Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Dacia tuning (https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning.html)
-   -   Dacia Nova Factory car 300 cp (https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning/103167-dacia-nova-factory-car-300-cp.html)

Bogyciu 27-04-09 20:51

Re: Dacia Nova Factory car 300 cp

Off topic... Din cate stiu eu Dacia berlina ultima "fata" a aparut in Nov 1999, tot atunci si motorul injectie monopunct...

On Topic... Macar fa mai multe poze cu masina... interior, exterior, poate mai "furam" cate ceva de pe acolo... asta daca nu e secret de stat binenteles...

conty one 11-05-09 14:33

ce se mai aude de nova??? ceva inbunatatiri ,modif. .....??mai pune poze cu masinuta dc mai ai timp ..noroc

andi_cimpean 16-05-09 13:08

Quote:

Originally Posted by Bogyciu (Post 2271333)
Off topic... Din cate stiu eu Dacia berlina ultima "fata" a aparut in Nov 1999, tot atunci si motorul injectie monopunct...

On Topic... Macar fa mai multe poze cu masina... interior, exterior, poate mai "furam" cate ceva de pe acolo... asta daca nu e secret de stat binenteles...

primele modele de Dacia 1310 "zambetul lui Iliescu" nu au avut injectie

Sorry de off

eu 17-05-09 08:41

Primele dacii zambetul lui gion gionel au aparut pe 10.09.1998, erau cu carburatie si marea majoritate mai pastrau spoilerul patrat

dexter_20 24-05-09 09:00

Quote:

Originally Posted by ciuperca gabriel (Post 2255683)
acum prepar motoarele de la cele doua proecte de care am povestit anul trecut nova aspirat si un audi s2 turbo de la care o sa mai postez cind pot ceva poze

cind voi termina cele doua proecte de client vo incerca sa aduc la suprafata aceasta fila de istorie dar nu va fi usor financiar si nu numai financiar pentru ca nu este corect sa strici ce altii au construit ca imagine zic eu

Se pot face vizite la atelier? Nu sunt chiar un necunoscator...sunt student in ultimul an la o facultate de stat cu profil auto si de aproape 3 luni angajat inntr-un service destul de mare din Brasov. As vrea sa caut caut cateva idei pentru sportiva mea,eventual sa fac cateva poze pentru lucrarea mea de licenta despre sistemele de evacuare.

nelutz69 27-05-09 01:23

5 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Alejandro (Post 2259817)
man, unde s-au fabricat nove acum 15 ani?
Dacia NOVA a aparut doar dupa 97, cand inca se mai fabrica dacia 1410 cu motor pe injectie dupa cum bine va aduceti aminte.

Man,......la UZINA DACIA s-au fabricat :-) si prima NOVA de CURSE a fost prezentata la TIBCO 1995.....
....... Alejandro, vad ca nu ai afisata varsta la Avatar si asta imi confirma ca esti tanar si poate nu ai prins acele vremuri cand Daciile Nova chiar rupeau "Gura Targului" cum spune ciuperca gabriel chiar in orasul nostru, Resita... ele chiar au fost acolo pe Coasta din primul an ce au aparut, 1995...

...nu aveau cum sa apara dupa '97, cum explici ca in august '97 alergau pe Traseul de pe Valea Domanului si eu am reusit si sa le fac poze :)

Foto: 1-2-3 : Dacia Nova la TIBCO '95

Foto: 4 Puiu Rusu 1997 ( masina lui PUIU este cea cu NR 4, iar cea cu Nr 8 este DAN NECULA) / Resita 1997

Foto: 5 Viorel Obrejan NR 21 / Resita 1997

PS. daca aveti poze cu Novele si au numerele de mai jos, sau va intrebati cine sunt cei din acel film de la Balvanyos 1997, ei sunt :)

Echipa DACIA RACING TEAM pt anul 1997
Nr 4 Puiu Rusu DACIA NOVA H 7 Motor aspirat
Nr 8 Dan Necula DACIA super NOVA H 7 Motor Turbo
Nr 21 Obrejan Viorel DACIA NOVA H 3 Motor aspirat

Nr 17 Gollner Heintz DACIA super NOVA ??? Motor turbo
Nr 18 Diaconu Eduard DACIA LIBERTA H 3 Motor aspirat
------------------

Gabi ai o masina valoroasa, felicitari !.......

