Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Cel mai bun constructor de motoare Otto (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/114769-bun-constructor-motoare-otto.html)

UNLORD 28-03-09 03:50

Re: Cel mai bun constructor de motoare Otto

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 2189157)
J.D. Power - preponderent american, de putin timp intrat si in sondaje europene.

Realizeaza clasamente separate pt Europa, ba chiar si pt anumite tari individual, oricum nu are nicio importanta nationalitatea firmei, masinile sunt tot masini.

Quote:

engine of the year - sunt caracteristicile motorului nu si fiabilitatea, pt ca la un motor aparut de cateva luni (in unele cazuri) nu au ideie de fiabilitate.

Am precizat si eu in post, ca nu se reduce totul numai la fiabilitate.

Quote:

probleme motoare BMW .
E30, 1982-1992
E34 (1988-1996)
motoarele 2.3 si 2.5 probleme - ardere frecventa garnitura chiuloasa.

Or fi si cu probleme. Crezi ca la Honda chiar nu exista ??? Stiu insa f. f. multe modele de E30 si E34 care au sute de mii de kilometri fara probleme si se plimba si in ziua de azi pe strazi. Exista un e34 cu 700.000km. Asta daca ai grija de motor si il intetii cum este indicat. Daca nu, absolut toate motoarele, indiferent de brand, crapa.

Quote:

E36, 1991-1998
motor 1.8 16v (140 CP) probleme distributie.

Cred ca daca se depisteaza, se si remediaza de catre constructor. La Honda nu e la fel?

Quote:

Si desigur cel mai rusinos
M3 E46 seria pana in 2003 (pana la facelift)
Probleme ungere motor in curbe.

Intamplator masina pe care o testez la limita in curbe e cea din cauza...si e din 2001. Are aproape 100.000 km. Si de mute ori nu o menajez. Singura problema pe care am avut-o cu ea a fost un cheder de la geam. :)

Quote:

Asa ca, cu toate performantele bine cunoscute ale motoarelor BMW au avut si serii cu probleme.

La fel si Honda, care nu are nici pe departe o gama asa de variata de motoare ca si la BMW, nu fac V12-uri, V-10-uri, V-8-uri:

http://www.************/noutati-auto-...ervice-2429746

http://www.corporatenews.ro/articol/...ord-Sedan.html

Mai erau, si referitoare la BMW, si cam la orice marca in parte, am vrut sa spu inca odata ca fiecare padure are uscaciunile ei.

Quote:

Apreciez HONDA pentru ca au scos motoare aspirate de 1600 de cmc 160 CP cu 1cp/l, motoare (de peste 8000 rpm) care au ajuns si la 300 mii de km fara reparatii, motoare care nu au fost realizate de multi constructori nici pana in zilele noastre.
Ce-i drept in afara de Type-R si S2000 (si asta apus de curand) nu prea mai au motoare pe benzina cu care sa se laude, la ora actuala fiind multi producatori cu o gama mult mai variata de motoare pe benzina si sa nu mai vb ca le lipseste un Turbo (de fabrica HONDA) asa ca este clar ca nu sunt completi.

Are si BMW motoare cu peste 100 de hp/l, de toate "dimensiunile si culorile", atat aspirate, atat biturbo, atat turbodiesel, atat v8, atat V10...cat si merita sa amintim de v12-le aspirat de pe McLaren F1. Eu asta numesc o mare realizare, mai ales pt anii 90. Adica din categoria "motoare care nu au fost realizate de multi constructori nici pana in zilele noastre".

Quote:

E greu de spus care este cel mai bun constructor de motoare pe benzina, depinde si la ce perioada ne referim.
Este clar ca Honda a facut o istorie frumoasa cu vtec, putere mare consum mic si fiabilitate.
De asemenea BMW a scos motoare deosebite da ei au mers pe cilindree mare in general.
Atat Subaru cat si Mitsubishi au probabil cele mai bune motoare 2000cmc Turbo.
De curand motorul 1.8 de Mazda a surprins pe toata lumea.
Au inceput sa se inmulteasca motoarele mici cu turbo.
etc.

