de politzie dupa tine ...vei fi prins, arestat, condmanat cu cite 3-4 capete de acuzare...tzi se va suspenda carenetul, faci puscarie si cind vei avea voie sa conduci din nou te va costa asigurarea 500 de dolari pe luna. Ma scuzi...pe pamint - in viatza reala de zi cu zi unde conteaza foarte mult timpii de la 0-100 si nu cei de la 0-60 mph.

Eu itzi sugerez sa tzii comparatziile astea pentru \"Casa Republicii\" si alte concursuri de viteza legale, ilegale pe care le organizatzi voi acolo, sa le tzii pentru mersul pe soselele €uropene/din Romania si nu mai imi lectura despre viatza reala de aici...ca eu traiesc aici...iar tu chiar daca ai venit in vizita in America...imi vorbesti in principal din lucruri auzite pe internet si la TV... Ca sa nu mai zic ca ai un sens de descifrare al dimensiunilor...usor alterat !

Quote:

Preturile postate de mine sunt cele de pe site-urile oficiale Subaru,Nissan si Dodge.
Tu citezi MSRP. Ar trebui sa te ghidezi dupa Invoice pricing. Stii cit am dat eu pe Subaru Legacy GT ? Ia spune ? Cit m-a costat masina de la dealer ? Zi o cifra. Si daca nu ma crezi...scanez hirtia si o afisez !

f1anatic 23-01-06 15:49

Mai mai...iar mi-a fost publicat partzial raspunsul.

Ma scuzi...pe pamint - in viatza reala de zi cu zi unde conteaza foarte mult timpii de la 0-100 si nu cei de la 0-60 mph.

Eu itzi sugerez sa tzii comparatziile astea pentru \"Casa Republicii\" si alte concursuri de viteza legale, ilegale pe care le organizatzi voi acolo, sa le tzii pentru mersul pe soselele €uropene/din Romania si nu mai imi lectura despre viatza reala de aici...ca eu traiesc aici...iar tu chiar daca ai venit in vizita in America...imi vorbesti in principal din lucruri auzite pe internet si la TV... Ca sa nu mai zic ca ai un sens de descifrare al dimensiunilor...usor alterat !

Quote:

Preturile postate de mine sunt cele de pe site-urile oficiale Subaru,Nissan si Dodge.
Tu citezi MSRP. Ar trebui sa te ghidezi dupa Invoice pricing. Stii cit am dat eu pe Subaru Legacy GT ? Ia spune ? Cit m-a costat masina de la dealer ? Zi o cifra. Si daca nu ma crezi...scanez hirtia si o afisez !

Ah si by the way....am vazut si 13.7 din Legacy GT stock. Asta ca fapt divers. Bineintzeles la pista. Dar nu imi place sa vorbesc de timpi...pentru ca eu nu prea ma intrec cu nimeni...si deci timpii astia pentru o ierarhie sau pentru o departajare intre diferitele modificari sau masini ma lasa in general rece. Am o masina suficient de iute si semnificativ mai iute si mai stabila decit stock - bazat pe alte lucruri facute si de mine si de prietenii mei. Imi este suficient...Eu la drag racing nu ma duc...in cel mai rau caz mi se mai pune pata pe cite unul cu aere de superioritate la semafor care se crede zmeu pe strada...RAR dar recunosc ca se mai intimpla. IN marea majoritate a situatziilor plec primul si ma opresc primul suficient sa demonstrez. Citeodata - foarte rar - o mai si iau...de cele mai multe ori (in cazurile alea rare cind mai fac o liniutza) inving. You win some...you lose some. Va fi intodeauna cineva mai iute ca tine. Viteza nu e buna...ucide...plus este illegal (Illinois speed limit = 55 in zona metro, 65 afara). Asa ca I live my life 55 mph at a time.

Race 23-01-06 17:50

fishbone,testele sunt facute de Car&Driver,o publicatie cunoscuta si serioasa.Nu crezi e treaba ta.Si culmea ca si ei au zis ca SE-R a scos cu 0,2 secunde mai mult decat SE..ei si-au explicat asta prin prisma masei mai mari,dar se poate si ca motorul sa aiba alta curba de putere (ala de 260 CP fata de cel de 250).
Masinile americane sunt domestice,bun.Dar Altima nu e facuta in SUA ? Nu e tot domestica deci ? Si pana la urma ce importanta are de ce,daca SUNT mai ieftine ?

f1anatic,nu inteleg ce tot dai inainte cu \"n-ai vazut,vorbesti din carti\".Am zis asta de la inceput,si era firesc.Charger n-am vazut niciodata,dar am vazut 300C.Iar Altima nu cred ca o sa vezi in Europa.Adica,se mai chinuie oamenii sa importe Mustang sau Corvette...dar pentru Altima nu are sens sa se oboseasca.

