![]() |
Re: Dacia 1310 Sound
ce este asa greu?
|
Vezi ca esti off-topic rau "domnule profesor".
Sa ne inveti si pe noi atotstiutorule in toate ... Eu zic sa nu te mai lauzi cu ce nu ai, sau cu ce visezi ca ai vrea sa ai si sa dai sfaturi corespunzatoare. |
referitor la sfaturi... ceva asemanator woferului prezentat de mine dar sa fie pe 25cm ?
|
Ai un anumit buget?
|
"buget" ca inca nu am acei bani dar ca idee nu vreau sa dau mai mult de 2 mil pe un dif
|
nimeni nu isi da cu parerea? :D
|
Am un nou proiect pe hartie... vreau sa schimb componentele de pe incinta.
https://img261.imageshack.us/img261/6885/incinta4.th.jpg 2 x Infinity REF 1040W # Difuzor 25 cm # Putere maxima 1000W # Putere reala RMS 250W # Impedanta 4 ohm # Raspuns in frecventa 25-400 Hz # SPL 91 dB Amplificare Mac Audio ZX 4000 * Amplificator 4 canal * Putere nominala: 4x95W RMS (Impedanta 4 Ohmi), 2x250 W RMS (Impedanta 4 Ohmi) * Raspuns in frecventa 5 Hz-50 kHz * Dimensiuni 356x55x290mm. modificarile urmeaza sa le fac la vara... astept sfaturi, pareri aaaa si era sa uit.... am nevoie de condesator? |
Sharky, vezi ca omul are si el nitica dreptate dar poate nu stie sa se exprime vorba ta, difurile pot diferi ca si specificatii ca si parametri, e vorba de thiele small, specificatii dupa care se calculeaza incintele...De multe ori sunt difuzoare identice(si aici ma refer la acelasi model de dif) care pe foaie au aceleasi specificatii, iar daca le masori s-ar putea sa ai mare surpriza sa difere acesti parametri. In alta ordine de idei, sunt multe efectele cauzate de aceste diferente printre care si "basu pe voci" :-)) ma rog gred ca am interpretat ok, adica dupa parerea mea a vrut sa spuna ca anumite frecvente se anuleaza, se intrepatrund, nu se asociaza cu cele ale celuilalt difuzor. Totusi revenind cu picioarele pe pamant stim cu totii ca nu isi au rostul aceste discutii, si ar trebuie sa mai asteptam niste upgrade-uri de la baiatul cu muzica pana sa vorbim de aceste lucruri asta la modul in care el ar dori alte difuri de preferat tot de 10" sa nu mai modifice incinta...
Un sfat pe care ti-l dau, e sa te hotarasi ce anume iti doresti de la masinuta, de la muzica pe care vrei sa o asculti, de cati banuti esti dispus sa investesti in sistemsi ce vrei sa auzi...parerea mea cele 2 Infinity ar fi destul de ok acum depinde cum reusesti tu sa le dai ce le trebuie in cutia potrivita, amplif si curent. Bafta PS: Ai nevoie de condensator? Sunt si eu curios de raspuns... Te-ai intrebat la ce foloseste in primul rand? |
S-a schimbat schimbarea ca sa zic asa.... :D
# Descriere Subwoofer Auto Infinity Kappa 120.3se : Difuzor 25 cm # Putere maxima 1200W # Putere reala RMS 300W # Impedanta 4 ohm # Raspuns in frecventa 18-150 Hz # SPL 94 dB acum vreau diful acesta pt ca pret difera cu 50ron fara de celalt dar castic 50W in plus si o fregventa de 18Hz adica un bass mult mai adanc. La amp nu am gasit ceva mai bun la aceiasi bani, Mac Audio ZX 4000 este 450ron. Iar in privinta la condesator nu ma pricep sincer stiu ca stabilizeaza fluxu de curent tras din baterie... dar pana acum nu am avut ca nu aveam foarte multi W pe sistemu actual. |
Prietene, tu chiar crezi in watti si raspunsul in frecventa dupa hartie al difuzoarelor? Mai ales ale unor entry-uri...
Decat sa dai 2.5 milioane pe un dif mai bine iti cumperi un dif mai potent la 5 milioane, asta este principiul dupa care ma ghidez in viata... treaba ta acum. |
te cred dar nu am asemenea buget... sa ramanem on topic va rog la bugetul actual
|
Asa este, in fond omul de atat dispune, nu poti sa ii impui tu princincipiile care te ghideaza pe tine in viata, ma rog nu cred ca ti-a impus, ti-a dat doar o parere. Ma rog, daca tot nu dispui de buget pentru ceea ce iti doresti cu adevarat de ce nu mai astepti un pic pana poti dispune de acel ceva? De ce toata lumea vrea acum! Nimeni nu prea mai are rabdare in ziua de azi.
Totusi daca vrei neaparat acel dif ar fi ideal sa il asculti inainte daca nu se poate chiar pe masina ta, macar in alta masina la altcineva ca ar fi pacat sa te dezamageasca fix cand il detii.Numai bine! |
Hmm, da multi stau prost cu rabdarea. Eu visez la ziua cand voi avea primul subwoofer in masina de vreo 3 ani, de la primul 4tuning cand Rellax m-a bagat in masina lui Mamut, pe vremea cand avea DD-ul pe megane.
Eh...ani au trecut, sculele s-au strans in casa, si bas tot nu am inca. Ontopic: Ai zis ca vrei doua difuzoare, nu mai scumpe de 2 milioane, apoi ai zis ca ai gasit altele mai bune, dar mai scumpe cu 50 ron. De acolo am scos bugetul de 500 ron/2 difuzoare. Sustin ideea ca mai bine ti-ai lua un difuzor la 400 ron, decat doua la 200 ron; in viitor poti upgrade-a sistemul achizitionand inca unul... Scapi si mai ieftin cu un singur difuzor, cutie mai mica, material mai putin... PS, nu citisem tot topicul si nu stiam ca vrei sa folosesti in continuare cutia actuala... daca esti interesat de sfatul meu da un PM. La cat e acordata incinta? |
eu sunt de parere ca 2 dif sunt mai bune decat 1. Cutia nu o schimb e facuta custom pe dacie e taiat tot in spate la luneta si bate inauntru. Vreau doar ca in limita a 10mil sa cumpar si 2 dif si 1 amp. De cutie ce sa zic nu am idee la cat este acordata ca nu am masurat niciodata.
|
Intrebarea pe care nimeni nu o pune este : "difuzoarele care vrei sa le achizitionezi cum ar lucra in cutia pe care o ai deja ?!" Fiecare model de difuzor are nevoie de un alt tip de cutie , de aici si imposibilitatea de a folosi la mai multe difuzoare aceeasi cutie ( asta daca se vrea sa sune corect / tare ) . De aici trebui sa te uiti la litrajul cutiei si la litrajul pe care il cere fiecare din posibilii tai candidati si vezi care este "perfect match" . Incinta ( litrajul ) conteaza enorm de mult pentru un subwoofer .
|
| All times are GMT +2. The time now is 12:57. |
- Copyright 2026 4Tuning