Ce e asa special la motorul de 1.8 de la Mazda? Referitor la motoare mici cu turbo, BMW pregateste o serie f. eficienta si economica. Probabil vor toate categoriile de la "Engine of the year". :)

GTR 28-03-09 08:59

Quote:

Originally Posted by vacaroz (Post 2189470)
gtr da mi voie sa te intreb ceva.care sunt primele 3 motoare preferate de tine si 3 constrctori preferati de tine.
daca spui k jd power e predomjnant american cu atat mai bine pt bmw care nu e lafel de bine reprezentat pe continentl american.si asa cate bmw si cate honda vezi pe strazile noastre,sa ne facem o parere.un mare plus pt honda pt motoarele de 1.6 si 2.0 cu al lor vvt, dar cred ca bmw are parte de mai multe laude pt o gama mai variata de motoare si pe bezina si pe motorina si turbo si aspirate si specialitatea casei cele cu compresor.
pt continentul de orezari eu consider honda cel mai bun constructor de motoare

Primele 3 motoare preferate de mine, asta da intrebare:), nu stiu, probabil ca le asociem si cu masinile, e greu sa te gandesti la un motor fara sa-l asociezi cu masina. Nu pot sa fac un top, dar pot sa-mi spun niste preferinte.
Subaru-2.0 Turbo, Chevrolet-LS9 V8 6.2 litri, Mercedes-65 AMG, motorul de pe GTR 32-35, motorul turbo de pe Supra, Honda b16-b18, mitsubishi-2.0 turbo, BMW-M, etc.

jd power este un sondaj care nu are ca tinta strict performantele, este un sondaj total, destul de edificator la cumpararea unei masini, dar el se refera la masina / total.

Acum daca luam si motorul motorul vechi Jeep de 5.2 putem spune ca e nemuritor (cade masina si ramane motorul). Dar nu cred ca este un motor preferat de cineva de pe aici :).

Eu am ales Honda pt. faptul ca
in 1990 au scos un motor B16 de 1.6 - >150 CP aspirat care nu a fost batut nici pana in 2009 adica are suprematia de 19 ani si
in '94 au scos B18 1.8 aspirat >170CP motor nebatut pana in 2009 (15 ani)
si din 2001 K20 2.0l aspirat > 200 CP un motor exceptional de 1cp/1l
si F20 - din 2000 2.0l aspirat 240-250 CP probabil cel mai bun motor aspirat fabricat vreodata.

Daca-mi mai arata cineva un producator de motoare auto cu performante macar asemanatoare poate o sa-mi schimb parerea, dar nu cred ca exista :)

GTR 28-03-09 09:24

Quote:

Originally Posted by UNLORD (Post 2190345)
Quote:Intamplator masina pe care o testez la limita in curbe e cea din cauza...si e din 2001. Are aproape 100.000 km. Si de mute ori nu o menajez. Singura problema pe care am avut-o cu ea a fost un cheder de la geam.

Prietene lasa-ma sa-ti explic ca daca aia e singura problema care ai avut-o la masina ori o ai de 20 mii de km, ori nu ai nici o treaba cu soferia, ori ......"

M3 E46 (pana la facelift) a fost probabil cel mai prost (nefiabil) seria 3 din toate timpurile.

Motoare schimbate in proportie de peste 30-40% (adica a celor care chiar au dat in ele), probleme caseta directie, ambreiaj, cloncanit diferential, si multe alte probleme mai mult sau mai putin marunte.

Tu poate daca nu o ai de noua, nu sti ca a avut motorul schimbat de exemplu, daca te uitai in 2003 -2004 pe mobile.de la vanzari M3 ai fi vazut ca majoritateaM3 E46 de vazare aveau motorul schimbat, pe garantie ce-i drept, dar .....

De altfel o masina foarte tare pentru cei care au remediat problemele.

E46 M3 Engine Failure
http://www.mbmw.com/e46_m3_engine_failure.htm

Serious problems with BMW M3 (E46) engines
German car magazine AMS reports in their latest issue that at least 50% of the produced M3 engines have serious problems and have to be fixed. Customers will get (or already got) a notification in the near future.
http://www.m5board.com/vbulletin/e90...6-engines.html

etc.