Ce vroiam eu sa zic cu acceleratia pana la 100 mph e ca in mod normal,daca nu vrei sa faci liniute,nu conteaza plecarea de pe loc,unde Legacy are avantajul tractiunii integrale.La 50 km/h,care crezi ca va accelera mai repede ? Mai ales daca e ceva neprevazut si tu ai ture putine,pana intra turbina sau schimbi,Charger-ul e departe.Pentru curse oricum,repet,mai bine luai Impreza.Si 3$/galon inseamna cam 60% din pretul de aici,nu 25%.

Nu stiu ce tot insisti cu \"Casa Republicii\",ca nu exista asa ceva.

Quote:

I live my life 55 mph at a time
Asta e tare ! :D

Tind sa cred ca voi sunteti complexati de faptul ca toti va privesc ca pe niste riceri,si mai au si dreptate pe deasupra.

f1anatic 23-01-06 20:21

Re:

Quote:

Si 3$/galon inseamna cam 60% din pretul de aici,nu 25%.

Iar vorbesti din cartzi. 2.48 gallonul. Premium. 2.28 regular.

Quote:

Tind sa cred ca voi sunteti complexati de faptul ca toti va privesc ca pe niste riceri,si mai au si dreptate pe deasupra.
Ai dreptate !

NORMAL
http://www.bmw-m.net/Humor/images/gotrice.jpg
sau
http://prod.bsis.bellsouth.net/coDat...931937ugly.jpg

RICE
http://carsmedia.ign.com/cars/image/...6025302339.jpg
sau
http://subaru.newcarprices.net/image...gacy_gt_02.jpg

Hai noroc..., sanatate si bani si mai multzi sa itzi potzi permite Corvette-ul din poza ! Sau de altfel oricare masina (americana) care creeaza putere prin adaugarea de cilindri si de centrimetri cubi la capacitatea motorului. Asa-i discuteam intr-un alt thread despre meritele cailor putere, cuplului, a capacitatzii cilindrice si a numarului de cilindri...dar sa stii ca nu inseamna ca sint de acord cu un numar imbecil de cilindri dintr-un motor de 6-7 kile. Arta...devine cind scotzi cit scotzi din motoare mai mici...si aici intervine respectul pentru firme gen BMW (chiar daca ma leg de ele prin alte motive), Subaru, Nissan (300 cp din 3.5 L V6). Sint mai multe fetze ale aceleasi medalii...si faptul ca pui un motor urias intr-o masina pentru a scoate sute de cai putere nu ma impresionaza.

Nici o problema... tu potzi sa ramii fan la masinile americane...nu ma supar nici daca ma faci ricer...si itzi doresc sa ai parte numai de ce-i mai bun si tot ce itzi doresti tu !

3SGE 23-01-06 20:48

Eu prefer asiaticele. Altima n-am vazut niciodata dar pot spune ca am ramas impresionat cum mergea un Sylvia turbo pe care l-am condus.Si nu mai tot insistati pe faza cu piesele de asiatice ca nu se aduc numai la comanda ca trebuie doar cu 2,3 zile in plus , cateodata poate nici atat. Va spun din experienta proprie.

SEBASTIAN 23-01-06 21:30

Re:

Quote:

Originally Posted by \"3SGE\"
Eu prefer asiaticele. Altima n-am vazut niciodata dar pot spune ca am ramas impresionat cum mergea un Sylvia turbo pe care l-am condus.Si nu mai tot insistati pe faza cu piesele de asiatice ca nu se aduc numai la comanda ca trebuie doar cu 2,3 zile in plus , cateodata poate nici atat. Va spun din experienta proprie.

Eu nu judec masina prin prisma tarii de origine.
Italieni au masini proaste dar la top car stau sus.
Sunt multe masini misto s la japonezi poate ca multe-imi doresc insa faptul ca maine-mi vine Foresterul nu insemna ca nu mi-am dorit mai mult un X5 4.8i. :wink:

Sa nu fim din aia carora le pute unde nu pot ajunge.

lowrider 23-01-06 22:15

Re:

Quote:

Originally Posted by \"SEBASTIAN\"

Sa nu fim din aia carora le pute unde nu pot ajunge.

