![]() |
Re: FORD Ka
mai omule, pai incearca sa iti iei piesele de altundeva, poate poti sa faci rost de ele prin alta sursa ca astia de la ford sunt hoti mari, adica toate service-urile autorizate te usca de bani. eu, cand am vrut sa-mi fac o verificare la masina inainte sa o cumpar, am sunat la ford si mi-au cerut aproape 200 ron pt 5 minute de uitat la masina. evident, nu m-am dus la ei, ci la alt mecanic, la care i-am dat cateva sute de mii. dar, pana sa imi cumpar masina pe care o am acum, am testat alta care avea probleme cu caseta de directie (oare e aceesi pe care ai luat-o tu??) si mecanicul meu a spus ca costa in jur de 500 de euro o caseta noua. bucsile, nu ma pricep ca-s femeie, dar ma gandesc ca mai mult de doua milioane nu ar terbui sa fie. fa si tu un sondaj si vezi care-s preturile, ca e imposibil sa coste cat masina.
intr-un viitor post mai zi-ne de masina. cat ai dat pe ea, etc. dar de ce nu ai dus-o la verificare inainte de a o cumpara????? |
stai linistita renate in momentul in care am postat pe forum aveam deja cumparate piesele ;am vrut doar sa va faceti o idee despre ce inseamna sa apelezi la dealer ! piesele m-au costat 1600 ron adica caseta directie, bucsi bascula (4) , flanse amortizor , 2 bieletea si garnitura capac culbutori.
si eveident nu le-am luat de la Ford |
m-am linistit! sper sa n-am niciodata probleme de genu' cu masina mea, desi stiu ca va veni ziua in care sa shimb ceva la ea. pana acum mi-am schimbat doar uleiul (trebe 15w-30) si am pus inchidere centralizata. distributia e pe lant, ceea ce e ok, dar cureaua de transmisie as schimba-o. stii cumva la cati km trebuie inlocuita?
|
cati km are masina ta ?
|
Buna,
Tocmai am achizitionat un Ford Ka, inca am numere de tranzit european, si eram curiaosa daca stie cineva cum se descifreaza codul de pe motor, care nu este acelasi cu cel de pe talonul masinii. Vreau mai exact sa stiu ce euro este masina, pt ca am inteles ca D4 nu este neaparat echivalent cu euro 4. Masinutza este din 2000, nu are pea multe lucruri pe ea, dar astea se pun si aici ma refer la inchidere centralizata, alarma si casetofon. |
[quote=gabri_oana;926886]Buna,
Vreau mai exact sa stiu ce euro este masina, pt ca am inteles ca D4 nu este neaparat echivalent cu euro 4. in mod sigur D4 nu e euro 4 ci mai degraba euro 3. stiu asta pt ca tocmai am adus si eu unul acum. |
1 Attachment(s)
Quote:
lolik...sigur e a ta?:D uite aci tot p ea...are faruri d ford puma! >:) oricum..dupa parerea mea nu prea e o masina reusita ford ka,am auzit k consuma mult si nu merge dloc...:rolleyes2 |
Quote:
|
consumul urban e cam de 8, afara e de 5 si mixt undeva pe la 6,5%
masina yo zic ca e destul de reusita |
hmmmm.... motor de 1.3 pe 1.2tone sa consume 8 ? .....mie mi-se pare cam putoare.....
|
nu stiu de unde ai scos tu 1,tone dar greutatea masinii este 940 KG (talon)
|
pai road runer... a zis mai sus ca are ka si suntem amici.....chiar eram nedumerit de ce greutate are..... pe caroserie asa scria 1265kg ... probabil e greutatea care o poate suporta....in fine....m-am inselat scuze............dar am o intrebare e carburatie sau injectie?
|
1265 este greutatea maxima suportata , iar pt motor exista din cate stiu eu 2 variante :Endura E si Ecotec , Endura este injectie MP , 4 cilindri, 8 Valve, 44KW (60CP)
|
Quote:
confirm 940kg |
a incercat cineva sa mareasca CP la Ka 1.3 60 CP ?
resoftare sau modificare motor ? |
| All times are GMT +2. The time now is 23:20. |
- Copyright 2026 4Tuning