Probabil ca daca ai fi studiat niste forumuri (mai ales din germania) ai fi observat nenumaratele probleme M3 E46 si ce este mai grav este ca BMW nu a facut recall, adica daca omul a mers mai linistit cu ea sau i-a dat doar in linii drepte las ca merge sau se strica dupa ce a iesit din garantie, asta este cam urat.
In Romania nici pe garantie nu au vrut sa-l schimbe pana nu s-a sunat in Germania si cu reviziile mai des decat la termen la ei la reprezentanta.

sKyNeT 28-03-09 10:08

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 2190565)
Primele 3 motoare preferate de mine, asta da intrebare:), nu stiu, probabil ca le asociem si cu masinile, e greu sa te gandesti la un motor fara sa-l asociezi cu masina. Nu pot sa fac un top, dar pot sa-mi spun niste preferinte.
Subaru-2.0 Turbo, Chevrolet-LS9 V8 6.2 litri, Mercedes-65 AMG, motorul de pe GTR 32-35, motorul turbo de pe Supra, Honda b16-b18, mitsubishi-2.0 turbo, BMW-M, etc.

jd power este un sondaj care nu are ca tinta strict performantele, este un sondaj total, destul de edificator la cumpararea unei masini, dar el se refera la masina / total.

Acum daca luam si motorul motorul vechi Jeep de 5.2 putem spune ca e nemuritor (cade masina si ramane motorul). Dar nu cred ca este un motor preferat de cineva de pe aici :).

Eu am ales Honda pt. faptul ca
in 1990 au scos un motor B16 de 1.6 - >150 CP aspirat care nu a fost batut nici pana in 2009 adica are suprematia de 19 ani si
in '94 au scos B18 1.8 aspirat >170CP motor nebatut pana in 2009 (15 ani)
si din 2001 K20 2.0l aspirat > 200 CP un motor exceptional de 1cp/1l
si F20 - din 2000 2.0l aspirat 240-250 CP probabil cel mai bun motor aspirat fabricat vreodata.

Daca-mi mai arata cineva un producator de motoare auto cu performante macar asemanatoare poate o sa-mi schimb parerea, dar nu cred ca exista :)

stai asa sa te corectez :) :
b16a1 (150cp) a fost pe crx2
b16a2 (160cp) a fost pe crx3(del sol) si civic
b18c (180cp) a fost pe integra
b18c5 (190cp) a fost pe integra typeR

si a mai fost si h22a (185cp) de pe prelude
si sa nu uitam de motorul de pe nsx c32a (290cp)

Personal am votat honda pt ca sunt un fan al acestei marci, recunosc, dar fiecare marca a avut cel putin un motor pe benzina, Bmw au avut motoarele M (ca acu trec pe turbo :( ), Mercedes au AMG-u, Vw cu VR6-le, Peugeot cu RC`urile, Renault la fel cu RS`urile, FiatGropu cu abarth, fiat coupe/afla gtv 2.0 20V turbo, mitsu si subaru cu 2.0 turbo, mazda cu rx7,8 , ford ( ma surprinde ca nu a luat nici un vot inca) cu crossworth, nissan cu skyline gtr r33 si r34, gtr, silvia s13 si 14 si lista poate continua si cu restul marciilor. Ideea este ca fiecare marca are ceva frumos pe care merita sa-l incerci.

PS: vtec nu este taticul motoarelor dar se poate spune ca a revolutionat motoarele aspirate.

GTR: sper ca Honda sa nu ajunga niciodata sa puna motoare turbo pe masini. Las ca punem noi :twisted:

UNLORD 31-03-09 18:49

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 2190606)
Probabil ca daca ai fi studiat niste forumuri (mai ales din germania) ai fi observat nenumaratele probleme M3 E46 si ce este mai grav este ca BMW nu a facut recall, adica daca omul a mers mai linistit cu ea sau i-a dat doar in linii drepte las ca merge sau se strica dupa ce a iesit din garantie, asta este cam urat.
In Romania nici pe garantie nu au vrut sa-l schimbe pana nu s-a sunat in Germania si cu reviziile mai des decat la termen la ei la reprezentanta.