Ai zis bine vb asta,cred ca pana la urma la asta se rezuma tot versus-ul asta

Race 23-01-06 23:13

Quote:

3 USD zicea un american pe forumul Road&Track.Ma rog,sa zicem 2,48 (nu are sens sa comparam pretul pentru regular,in Europa nu cred ca se mai comercializeaza benzina sub CO 95,si oricum masinile noi nu functioneaza cu asa ceva).Tot inseamna peste 50% din pretul de aici.Deci e de mai putin de doua ori mai ieftina,nu de 4.

Quote:

Arta...devine cind scotzi cit scotzi din motoare mai mici...si aici intervine respectul pentru firme gen BMW
N-as zice.Un 63AMG de 6,2l de exemplu e mai usor cu peste 40 kg decat V10 de 5l de la BMW.La ce le foloseste arta lor,cand motorul AMG e mai usor,mai compact,are aceesi putere maxima,si o curba de putere mai buna ?

Ca tie nu-ti plac masinile americane e una.Dar isi merita banii mai mult decat orice.Daca tu preferi stilul japonez cu motoare mici e treaba ta.Insa la fel cum tu dai bani in plus pentru o idee,intelege ca si altii dau bani in plus pe BMW-ul ala tot pentru o idee.Poate ca nu se concretizeaza atat de mult in date masurabile (timpi,dimensiuni interioare etc.),ci doar in placerea condusului.Eu de exemplu,de banii aia (pana in banii aia de fapt) as fi luat Mustang GT sau Neon SRT-4.De putin mai mult as fi luat Lancer Evo IX.E treaba ta ca tu ai preferat Legacy (sau Altima,tot aia)...insa am mai zis,nu te astepta ca toata lumea sa-ti ridice in slavi masina.A zis bine SEBASTIAN.

f1anatic 23-01-06 23:50

Re:

Quote:

Quote:

3 USD zicea un american pe forumul Road&Track.Ma rog,sa zicem 2,48 (nu are sens sa comparam pretul pentru regular,in Europa nu cred ca se mai comercializeaza benzina sub CO 95,si oricum masinile noi nu functioneaza cu asa ceva).Tot inseamna peste 50% din pretul de aici.Deci e de mai putin de doua ori mai ieftina,nu de 4.

Iar vorbesti sa te aflii in treaba. Adica fara sa te fi docuentat.
http://www.chicagogasprices.com/

$ 2.24 pentru regular. Care daca scrie 87 octane este de fapt 95 octane la voi.

Quote:

In most countries (including all of Europe and Australia) the \"headline\" octane that would be shown on the pump is the RON, but in the United States and some other countries the headline number is the average of the RON and the MON, sometimes called the Anti-Knock Index (AKI), Road Octane Number (RdON), Pump Octane Number (PON), or (R+M)/2.
Pai tu tot nu ai priceput ce itzi explic de 2 luni incoace. NU ma intereseaza performantzele obtzinute din motoare mari. Asta NU e arta. O fi cel mai scmecher de pe planeta V-10-le asta din BMW M5 dar ramine 500 CP din 5 L. Dupa cum nu imi spune nimic nici 340 CP din 5.7 L V8 cu 16 supape pe cilindru de pe Magnum, Charger R/T.

Quote:

insa am mai zis,nu te astepta ca toata lumea sa-ti ridice in slavi masina.A zis bine SEBASTIAN.
Cred ca asta tzi se aplica tzie mai ales. Eu imi pot permite si altceva decit Subaru si Altima...imi permit si BMW 330xi si Dodge Magnum/Challenger. Insa am ales Subaru pentru ca la vremea respectiva era o oferta deosebita care se identifica perfect cu nevoile mele actuale.

Singura masina de care aud aici tot timpul este si care este ridicata in slavi este Subaru lui Sebastian. Care intr-un topic dedicat Subaru am intrebat daca totate puterile mentzionate sint la rotzi sau la crank. Si pusesem si eu un grafic cu un Legacy cu 400 awhp. Nu al meu...dar fiindca nu am asa aspiratzii dar pentru ca era vorba de tuning...l-am pus. Pe care Sebastian mi l-a sters prompt. Iar ca veni vorba...cu pierderile prin transmisie...vine cam 500 CP.

