Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale masini (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini.html)
-   -   diferenta intre SDI si TDI (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini/1033-diferenta-sdi-tdi.html)

einstein1984 31-07-06 12:03

Re: diferenta intre SDI si TDI

Skoda octavia de 90 CP are initialele TDI argintii pe portbagaj si nu are intercooler. Asa ca nu mai bate campii!

bogdan_wrc 31-07-06 12:16

lool.. mai einstein..mai invata si nu mai fi tare in gura!
toate tdi de la VAG au intercooler! inclusiv ALH -adica TDi de 90 cai. iti spun ca am avut pe un golf si am spart intercoolerul intr-o busitura.
TD vechi de pe de ex.. Golf I si II nu au intercooler.

einstein1984 31-07-06 12:43

OK, Are si intercooler. Dar I vine de la injectie, nu de la turbo direct intercooler, ca era o tampenie!
http://en.wikipedia.org/wiki/TDi

bogdan_wrc 01-08-06 08:15

da. vine de la injectie. dar si TD au injectie. doar ca nu e directa... ;)
si I se subintelege injectie directe..si intercooler..automat. :)

George_P. 04-08-06 17:19

Quote:

Originally Posted by einstein1984
Asa ca nu mai bate campii!

Ms frumos.

dolb 07-08-06 17:15

din vorbe si din auzite etc. SDI - logic mai slabut parca 64 cp DAR MAI DURABIL decat TDI

dreamer 10-08-06 13:26

Din vorbe si din auzite Sdi nu are turbo si consuma mai putin,cai mai putini.

HackY 21-09-07 02:34

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 510873)
din vorbe si din auzite etc. SDI - logic mai slabut parca 64 cp DAR MAI DURABIL decat TDI

68 CP mai exact ; dar cu putina modificare la un filtru sport si la o cutie cu raport mai mic intre viteze ( nu cu mult mai scurt ) chiar e super placut .. si consum in oras e super .. in afara la fel .. deci daca nu te grabesti nicaieri si vrei o masina economa e super ok; dar daca ai probleme la cutie de viteza (p.s. eu sunt unul din aceia) o sa te iei de cap : la dezmembrazi pe cutie de tdi cerea intre 450 si 580 de euro si la cutie de SDI cerea 700 euro ( cica ca sunt mai putine - halal motiv )

turbojack 23-09-07 01:12

Quote:

Originally Posted by bogdan_wrc (Post 503265)
toate tdi de la VAG au intercooler....

:):):) esti sigur?
La citeva Passat si A4 la demontarea barii fata pentru a schimba distributia,nu am gasit nici un intercooler(1.9 TDI diversi ani),doar trecerea aerului prin traversa inferioara ( o teava de fapt) ,care nu se poate numi ca fiind intercooler. ;)
Sa fi uitat nemtii aia sa-l monteze?Poate erau dupa oktoberfest.... :)

sponsoru 23-09-07 07:15

precizeaza ce tip de motor de vag 1.9 tdi ai vazut fara intercooler...

dnvally 08-10-08 21:14

Salut la toata lumea... am citit pe forumul asta multe lucruri, dar vad ca unii au cam ramas in urma cu tehnologia... nu o luati in nume de rau.. SDI intradevar este un motor aspirat, dar cei de la rover au adaptat pe un motor de 2000 SDI o mica turbina cu intercooler. eu am un rover 420 sdi turbo diesel 105 cp motor de 2000 si vreau sa spun ca singura diferenta intre masina asta si un alt tdi la acceasi perormanta este consumul...
adica eu merg mixt cu 5.2 5.5 l la 100 de km...
Concluzie chiar merita un SDI.....
Toate cele bune.

sars 17-11-08 01:54

Quote:

Originally Posted by dnvally (Post 1799533)
Salut la toata lumea... am citit pe forumul asta multe lucruri, dar vad ca unii au cam ramas in urma cu tehnologia... nu o luati in nume de rau.. SDI intradevar este un motor aspirat, dar cei de la rover au adaptat pe un motor de 2000 SDI o mica turbina cu intercooler. eu am un rover 420 sdi turbo diesel 105 cp motor de 2000 si vreau sa spun ca singura diferenta intre masina asta si un alt tdi la acceasi perormanta este consumul...
adica eu merg mixt cu 5.2 5.5 l la 100 de km...
Concluzie chiar merita un SDI.....
Toate cele bune.

imi pare rau ca intervin dar te contrazici singur ai zis ca motoru e aspirat pai daca au pus turbina si intercooler motoru nu mai e aspirat si devine supraalimentat

fofo_mercedes 17-10-10 10:42

Quote:

Originally Posted by mjs (Post 37658)
am si eu o problema , care e diferenta dintre SDI si TDI, daca poate sa ma ajute cineva.

diferenta este despre ce masina este vorba ?

All times are GMT +2. The time now is 07:32.

- Copyright 2026 4Tuning