Am sa ma uit in cartea tehnica si am sa investighez problema. In plus am sa pun si problema data viitoare cand voi merge la revizie la BMW. Pana acuma, mecanici de acolo au spus ca e totul in regula...Merci!

dolb 31-03-09 20:04

votul meu se duce la Honda datorita motoarelor mult laudate si foarte fiabile, si mai ales, sa nu uitam VTEC :)

GTR 02-04-09 01:34

Quote:

Originally Posted by UNLORD (Post 2200195)
Am sa ma uit in cartea tehnica si am sa investighez problema. In plus am sa pun si problema data viitoare cand voi merge la revizie la BMW. Pana acuma, mecanici de acolo au spus ca e totul in regula...Merci!

Nu ai pt. ce, dar daca ai luat-o sh sansele sunt f mari ca motorul sa fi fost deja schimbat, interesaza-te de istoticul masinii, si din ce serie face parte (motorul), iar alte detalii le gasesti usor pe google.
Eu iti urez numai noroc si sa te bucuri de ea.

Ova 09-04-09 13:55

Vis-a-vis de honda au mai fost motoare dedicate exclusiv pietei japoneze cum ar fi:
b16b 1,6 cu 185 cp(civic type-r ek9)
b18c cu 200 cp(integra-r)
h22 cu 200 cp(prelude type-s si respectiv accord euro-r)
Mai sunt o gramada de motoare foarte performante si fiabile puse pe japoneze:2jz pe supra,rb26dett pe skyline r32-r34,3s-ge si 3s-gt pe celica si mr2(aspirat si turbo),ca18det si sr20det pe 200sx s13 si s14,motoarele de 2l de pe mitsuba si scooby,gama motoarelor b,h si respectiv k pe gen mai noi de honda(ep3,fn2 si dc5)
In ceea ce priveste europenele stiu ca sunt multe motoare fiabile si performante:c20xe si c20let pe opel,2,3 si 2,5 in 4 cil de pe m3e30 respectiv motoarele mai noi de pe e36 si e46,1.8 si 2.0 turbo de pe golf 4 gti respectiv golf 5 si audi s3 si altele.

Si ca sa revenim la poll,nu am votat nici un constructor deoarece majoritatea modelelor contemporane nu prezinta interes pt mine

ps:masini ca si in anii '90 nu cred ca se vor mai face vreodata si nu ma gandesc prin prisma faptului ca producatorii de auto sunt obligati sa se aliniaza la normele contemporane de poluare si siguranta...

Ova 09-04-09 13:58

Quote:

Originally Posted by sKyNeT (Post 2190673)
nsx c32a (290cp)

GTR: sper ca Honda sa nu ajunga niciodata sa puna motoare turbo pe masini. Las ca punem noi :twisted:

Nsx-ul a avut 280 cp datorita restrictiei pe cai putere impuse de guvernul japonez.
Honda a pus motoare turbo pe masini:pe city un motor de 500cc turbo si respectiv pe ceva magarie de suv comercializat in SUA sub brandul Acura

sKyNeT 09-04-09 14:07

Quote:

Originally Posted by Ova (Post 2224651)
ps:masini ca si in anii '90 nu cred ca se vor mai face vreodata si nu ma gandesc prin prisma faptului ca producatorii de auto sunt obligati sa se aliniaza la normele contemporane de poluare si siguranta...

aici iti dau si eu dreptate, masini ca in anii 90 mai greu :( .
Ms ca ai mai completat lista cu motoare otto :)

Ova 09-04-09 14:19

no problem
ps:as fi adaugat si 13b de pe mazda rx7 atat fd3c cat si fd3s dar in privinta fiabilitatii cam lasa de dorit

alexbadea12 09-04-09 22:49

eu am votat VAG pt ca sunt motoare foarte raspandite, fiabile depasesc si 500k km destul de performante si destul de bune pt buzunarul romanului

dolb 10-04-09 08:56

motoare OTTO.. stii ce sunt alea? VAG n-are nici o legatura

johhny 10-04-09 13:09

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 2226636)

Din cate stiu OTTO e denumirea motoarelor pe benzina, dupa numele celui care l-a inventat (sper sa nu ma insel), si VAG-ul are foarte multe motoare pe benzina, iar de indata ce este inclus in pool cum sa nu aibe nicio legatura..

The_Mask 10-04-09 13:52

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 2226636)

1.8 T iti zice ceva dolb?

All times are GMT +2. The time now is 06:34.

- Copyright 2026 4Tuning