Nu stiu de ce declari de 2 ori...ca sa nu am pretentzia sa imi ridice cineva in slavi masina. Cind vei vedea ca initziez un topic Legacy GT versus orice alta masina atunci sa pui problema asta. Dac vrei sa o faci tu...sa stii ca nu am nevoie. Nu am nevoie sa imi spuna nimeni nimic despre masina mea. In nici un caz tu care nu ai vazut-o niciodata...(si nici nu ai cum sa vezi doar daca e importata din USA). Sa i se ridice masina lui Sebastian, baiatului ala cu Gallardo...baietzi cu masini adevarate ca masina aia a ta din poza (nu Corvette-ul ci tancul ala vechi)...Dar daca te roade...nu ai decit.

Din partea mea...nu ai decit itzi conduci destinul.

lowrider 23-01-06 23:59

Deci pana la urma 330 sau Altima ca vad ca o dam in american dream :lol:

f1anatic 24-01-06 01:06

Re:

Quote:

Originally Posted by \"lowrider\"
Deci pana la urma 330 sau Altima ca vad ca o dam in american dream :lol:

Nici. Nici. Dodge Charger SRT 8.

Depinde ce vrea fiecare...nu-i asa ?

Nature vs. Nurture

Fiecare este atras de masini in feluri diferite.

Unora le plac masinile mari cu motoarele mari cu multzi cilindri. Altora le place urlatul turbinei si fisitul de la Blow-Off Valve.

Unora le plac masinile facute la ei acasa (pe continent)

Altora le plac masinile de import.

In America ai posibilitatea sa le numesti pe amindoua de import si sa declari cu mina pe inima...ca masinile americane in general sint mai fraiere. (ca daca le mergea asa de bine...nu mai dadea GM afara 28,000 - anuntzat in Decembrie...si nu mai citeam azi ca da si Ford afara 30,000 de insi LINK Ia uite...
Quote:

Last year Ford's share of the US car market slumped to 17.4%, the lowest it has been since the late 1920's.
Pai asta e dovada ca fac masini bune...)

Pe urma alegi ce vrei, ce itzi place in functzie de cit te tzine buzunarul.

fishbone 24-01-06 05:14

Nota. Am 3 reply-uri consecutive care de fapt reprezinta o singura idee. Va rog cititi-le pe toate inainte sa le adresati.

Inainte de toate, hai sa dau cu un bai.
Bai Race, lasa-mi tu Car and Driver, unde s-a suit un gigel in Altima, s-a dat o tura cu ea si gata timeslipul asta e reprezentativ.
Ia si citeste de aici, la concret, FARA MINCIUNI SI ABURELI, uita-te la timeslipurile baietilor de la dragstrip. Iarasi ma acuzi ca vorbesc din auzite, ce naiba? Esti de-a dreptul jignitor sa stii. No ia si numara-mi timeslipurile si spune-mi ca nu exista niciunul care a scos 14.2 consistent.
http://www.nissanclub.com/forums/showthread.php?t=93448

Citez, cu mild mods, fastest Altima VQ35: BJS 3.5SE,13.6@102,3/5/03
Treispe virgula 6. Not bad, eh?
Asadar, Car and Driver can kiss my ass.
Ce scrie pe hartie la aia doi primii de pe pagina 2 din topic? Va zic eu, astora la care va este lene sa cititi.
14.4 si 14.1 secunde in sfertu' de mila. Pentru un sedan de familie, eu zic ca nu-i rau deloc. Iar Nissan-urile sunt domestice doar in sensul ca sunt asamblate aici.

SEBASTIAN:

Quote:

M-am bagat in topic pentru simplul fapt ca era vorba de doua masini la care imi e suficient sa cunosc una din ele, cand e vorba de BMW nu prea vad ce argumente solide ai avea sa spui ca Nissan e mai bun.
Intr-adevar e greu sa iti imaginezi argumente solide mai ales cand masina discutata este ceva total strain. Din acest motiv ma pun eu pe ganduri si ma intreb oare care mai e rostul acestui topic de fapt, dar cu siguranta isi are cateva care nu le insusesc deoarece au fost discutate deja.

