![]() |
Re: Cum alimentati? Faceti plinul mereu? Circulati pe rezerva?
Stai linistit ca stiu ca era o gluma, ca am mai auzit si eu tampenia asta, dar poate citeste cineva super pus pe economy, merge prin munti 'pe rosu' si ramane acolo izolat.
Daca ai doar 50 lei in buzunar normal ca nu faci plinul, dar daca stai cu banii in bunzunar si lasi masina sa sufere inseamna ca trebuie sa gandesti mai mult. |
daca tot se vorbeste de plinuri si benzina, este indicat ca atunci cand faci plinul sa apesi pe parghia aia din gatul ala de la rezervor sa mai intre 10 litri?am inteles ca ala este un loc de dilatare al benzinei ce ramane dar daca apesi pargia aceia te mai lasa sa mai bagi vreo 10 litri in rezervor.
|
Bag in functie de banii pe care ii am,sau in functie de drumu pe care urmeaza sa il parcurg cu masina.
Am mers si de cateva ori cand era pe rezerva,insa dupa ce am citit aici parerile,nu cred ca va ma intra vreodata pe rezerva. Si ca bag inainte sa imi arate rezerva,si ca bag dupa.....tot trebuie sa bag.Dar trebuie sa ai si bani :D :) |
cati litri de motorina raman pe rezerva la rezervor de 55 litri,la tdi?
|
La 4Motion iti raman 8 l atunci cand iti apare martorul in bord, iar la restul 7 l.
Dar tine cont ca asta doar daca mergi cu masina pe drum fara denevelari. Daca iei viraje bruste, sau cobori pante, sau se inclina masina intr-o parte (santuri), acest martor poata sa iti apara si ianinte de rezerva de 7 l. De xemplu daca iei un viraj brusc si mai ai 8-9 l in rezervor, se poate intampla ca martorul sa ti se aprinda. Si mai e o chestie, de care nu s-a tinut cont cand ti s-a dat sfatul sa faci plinul si sa urmaresti de la plin la plin consumul mediu. Rezervorul mai are o rezerva de vreo 10 l. Daca tu apasi butonul acela pe unde alintezi (gura rezervorului) neintentionat, iti mai intra 10 litri. Poti sa bagi in total vreo 65 l la masina ta. Deci e destul de greu sa stabilesti exact ce consum ai avut. Ma refer aici ca tu vrei sa stii cu exactitate destul de mare, si nu aproximativ. Eu zic ca ai facut bine ca ai rectificat computerul din bord cu Vagcomul colegului respectiv. |
da, rezerva aia este de 1000 l .. nu mai vorbiti prostii numai sa va aflati in treaba, si ca sa creati legende urbane, orice rezerva are maxim 5-7 l, in functie de masina si de capacitatea rezervorului.
cred ca numai noi romanii avem idei de genul daca misti bine masina in peco mai intra 1-2 l si asa mai departe. alimentezi de cati bani ai si daca nu vrei sa mergi toata ziua la peco faci mereu plinul, ca asa iesi mult mai ieftin decat daca mergi din 2 in 2 zile la peco, pompa este desteapta si decupleaza singura cand este plin rezervorul si gata. asa vezi si daca cumva este umblat sau nu la pompa respectiva, pentru ca la un rezervor de 55 l, daca mai ai 10-15 l inauntru nu ai cum sa alimentezi tot cu 55 l. :) daca se intampla totusi asa ceva, e bine pe viitor sa nu mai mergi pe acolo, pentru ca acolo sunt banii tai. :) bafta |
cu cat mergeti mai mult pe rezerva cu atat omorati mai tare pompele :D pana acum am stricat una de inalte de diesel
|
Ondin de care REZERVA e vorba aici ca eu nu mai inteleg, e vorba de benzina care ramane in rezervor dupa ce se aprinde becul? sau de benzina aia care merge bagata in plus daca apesi parghia aia?
|
din cate stiu eu rezerva este una singura, o diferenta de aproximativ 5-8 l, in functie de masina si capacitate rezervor, care iti permite sa mai mergi un numar de 50-70 km, in functie de regimul de condus si motor, de regula cand te apropii de zona respectiva ai deja avertizarea in bord de ceva vreme.
nu trebuie fortat nimic la rezervor din cate stiu eu, alimentezi normal si gata, cand scade putin de jumatate, daca ai bani in buzunar, faci din nou plinul, asa nu arzi si nu strici absolut nimic. gresesc? |
niciodata nu-mi scade sub jumate acu:D.am un golf 3 td si ii fac plinu mereu in curte...sunt si sofer de tir pe langa...
|
in cartea de la golf/bora rezerva este 7 l dar cred ca cel mai bine ar fi sa nu ti se aprinda martorul din bord
|
cum ajung la jumate sau am trecut un pic sub jumate ...fac plinul, chestia cu sa nu lasi pana ajungi pe rezerva ca acolo pe fundul rezervorului se aduna in timp multe impuritati, am tot auzit-o pe la mai multi mecanici !
|
mai este aici si efectul psihologic, daca faci plinul mergi o data de doua ori la peco pe luna, si ai impresia ca nu cheltui atat de mult pe carburant, fata de situatia in care mergi toata ziua pe acolo.
:) sa nu mai vorbesc de timpul economisit, mergi de 2 ori pe luna stai maxim 10 minute, mergi din 2 in 2 zile, aproximativ 150 de minute pierdute garantat. :) |
Chestia asta cu mersul pe rosu si cu gunoaiele in pompa de benzina nu este cumva o legenda mai falsa ???
Eu unul tind sa cred ca este cam falsa informatia asta. Nu ma prea pricep la mecanica dar cred ca la majoritatea masinilor exista si un filtru de carburant care are rolul de a curata carburantul de inpuritati. Intradevar mergand pe rosu probabilitatea ca impuritatile din carburant sa ajunga mai repede si mai multe in filtrul de carburant poate fi mai mare. Deasemenea cred ca este destul de important ca atunci cand schimbati consumabilele sa schimbati TOATE consumabilele inclusiv FILTRUL DE CARBURANT. Daca spun prostii nu ma bagati in seama :) :) :) |
are si filtrul ala limitele lui..daca toata ziua ii dai numai impuritati pana la urma cedeaza si el nervos si ii lasa pe toti sa treaca.
:lol: si daca il schimbi o data la 2-3 ani iti dai seama ce este acolo. |:) |
| All times are GMT +2. The time now is 15:03. |
- Copyright 2026 4Tuning