Alejandro 27-05-09 08:23

pai si daca au aparut in 95 de ce le-au scos pe piata pt utilizatorii de rand deabia dupa 2 ani? am 20 de ani, chiar nu cred ca e importanta varsta.

nelutz69 27-05-09 22:15

2 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Alejandro (Post 2355333)
pai si daca au aparut in 95 de ce le-au scos pe piata pt utilizatorii de rand deabia dupa 2 ani? am 20 de ani, chiar nu cred ca e importanta varsta.

Pt ca o competitie e cea mai buna reclama Alejandro, si mai ales ca acele Nove se bateau de la egal la egal cu Lancia Delta, cu Porsche si Toyota Celica.....timp de 2 ani le-au exploatat la maxim in competitii sub privirile spectatorilor care banuiesc eu de abea au asteptat sa fie puse in vanzare :).......Pe bune, nu stiu cum e o Nova de strada ca nu am avut, dar acele Nove au fost TUN, si pacat ca echipa de curse de la Uzina Dacia a fost desfintata,cand a fost preluata de Renault............. cei de la Renault nu le-a placut idea ca niste Dacii Romanesti bat mar Renault-urile Clio Williams ......

te-am intrebat de varsta pt ca banuiam ca nu poti fi mai mare din moment ce nu stii despre acele vremuri, ..... :) e cool ca ai 20 de ani si e si important sa stii..nu te-ai suparat ca am intrebat, nu??? ...iti doresc multi ani linistiti si fericiti....
-------------
Ca sa revin la topic mai pun 2 poze cu Novele din anul 1999 (cineva le spunea "Spurcaciuni" )

Foto 1:Puiu Rusu _ Nova nr 4_ 1999 Resita
Foto 2:Dan Necula _ Nova nr 7_ 1999 Resita

Alejandro 27-05-09 22:27

nu ma supar ca ai intrebat, dar acele dacii stiu ca au avut motoare renault, au fost primele dacii cu motoare renault; de ce le-au desfintat echipa de rally?

b08ygs 27-05-09 22:39

Quote:

Originally Posted by nelutz69 (Post 2357755)
Ca sa revin la topic mai pun 2 poze cu Novele din anul 1999 (cineva le spunea "Spurcaciuni" )

Foto 2:Puiu Rusu _ Nova nr 8_ 1999 Resita

de ce le zicea "spurcaciuni"? ce sa intamplat cu cele 2 nove? dupa desfintarea echipei?

nelutz69 28-05-09 01:13

Quote:

Originally Posted by b08ygs (Post 2357817)
de ce le zicea "spurcaciuni"? ce sa intamplat cu cele 2 nove? dupa desfintarea echipei?

Asa le-au denumit spectatorii din acele vremuri, :D probabil si prin faptul ca aratau si mergeau bine fata de restul , .........despre una dintre ele vb pe acest topic, probabil ca nu ai citit primul post :)
https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning/103167-dacia-nova-factory-car-300-cp.html

nelutz69 28-05-09 01:40

2 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Alejandro (Post 2357786)
..........acele dacii stiu ca au avut motoare renault, au fost primele dacii cu motoare renault; de ce le-au desfintat echipa de rally?

-Sincer nu stiu sigur, au fost multe incercari cu multe tipuri de motoare, ce stiu sigur e ce scrie negru pe alb :)
-Daca tu vb de masinile de "Strada" nu stiu, dar Novele de "Curse" au avut motoare Dacia si unele(super Nova) propulsoare VW....
-Echipa Dacia Racing Team (Viteza in Coasta si Rally) a desfintato conducerea Renault cand au preluat Uzina Dacia....

O fotografie din Revista AUTOTEST 1995 si Specificatia Tehnica a masini,,,,,

flocea_ro_ab 28-05-09 08:32

Quote:

Originally Posted by b08ygs (Post 2357817)

una e aici pe forum, nu ?

dj_luchian 28-05-09 14:18

butoanele si comutatoarele alea din bord de la ce sunt?

faustino 28-05-09 17:39

Foto 2:Puiu Rusu _ Nova nr 8_ 1999 Resita[/QUOTE]

Masina din foto 2 are nr.7 :D
Aceste masini au fost blamate inca de la inceput de "marele" George Grigorescu, fost pilot de uzina Dacia, si care nu a obtinut vreodata ceva spectaculos cat a alergat sub culorile uzinei....pacat

All times are GMT +2. The time now is 00:08.

- Copyright 2026 4Tuning