Quote:

In primul rand BMw are acem model pe piata de ceva timp si a demonstrat fiabilitatea lui
Acest lucru l-as considera chiar o bila neagra pentru seria 3 din moment ce, de la an la an de productie si la generatie la generatie multe probleme au persistat in continuare. Reiese ca ori nu i-a interesat pe nemti, ori n-au putut sa faca ceva in legatura cu acest lucru. Retine ca cu cat ai mai multe sisteme electronice, cu atat sansele mai mari sa crape. Ca fapt divers, multe din circuite tot de japonezi sun construite, mai precis Hitachi.
Privind ce-ai spus tu si din alt punct de vedere inseama ca motivul pentru care multi se grabesc sa voteze BMW este faptul ca generatia 3 Altima este ceva nou care nu si-a stabilit inca un nume. In umila mea opinie, SE V6 este cea mai subapreciata masina din gama Nissan si clasa ei de sedanuri.
Quote:

iar motorul 3000benzina a luat la toate concursurile unde a participat pe categoria lui numai locul 1.
Care topuri? Ward's de exemplu nu a votat Bimmer ca numero uno, ci Audi, urmat de ceva american, apoi Toyota si tot asa. Imi pare rau dar clasamentul exact nu-l mai tin mine. Pot insa sa-ti spun cu certitudine ca seria de motoarea VQ de la Nissan figureaza in topul 10 de 12 ai incoace, consecutiv, fara pauza. Deci competitia nu este chiar asa, la pasi multi in urma precum sugerai tu.

fishbone 24-01-06 05:21

Quote:

Poate asta insemana mai mult decat niste butoane in plus, pe care sincer le detest, nu-mi plac optiunile la KG. Prefer sa-mi configurez masina dupa necesitati.
Te rog sa ma ierti, aici eu m-am exprimat gresit. Nu ma refeream in primul rand la dotari precum scaune automate, 8 sau 10 boxe, interior piele. Ma refeream la dotari mecanice precum multi-link suspension, bari de stabilizare si asa mai departe. Ce ma freaca pe mine in mod neplacut la BMW este ca in reclamele la seria 3 mai ales ei continua sa se bata cu caramida in piept spunand ca este un fel de benchmark, un fel de trendsetter. Apoi ei invoca lucruri precum servodirectie care se adapteaza in functie de viteza si previne oversteer si understeer. Chestia asta e si pe Altima, de exemplu. Deci ai inteles la ce ma refeream? Nu poti spune ca o configuratie tehnica e un benchmark si o inovatie din moment ce concurenta o are. Apoi te rog sa am ierti, dar cum imi justifici mie faptul ca intr-o iarna friguroasa de crapa piatra ma urc intr-o masina care-mi incalzeste scaunele de piele in timp ce alta mai scumpa nu face acest lucru. Pai daca ai veni sa-mi spui ei na, BMW are balans perfect de greutate 50/50 fata-spate ti-as da cu termosul de cafea in cap. Conform unui studiu care l-am citit acum 1 an 2 cand BMWFilms erau in voga se spunea ca doar 5% din conducatorii de BMW le folosesc asa cum au fost gandite ele sa fie folosite. Intrebarea mea este de ce se mai obosesc cu sloganul \"the ultimate driving machine\" cand asa ceva incet incet devine tot mai slab? Detest modul in care unele companii se pisha pe portofelele clientelei, mizand pe anumite lucruri care eu refuz sa le accept ca fiind normale.
Motor asa de brici? Pai explica-mi de ce, desi e mai mic in cc decat VQ35DE de pe Altima V6, consuma aproape la fel. Cu alte cuvinte papa benzina si nu prea arata pentru ce. Pinnacle of engineering? De ce, de exemplu o masina cat seria 5 cantareste mai putin decat seria 3?

Quote:

In plus poti lua vanzarile seriei trei si dupa vezi daca mai e loc de comparatie
In ce tara? O asa comparatie nu ar fi corecta, ar fi mere si pere. In SUA seria 3 nu are sanse de competitie. In Europa, vai si amar. Nici nu exista SE-R.

