![]() |
Re: Cel mai bun constructor de motoare Otto
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
http://www.************/noutati-auto-...ervice-2429746 http://www.corporatenews.ro/articol/...ord-Sedan.html Mai erau, si referitoare la BMW, si cam la orice marca in parte, am vrut sa spu inca odata ca fiecare padure are uscaciunile ei. Quote:
Quote:
|
Quote:
Subaru-2.0 Turbo, Chevrolet-LS9 V8 6.2 litri, Mercedes-65 AMG, motorul de pe GTR 32-35, motorul turbo de pe Supra, Honda b16-b18, mitsubishi-2.0 turbo, BMW-M, etc. jd power este un sondaj care nu are ca tinta strict performantele, este un sondaj total, destul de edificator la cumpararea unei masini, dar el se refera la masina / total. Acum daca luam si motorul motorul vechi Jeep de 5.2 putem spune ca e nemuritor (cade masina si ramane motorul). Dar nu cred ca este un motor preferat de cineva de pe aici :). Eu am ales Honda pt. faptul ca in 1990 au scos un motor B16 de 1.6 - >150 CP aspirat care nu a fost batut nici pana in 2009 adica are suprematia de 19 ani si in '94 au scos B18 1.8 aspirat >170CP motor nebatut pana in 2009 (15 ani) si din 2001 K20 2.0l aspirat > 200 CP un motor exceptional de 1cp/1l si F20 - din 2000 2.0l aspirat 240-250 CP probabil cel mai bun motor aspirat fabricat vreodata. Daca-mi mai arata cineva un producator de motoare auto cu performante macar asemanatoare poate o sa-mi schimb parerea, dar nu cred ca exista :) |
Quote:
M3 E46 (pana la facelift) a fost probabil cel mai prost (nefiabil) seria 3 din toate timpurile. Motoare schimbate in proportie de peste 30-40% (adica a celor care chiar au dat in ele), probleme caseta directie, ambreiaj, cloncanit diferential, si multe alte probleme mai mult sau mai putin marunte. Tu poate daca nu o ai de noua, nu sti ca a avut motorul schimbat de exemplu, daca te uitai in 2003 -2004 pe mobile.de la vanzari M3 ai fi vazut ca majoritateaM3 E46 de vazare aveau motorul schimbat, pe garantie ce-i drept, dar ..... De altfel o masina foarte tare pentru cei care au remediat problemele. E46 M3 Engine Failure http://www.mbmw.com/e46_m3_engine_failure.htm Serious problems with BMW M3 (E46) engines German car magazine AMS reports in their latest issue that at least 50% of the produced M3 engines have serious problems and have to be fixed. Customers will get (or already got) a notification in the near future. http://www.m5board.com/vbulletin/e90...6-engines.html etc. Probabil ca daca ai fi studiat niste forumuri (mai ales din germania) ai fi observat nenumaratele probleme M3 E46 si ce este mai grav este ca BMW nu a facut recall, adica daca omul a mers mai linistit cu ea sau i-a dat doar in linii drepte las ca merge sau se strica dupa ce a iesit din garantie, asta este cam urat. In Romania nici pe garantie nu au vrut sa-l schimbe pana nu s-a sunat in Germania si cu reviziile mai des decat la termen la ei la reprezentanta. |
Quote:
b16a1 (150cp) a fost pe crx2 b16a2 (160cp) a fost pe crx3(del sol) si civic b18c (180cp) a fost pe integra b18c5 (190cp) a fost pe integra typeR si a mai fost si h22a (185cp) de pe prelude si sa nu uitam de motorul de pe nsx c32a (290cp) Personal am votat honda pt ca sunt un fan al acestei marci, recunosc, dar fiecare marca a avut cel putin un motor pe benzina, Bmw au avut motoarele M (ca acu trec pe turbo :( ), Mercedes au AMG-u, Vw cu VR6-le, Peugeot cu RC`urile, Renault la fel cu RS`urile, FiatGropu cu abarth, fiat coupe/afla gtv 2.0 20V turbo, mitsu si subaru cu 2.0 turbo, mazda cu rx7,8 , ford ( ma surprinde ca nu a luat nici un vot inca) cu crossworth, nissan cu skyline gtr r33 si r34, gtr, silvia s13 si 14 si lista poate continua si cu restul marciilor. Ideea este ca fiecare marca are ceva frumos pe care merita sa-l incerci. PS: vtec nu este taticul motoarelor dar se poate spune ca a revolutionat motoarele aspirate. GTR: sper ca Honda sa nu ajunga niciodata sa puna motoare turbo pe masini. Las ca punem noi :twisted: |
Quote:
|
votul meu se duce la Honda datorita motoarelor mult laudate si foarte fiabile, si mai ales, sa nu uitam VTEC :)
|
Quote:
Eu iti urez numai noroc si sa te bucuri de ea. |
Vis-a-vis de honda au mai fost motoare dedicate exclusiv pietei japoneze cum ar fi:
b16b 1,6 cu 185 cp(civic type-r ek9) b18c cu 200 cp(integra-r) h22 cu 200 cp(prelude type-s si respectiv accord euro-r) Mai sunt o gramada de motoare foarte performante si fiabile puse pe japoneze:2jz pe supra,rb26dett pe skyline r32-r34,3s-ge si 3s-gt pe celica si mr2(aspirat si turbo),ca18det si sr20det pe 200sx s13 si s14,motoarele de 2l de pe mitsuba si scooby,gama motoarelor b,h si respectiv k pe gen mai noi de honda(ep3,fn2 si dc5) In ceea ce priveste europenele stiu ca sunt multe motoare fiabile si performante:c20xe si c20let pe opel,2,3 si 2,5 in 4 cil de pe m3e30 respectiv motoarele mai noi de pe e36 si e46,1.8 si 2.0 turbo de pe golf 4 gti respectiv golf 5 si audi s3 si altele. Si ca sa revenim la poll,nu am votat nici un constructor deoarece majoritatea modelelor contemporane nu prezinta interes pt mine ps:masini ca si in anii '90 nu cred ca se vor mai face vreodata si nu ma gandesc prin prisma faptului ca producatorii de auto sunt obligati sa se aliniaza la normele contemporane de poluare si siguranta... |
Quote:
Honda a pus motoare turbo pe masini:pe city un motor de 500cc turbo si respectiv pe ceva magarie de suv comercializat in SUA sub brandul Acura |
Quote:
Ms ca ai mai completat lista cu motoare otto :) |
no problem
ps:as fi adaugat si 13b de pe mazda rx7 atat fd3c cat si fd3s dar in privinta fiabilitatii cam lasa de dorit |
eu am votat VAG pt ca sunt motoare foarte raspandite, fiabile depasesc si 500k km destul de performante si destul de bune pt buzunarul romanului
|
motoare OTTO.. stii ce sunt alea? VAG n-are nici o legatura
|
Quote:
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 06:34. |
- Copyright 2026 4Tuning