Quote:

iar in ce priveste Nissanul de acum iti garantez ca daca va fi condus in forta, aproape de limite se va dezintegra usor, iar cand spun in forta nu insemana sa-i dai cu 200 pe autostrada ca asta face si o corsa de 1.4i in siguranta.
Te rog sa ma ierti ca ti-o spun, dar asta e o prostie. In randul tunerilor din SUA este stiut faptul ca Honda, Nissan, Subaru si astfel de firme sunt de o incapatanare deosebita. Le abuzezi zilnic si ... they always come back for more. Am prieteni care au pe cutia automatica stoc 180 de mii de mile ceea ce inseamna 288 mii de km la bord si cutia inca tine, si tine bine. Iar aceasta a vazut nenumarate dragstrip-uri. Eu, in zilele mele de pionier am dus o biata Stanza si apoi Sentra una sarind 3 schimburi de ulei si odata aproape fara ulei vreo 2 saptamani. N-au avut nici pe naiba. Cealalta masinuta a mea, o Sentra din 95 are tot stoc pe ea, la 200 mii km la bord si numai eu si ea stim prin ce am trecit. Stanza cand am dat-o avea aproape 300 de mii de km la bord, nu ardea 1 gram de ulei si compresia era ca in ziua 1. Bijuterie de motor, masina si inginerie.
Deci imi pare rau, dar Nissan a demonstrat mult mai bine faptul ca e o masina fiabila.
Daca nu ma crezi ia la mana toate TSB-urile si recall-urile din ce an vrei si compara BMW cu Nissan. Eu am pus niste link-uri in topicul Infiniti FX45 vs X5 daca vrei sa le vezi, apropos de Nissan/Infinity si BMW apropos de fiabilitate. Da, Nissan are un pic mai multe probleme per suta de masini, dar cate?20? Si mai ales de care. Gaseste-mi un TSB care zice ceva de engine failure sau figuri cu transmisia.

fishbone 24-01-06 05:29

Al NAIBII forum cu limitele de scris, sau scriu eu prea mult :D
Sebastian:
Quote:

Am condus multe modele de Nissan si mi-am facut o impresie fata de acest brand acum compatibil Renault.
O masina medie, o masina japoneza de clasa inferioara, hai sa ne gandim la o Honda sau Toyota ori cand e vorba de sport Subaru sau Mitsubishi, oare prin ce exceleaza Nissan acum? Scuze dar asta e parerea mea!
Da sa sti ca nu am nimic cu marca asta insa nu e superioara unui renault azi sunt cam pe acelasi calapod si mai mult vreau un Nissan nou dar sa apara si sa vedem ce va fi exact, stiu multe insa sunt doar speculatii cand vorbim de noul SKYLINE GT-R36.
Ahahaha. Ce tare. Esti un dulce. Nu exista Honda care sa bata Nissan in momentul de fata, stoc vs stoc. S2000? Torqueless wonder. Honda nici nu are motoare V8. Toyota? Toyota toata lumea aici se plange ca desi e cea mai fiabila masina, nu are acel factor de sport si fun care are Nissan sau Honda. Mitsubishi? Tot respectul pentru Lancer Evo! Altceva care sa concureze in termeni de performante/optiuni/pret? Absolut nimic. Noua generatie de Eclipse, pana si fanii Mitsu recunosc ca e un mare bullcaca.
Si nu ma insulta cu Renault. Cand vine vorba de inginerie, Nissan dicteaza, Renault sta la dizain care, recunosc, e brici. Am auzit niste zvonuri cretine cum ca cica VQ35DE e facut de fapt de francezi. Ce tare faza. Seria VQ e in familia Nissan inca din anii 90 iar VQ35DE e versiunea imbunatatita a generatiei anterioare, VQ30DE. Cand francezii si-au exprimat un interes in firma Nissan, VQ deja figura in topul 10 Ward's Best Engines pentru al 10-lea an consecutiv. Singurele motoare de care stiu eu ca sunt luate de Nissan in Europa de la Renault sunt cele diesel.
Pacat ca nu cunoasteti fata Nissan de aici din SUA si va bazati ideile pe modelele saracacioase si Tico-urile ce sunt nevoiti sa le vanda pe piata europeana. Asa e cand toate-s scumpe, ce sa-i faci.
Pentru americani si mai ales entuziasti, Nissan reprezinta Sentra SE-R Spec V, Altima SE/SE-R, Z, Titan si Armada, doua modele de care sunt sigur ca n-ati auzit. Pentru nostalgicii si incapatanatii ca mine mai figureaza si Skyline aka G35. Cea mai mica masina produsa aici este Sentra-ul de 150 cai putere.

All times are GMT +2. The time now is 18:05.

- Copyright 2026 4Tuning